Λαμία - Άρης 2-0: Πρώτη νίκη και πρώτη με τον Άρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 21:34 Λαμία - Άρης 2-0: Πρώτη νίκη και πρώτη με τον Άρη (ΒΙΝΤΕΟ) Φωτογραφία: INTIME

Για την 14η αγωνιστική (1η του β’ γύρου) Λαμία και Άρης αναμετρήθηκαν στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος».

Παίζοντας με μια ντουζίνα σχεδόν απουσίες λόγω κορωνοϊού, η Λαμία πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0, την πρώτη στο πρωτάθλημα, επί ενός αντιπάλου μάλιστα που δεν είχε ξανακερδίσει!

Επίσημη «πρώτη» για το Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της Λαμίας, εκεί που μέχρι το καλοκαίρι καθόταν ο σημερινός αντίπαλος του Άκης Μάντζιος.

Αν και το ματς έγινε σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της νεροποντής που προηγήθηκε, η Λαμία είχε το ιδανικό ξεκίνημα καθώς μέσα σε κάτι παραπάνω από 15 λεπτά είχε προηγηθεί με 2-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπατσάνα Αραμπούλι. Ο Γεωργιανός μετέτρεψε σε γκολ στο 8’ το πέναλτι που κέρδισε ο Μίλος Ντέλετιτς, ενώ στο 17’ «ζωγράφισε» τον Μπουσέ με ψαλίδι από το πέναλτι που θα ζήλευαν μεγάλοι στράικερ.

Για να ανοίξει το σκορ όμως είχαμε μεγάλη περιπέτεια. Ο Σκουλάς έδωσε το πέναλτι μετά από ειδοποίηση του VAR. Ο Αραμπούλι με έναν τρόπο που βλέπουμε σε viral βίντεο στο Youtube, ξεγέλασε τον Μπουσέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Σκουλά να το ακυρώνει και να του δείχνει κίτρινη κάρτα.

Ο περιπετειώδης τρόπος με τον οποίο η Λαμία άνοιξε το σκορ:

Τελικά και πάλι το βίντεο τον έπεισε ότι το άλμα πριν το σουτ που έκανε δεν ήταν σταμάτημα και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πριν την γκολάρα που σημείωσε στο 17’ ο Αραμπούλι, είχε αγγίξει ξανά το 2-0. Ήταν σε γύρισμα των αμυντικών του Άρη, η μπάλα κόλλησε στο χορτάρι και στρώθηκε ιδανικά στον επιθετικό της Λαμίας, το πλασέ του οποίου έβγαλε με υπερένταση με το πόδι ο Μπουσέ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Αραμπούλι πριν το 2-0:

Στο 17’ όμως ο Αραμπούλι πήρε το αίμα του πίσω με εμφατικό τρόπο. Σε φάση διαρκείας ο Καραμάνος σέντραρε και ο Γεωργιανός με φανταστικό ανάποδο ψαλίδι «ζωγράφισε» στο δεξί παραθυράκι τον Γάλλο τερματοφύλακα του Άρη, που ούτε πρόλαβε να δει που πήγε η μπάλα!

Το καταπληκτικό δεύτερο γκολ του Αραμπούλι:

Το μόνο που έκανε ο Άρης στο πρώτο μέρος ήταν μια φάση στο 41’ με τον Σάσα που από πλεονεκτική θέση έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από την εστία του Επασί.

Η ευκαιρία του Σάσα στο 41':

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες πάνω σε έναν ιδιαίτερα βαρύ αγωνιστικό χώρο, από την βροχή που προηγήθηκε.

Μόλις στο 58’ ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» αποφάσισε να αλλάξει πρόσωπα και σχήμα κάνοντας τρεις απανωτές αλλαγές.  Μαντσίνι, Λόπεθ και Γκαρσία μπήκαν στη θέση Σίλβα, Μάνου και Μπερτόγλιο. Ο τελευταίος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος και δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να πληγώσει την πρώην του ομάδα όπως έκανε στον πρώτο γύρο.

Ο Γρηγορίου απάντησε στο 62’ με Βλάχο και Μπιάρνασον στη θέση των Καραμάνου και Τιρόνε, κυρίως για να φρεσκάρει την πίεση ψηλά γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα το έχει ξεκάθαρα ο αντίπαλος που θα έπρεπε να δημιουργήσει για να απειλήσει.

Ένα λεπτό αργότερα όμως συνέβη κάτι ακόμη που βλέπουμε σπάνια στα γήπεδα. Ο Σούντγκρεν πήγε και έσπρωξε ball boy και φυσιολογικά είδε την κόκκινη κάρτα του Σκουλά αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η ανόητη όσο και απαράδεκτη ενέργεια του Σούντγκρεν:

Οι Θεσσαλονικείς πάντως έβγαλαν αντίδραση και στο 80’ με φάουλ του Γκάμα άγγιξαν το 2-1 καθώς η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Επασί.

Από κει και πέρα μόνο σκληρά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή μέχρι να γραφτεί ο επίλογος που βρήκε τη Λαμία να κερδίζει για πρώτη φορά τον Άρη και να πετυχαίνει συγχρόνως και την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ας δούμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (77’ Γκούγκα), Τιρόνε (62’ Μπιάρνασον), Καραμάνος (62’ Βλάχος), Ντέλετιτς (89’ Βασιλακάκης), Αραμπούλι

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Ζιούλης, Κωστίκα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Γκανέα, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια (71’ Τζέγκο), Γκάμα, Σίλβα (58’ Γκαρσία), Μπερτόλιο (58’ Μαντσίν), Μάνος (58’ Λόπεθ)

Αναπληρωματικοί: Κουέστα, Δεληζήσης, Μαρτίνης, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση