Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο 14χρονος Πρωταθλητής karting έχει Λαμιώτικο DNA

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 08:47 Ο 14χρονος Πρωταθλητής karting έχει Λαμιώτικο DNA

Ο Λαμιώτης παππούς του, ο Νέστορας Παπαυεθυμίου ήταν ένας από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων τη δεκαετία του 60' και από τα ιδρυτικά μέλη της Α.Λ.Α.Λαμίας.

Ο 14χρονος Αλέξανδρος Παπαυεθυμίου, πρωταθλητής 2020 στο Karting στην κατηγορία Junior, είναι αθλητής της Α.Λ.Α.Λαμίας και είναι βέβαιο ότι πήρε το ταλέντο από τον παππού του, τον οποίο δυστυχώς δεν είχε την τύχη να γνωρίσει.

Με τον αριθμό «1», πλέον να δεσπόζει στο αγωνιστικό του Kart, ο πρωταθλητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην κατηγορία Junior με την ομάδα της GSR Team, Αλέξανδρος Παπαευθυμίου μας μίλησε για την χρονιά που μας πέρασε, τα μελλοντικά του σχέδια καθώς και για την μεγαλύτερη στιγμή της αγωνιστικής του καριέρας, που δεν είναι άλλη από την εκπροσώπηση της χώρας μας στο FIA Karting Academy Trophy 2021.

Κείμενο - Συνέντευξη: Γιάννης Τσινάβος / Φωτογραφίες: Πέτρος Καστορίνης

Πολλοί έχουν πει ότι οι αθλητές της Α.Λ.Α.Λαμίας έχουν ένα DNA "Φνλαμικό", δεν θα πούμε ότι έχουν άδικο, αυτή τη φορά ο Αλέξανδρος Παπαυεθυμίου αθλητής του Karting, επιβεβαιώνει τον κανόνα με την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting στην κατηγορία Junior. Στα 14 του χρόνια έγινε ο νεότερος πρωταθλητής που έχει το Σωματείο της Α.Λ.Α.Λαμίας με το μέλλον να διαγράφεται λαμπρό για τον ίδιο.

Βρεθήκαμε με τον πρωταθλητή karting 2020 στην κατηγορία Junior με την ομάδα της GSR Team, Αλέξανδρο Παπαευθυμίου ο οποίος μας μίλησε για την φετινή του πορεία, την μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, με την συμμετοχή του ίδιου εκπροσωπώντας την χώρα μας στον θεσμό του FIA Karting Academy Trophy 2021 αλλά και για το μέλλον του στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

ΕΡ: Πως ήταν για σένα η χρονιά του 2020;

ΑΠ: Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη λόγω της κατάστασης με τον Covid-19 για όλους, προσωπικά για μένα στον τομέα του Karting δεν υπήρξε καμία δυσκολία και κύλησαν όλα ομαλά.

ΕΡ: Η οδήγηση σου φανερώνει ωριμότητα, ενώ είσαι μόλις 14 πως το έχεις καταφέρει;

ΑΠ: Μεγάλωσα στον χώρο του Karting, έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα στην πίστα και είναι κάτι που το λατρεύω, οπότε μου βγαίνει φυσικά.

ΕΡ: Λένε ότι οι αθλητές της Α.Λ.Α.Λαμίας έχουν ένα DNA διαφορετικό όσον αφορά στην οδήγηση που στην αγωνιστική διάλεκτο λέγεται "Φινλαμικό", εσύ το πιστεύεις;

ΑΠ: Ο παππούς μου, που δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αλλά τον λατρεύω μέσα από όσα έχει καταφέρει, ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Σωματείου, έτσι πιστεύω ότι η περιοχή έχει σίγουρα κάτι μοναδικό.

ΕΡ: Ταχύτητα, μεθοδικότητα, πειθαρχία είναι στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν, τι είναι αυτό που θα ήθελες να προσθέσεις στην οδήγηση σου;

ΑΠ: Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θέλω να προσθέσω κάτι στην οδήγηση μου.

ΕΡ: Είχες εμφατικές εμφανίσεις καθόλη την αγωνιστική χρονιά, πόσο εύκολο ήταν για σένα όλο αυτό;

ΑΠ: Στους αγώνες δεν βρήκα κάποια δυσκολία, η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε με την ομάδα μου, ήταν το σωστό στήσιμο του kart στην προπόνηση και στους αγώνες.

ΕΡ: Αγαπημένη στιγμή στην φετινή σου πορεία;

ΑΠ: Η αλήθεια είναι ότι όλες μου οι στιγμές ήταν σημαντικές, ελάχιστες ήταν οι κακές στιγμές κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΕΡ: Δυσκολότερη σου στιγμή;

ΑΠ: Όταν από μηχανική βλάβη δεν έτρεξα στο Rotax.

ΕΡ: Δεν πανηγυρίζεις ποτέ, δεν έχεις την ανάγκη να το κάνεις;

ΑΠ: Δεν το έχω ανάγκη, κάνω απλά όσα έχουμε πει με την ομάδα μου και έχω σαν στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΕΡ: Να αναφερθούμε στην ομάδα σου, πόσο σε βοήθησε η GSR Team στο να πετύχεις τους στόχους σου και να βελτιωθείς κατά την διάρκειας της χρονιάς;

ΑΠ: Η GSR Team είναι οικογένεια, με σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης σε ότι αφορά το karting και την εκπαίδευση ενός αθλητή.

ΕΡ: Με ποιόν από τα μέλη της ομάδας σου είσαι πιο κοντά;

ΑΠ: Είμαστε όλοι μια οικογένεια και το κλίμα στην ομάδα είναι καταπληκτικό.

ΕΡ: Έχεις βρεθεί πίσω από το τιμόνι και χωμάτινης φόρμουλας, τι προτιμάς χώμα ή άσφαλτο;

ΑΠ: Μου αρέσουν και τα δύο, αν και ότι να μου δώσουν με κινητήρα θα το οδηγήσω.

ΕΡ: Γνωρίζουμε πως το Karting, είναι απαιτητικό τι θυσίες έχεις κάνει για να βρεθείς στο κορυφαίο επίπεδο;

ΑΠ: Για μένα είναι μέρος την καθημερινότητας μου και το αγαπώ. Οπότε δεν το βλέπω σαν θυσία αλλά κάτι που με βελτιώνει σαν αθλητή και σαν άνθρωπο.

ΕΡ: Μία τυπική εβδομάδα για τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου πως είναι;

ΑΠ: Οι σχολικές υποχρεώσεις είναι πολύ σημαντικές, κάποιες ημέρες έχουμε προπόνηση στην πίστα, γυμναστήριο και προσομοιωτή.

ΕΡ: Έχεις κάποιο ίνδαλμα που θέλεις να του μοιάσεις;

ΑΠ: Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο, μου αρέσουν αρκετοί οδηγοί αγώνων.

ΕΡ: Ποια είναι τα όνειρα του Αλέξανδρου σε επίπεδο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού;

ΑΠ: Να συνεχίσω να οδηγώ και να βελτιώνομαι συνεχώς.

ΕΡ: Το 2021 υπάρχει το FIA Karting Academy Trophy, όπου θα εκπροσωπήσεις την χώρα μας, αυτό είναι κάτι σπουδαίο όχι μόνο για σένα αλλά και για όσους σε στήριξαν και σε πίστεψαν. Πόσο σε αγχώνει όλο αυτό;

ΑΠ: Καθόλου, αντιθέτως με ευχαριστεί που θα τιμήσω την χώρα μου και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό.

ΕΡ: Ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις σε σχέση με το φετινό σου πρωτάθλημα και την καταπληκτική σου πορεία;

ΑΠ: Τους γονείς μου και την ομάδα μου που με στηρίζουν.

Αλέξανδρος Παπαευθυμίου

Γεννημένος τον Μάρτιο του 2007, σε ηλικία 9 ετών ξεκινά την ενασχόληση του με το karting. Τα πρώτα αγωνιστικά βήματα του τα κάνει στην Ακαδημία του Γιώργου Λαζαράκου. Δεν αργούν να έρθουν οι πρώτες επιτυχίες, με νίκες στην κατηγορία Mini του πρωταθλήματος, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2017 και διακρίσεις στο Pick Patras που αποτελεί αγώνα διαφήμιση για το άθλημα του karting. Το 2020 έρχεται η σημαντικότερη στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα του, με την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2020 στην κατηγορία Junior με εμφατικές εμφανίσεις με την υποστήριξη της ομάδας GSR Team.