Ατρόμητος - Λαμία 2-1: Άγγιξε ακόμη και τη νίκη έφυγε όμως ηττημένη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 19:12 Ατρόμητος - Λαμία 2-1: Άγγιξε ακόμη και τη νίκη έφυγε όμως ηττημένη

Με αγωνιστικότητα, πείσμα, αλλά και ψυχολογία που δεν είχαμε δει στα τελευταία δύο παιχνίδια, η Λαμία δοκιμάσθηκε στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο στο εξ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Το τελικό 2-1 την αδικεί κατάφωρα, καθώς όχι μόνο προηγήθηκε στο σκορ αλλά άγγιξε και ένα δεύτερο πολύ πριν Ατρόμητος ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Η Λαμία που έπαιξε έξυπνα από το πρώτο λεπτό περιμένοντας τον αντίπαλο και εκμεταλλευόμενη τον κενό χώρο. Είχε μάλιστα και ένα ολοκαίνουριο πρόσωπο στην 11αδα τον Άνχελ Μαρίνεθ Ορτέγκα που κάλυψε με επιτυχία την αριστερή πλευρά.

Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με υποδειγματικό τρόπο και σκόρερ τον Τάσο Καραμάνο. Προηγήθηκε φοβερός συνδυασμός Τιρόνε - Ρόμανιτς - Ντέλετιτς - Τιρόνε που εξέθεσε την άμυνα των γηπεδούχων και έβγαλε σε θέση βολής τον «αρχηγό».

Το εξαιρετικό γκολ του Καραμάνου:

Στο 20’ η Λαμία έβγαλε και δεύτερο γκολ όμως το VAR είχε διαφορετική γνώμη. Ο Ντέλετιτς ξεχύθηκε στην αντεπίθεση από θαυμάσια μπαλιά του Τιρόνε, το πλασέ του αποκρούστηκε προσωρινά από τον Μανδά και ενώ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, πρόλαβε ο Σόλομον να απομακρύνει. Ο παίκτης του Ατρομήτου φάνηκε να πατά με το εξωτερικό πόδι τη γραμμή και με το άλλο πόδι όσο και να κινήθηκε προς τα έξω δύσκολα να την πρόλαβε πριν αυτή περάσει τη γραμμή, αφού την έστειλε άλλωστε πρώτα στο δοκάρι. Χωρίς να μας δείξουν πολλά οι ελεγκτές - διαιτητές δε μέτρησαν το γκολ.

Το "γκολ" του Ντέλετιτς που δεν έδωσε το VAR:

Και σαν να μην έφτανε που δεν έγινε το 0-2 στο 37’ ήρθε ένα πέναλτυ από το πουθενά σε ανατροπή του Ραμπέγιο από τον Προβυδάκη στη γραμμή του άουτ. Το πέναλτυ έκανε γκολ ο Χριστοδουλόπουλος.

Το πέναλτυ - γκολ του Λάζαρου:

Η Λαμία ήταν καλή τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος. Έχασε καλές ευκαιρίες στο 43’ με τον Καραμάνο και στο 57’ με τον Ρόμανιτς.

Ο Γρηγορίου ικανοποιημένος από την εικόνα δεν βιάστηκε να κάνει αλλαγές και ενώ το σκορ ήταν 1-1 απέναντι σε μια ομάδα που έχει το ρόστερ να κοιτάξει πιο ψηλά. Ο Κάναντι όμως έπαιξε τα χαρτιά του για το δεύτερο γκολ αλλάζοντας το σχήμα στην επίθεση και ανανεώνοντας τα πρόσωπα, συμπληρώνοντας τις πέντε αλλαγές του από το 70’!

Αντίθετα στη Λαμία η αλλαγή του πολύ καλού Τιρόνε με τον Βασιλακάκη έγινε για λόγους φρεσκαρίσματος της μεσαίας γραμμής, όπως και η αλλαγή του Καραμάνου με τον Αραμπούλι στην γραμμή κρούσης. Φάνηκε ότι και η ισοπαλία ήταν αποτέλεσμα που ικανοποιούσε, όμως ένα ξερό σουτ του Σάλομον - που έκλεψε την μπάλα και πέρασε τρεις παίκτες πριν σουτάρει - έμελλε να καταλήξει στα δίχτυα του Επασί στο 85’ και να γκρεμίσει ότι καλό είχε φτιάξει η Φθιωτική ομάδα μέχρι εκείνο το σημείο.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο:

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο (λ.τρ. 40’ Γούτας), Στρούγγης, Κιβρακίδης, Τομάσεβιτς, Σάλομον, Γκάλο, Ενσικουλού (46’ Τριμμάτης), Ραμπέγιο (70’ Μουνίθ), Αγκάγιεβ (71’ Χαρίσης), Χριστοδουλόπουλος (70’ Μανούσος).

Στον πάγκο: Θεοδωράκης, Νάτσος, Νταβιώτης, Μάτιτς

Λαμία (Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος (86’ Σκόνδρας), Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Προβυδάκης (68’ Βλάχος), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Τιρόνε (78’ Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (86’ Μπα), Ντέλετιτς, Καραμάνος (78’ Αραμπούλι)

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Ζιούλης, Γκούγκα, Σαραμαντάς

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση