Παναιτωλικός - ΠΑΣ Λαμία: Ατυχία και δοκάρια διαμόρφωσαν το τελικό 0-0

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 08:30 Παναιτωλικός - ΠΑΣ Λαμία: Ατυχία και δοκάρια διαμόρφωσαν το τελικό 0-0

Δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για τη Λαμία και δεύτερος σερί βαθμός ο οποίος θα μπορούσε να ήταν και «τρίποντο»…

Με δύο δοκάρια και τρεις τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες που η μία είναι από αυτές που λες ότι δε χάνονται, ο ΠΑΣ Λαμία δικαιούταν και θα μπορούσε να φύγει με «τρίποντο» από την έδρα του αξιόμαχου Παναιτωλικού (που είχε τρία δοκάρια) για την 18η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Το τελικό 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς με δύο ομάδες που προσπάθησαν σε έναν βαρύ - εξαιτίας της βροχής που προηγήθηκε - αγωνιστικό χώρο χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Ειδικά η Λαμία που σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι είχε την ατυχία να μην μπορέσει να σκοράρει σε φοβέρες ευκαιρίες.

Το πρώτο μέρος

Φουριόζος μπήκε στο παιχνίδι ο Παναιτωλικός θέλοντας να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους και μόλις στην πρώτη του προσπάθεια θα μπορούσε να το είχε καταφέρει.

Σε ένα φάουλ από δεξιά που εκτέλεσε με το αριστερό ο Μπαρμπόσα, ο Βέργος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με σουτ έστειλε την μπάλα στο πλαινό μέρος του κάθετου δοκαριού, σε ένα σημείο που θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει ο Επασί.

Το δοκάρι του Βέργου στο 2ο λεπτό:

Η Λαμία όμως δε χρειάστηκε πολύ ώρα για να ισορροπήσει το ματς και με τον Μπα που ξεκινώντας βασικός απάντησε στα δοκάρια. Ήταν μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά που έστειλε την μπάλα πρώτα κάτω από το απέναντι «Γ» του Κνετ που στάθηκε τυχερός αφού στη συνέχεια βρήκε στο απλωμένο του χέρι και το κεφάλι και έφυγε κόρνερ!

Η απάντηση του Μπα:

Ο Αφρικανός ήταν ο καλύτερος παίκτης της Λαμίας στο ημίωρο που πρόλαβε να αγωνιστεί, καθώς ο βαρύτατος αγωνιστικός χώρος του δημιούργησε πρόβλημα και αντικαταστάθηκε από τον Καραμάνο.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος γενικά έδειξε να ευνοεί τον Παναιτωλικό κυρίως γιατί είχε περισσότερη ώρα στην κατοχή την μπάλα σε αντίθεση με τη Λαμία που επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να βγει γρήγορη κόντρα όταν η μπάλα με δυσκολία ξεκολλούσε από το χορτάρι.

Ωστόσο στο 37’ η Λαμία ήταν η ομάδα που έχασε την ευκαιρία που δεν χάνεται! Εξαιρετική μπαλιά του Μπεχαράνο για τον Σκόνδρα που έκανε την κούρσα και το γύρισμα από δεξιά για τον Καραμάνο που «σημάδεψε» τον Τσότσαλιτς στη γραμμή και ενώ το τέρμα ήταν κενό από τερματοφύλακα. Μάλιστα από σπόντα λίγο έλειψε η μπάλα να ξαναστρωθεί στον επιθετικό της Λαμίας, αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί και παραχώρησαν κόρνερ.

Η τεράστια ευκαιρία του Καραμάνου:

Στο 43’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αυτή τη φορά με τον Ρόμανιτς που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού αλλά πλάσαρε με το αριστερό άουτ.

Ότι καλύτερο στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους ένα σουτ του Ντίας που έβγαλε με ωραίο τρόπο ο Επασί.

Ωραία απόκρουση του Επασί:

Πάλι δοκάρια

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως και το πρώτο μέρος με ένα δοκάρι για κάθε ομάδα!

Στο 53’ μετά από φάουλ του Μαρτίνεθ, ο Τζανετόπουλος που είχε προωθηθεί έκανε την προβολή που σταμάτησε στο δοκάρι του Κνετ και ενώ η μπάλα κόλλησε μπροστά σε κενό τέρμα πρόλαβαν και έσωσαν οι αμυντικοί (έκανε φάουλ στη συνέχεια και ο Τζανετόπουλος) Απάντηση από τον Παναιτωλικό στο επόμενο λεπτό από ενέργεια και σουτ του Μάζουρεκ από πολύ μακριά που προσγειώθηκε γλύφοντας από πάνω το οριζόντιο δοκάρι του Επασί.

Τα δύο δοκάρια:

Και ενώ το παιχνίδι εξελισσόταν με το χρόνο να κυλάει υπέρ της Λαμίας, οι δύο πάγκοι επιχείρησαν αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη, με το Μιχάλη Γρηγορίου πάντως να κρατάει το 4-2-3-1 με τον Μπιάρνασον να παίρνει τη θέση του Τζανδάρη.

Και εκεί που δε μύριζε φάση ο Παναιτωλικός είχε και τρίτο δοκάρι σε κόρνερ του Μπαρπόσα και κεφαλιά του Αζάντι που είχε μπει πριν λίγο αλλαγή.

5ο δοκάρι στο ματς:

Στο 91’ η Λαμία ήταν αυτή που έγραψε τον επίλογο με τρομερή χαμένη ευκαιρία με τον Ρόμανιτς που ενήργησε εξαιρετικά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!

Η ευκαιρία του Ρόμανιτς και μια προσπάθεια να απειλήσει ο Αζάντι στο 93':

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Κνετ, Περέιρα (84’ Ντάλσιο), Κωνσταντόπουλος, Τσιγγάρας (70’ Αρσούρα), Τσότσαλιτς, Λιάβας, Ντίας, Ταχάρ (85’ Γιάκολις), Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ (77’ Αριγίμπι), Βέργος (69’ Αζάντι).

Στον πάγκο έμειναν οι, Μελίσσας, Μάλης, Μανθάτης, Τζανακάκης.

ΠΑΣ Λαμία (Μιχ. Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (68’ Μπιάρνασον), Τιρόνε (78’ Προβυδάκης), Ρόμανιτς, Μπα (λ.τρ. 33’ Καραμάνος), Αραμπούλι (78’ Πίτι).

Αναπληρωματικοί, Θεοδωρόπουλος, Βλάχος, Γκούγκα, Βασιλακάκης, Σαραμαντάς.

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Λάζαρος Δημητριάδης, Ανδρέας Μεϊντάνας

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας

Οι καλύτερες στιγμές:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση