Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία - Απόλλων 1-0: Ένα ήταν αρκετό να «ξεκολλήσει» από την ουρά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 19:08 ΠΑΣ Λαμία - Απόλλων 1-0: Ένα ήταν αρκετό να «ξεκολλήσει» από την ουρά

Για ένα ακόμη παιχνίδι οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν και δοκάρι με τον Ντέλετιτς…

Σε ένα παιχνίδι που ισοδυναμούσε με τελικό, ο ΠΑΣ Λαμία επικράτησε στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» του Απόλλωνα Σμύρνης, με σκορ 1-0, κατέκτησε τους τρεις βαθμούς και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα απέναντι σε έναν φιλότιμο και πάντα επικίνδυνο Απόλλωνα που προερχόταν από τέσσερις σερί εκτός έδρας νίκες!

Με το γνωστό 4-2-3-1 ο Γρηγορίου εμπιστεύθηκε για μία ακόμη φορά την εστία στον Επασί, το κέντρο της άμυνας στους Αντέντζο και Τζανετόπουλο, ενώ τα άκρα είχαν ο Σκόνδρας με τον Μαρτίνεθ που έχει καλύψει εξαιρετικά την αριστερή πλευρά.

Μπροστά τους το δίδυμο Μπεχαράνο και Τζανδάρη με βοήθειες στη μεσαία γραμμή και κυρίως στα άκρα από τους Ντέλετιτς (επέστρεψε μετά την άδικη αποβολή του) και Ρόμανιτς. «Δεκάρι» ο Τιρόνε και κορυφή ο Καραμάνος που ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ.

Σε φάουλ του Ντέλετιτς στο 13’ ο Φατιόν απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι που στρώθηκε στον Καραμάνο που ιδανικά πλάσαρε τον Βέρχουλστ για το 1-0.

Το γκολ της Λαμίας:

Η Λαμία που δε στάθηκε μόνο στον γκολ του Καραμάνου και προσπάθησε να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος.

Οι καλύτερες στιγμές με τους Μπεχαράνο (22’), Μαρτίνεθ και Τιρόνε στο 26’ και στο 42’ με τον Ντέλετιτς που δεν μπόρεσε να βρει τον Τιρόνε που είχε πάρει θέση γκολ στην περιοχή του Απόλλωνα.

Με το εύθραυστο 1-0 στην επανάληψη, οι προσανατολισμοί επέβαλλαν αλλαγές. Για τη Λαμία η πρώτη ήταν μάλλον αναγκαστική καθώς ο πολύ καλός Μαρτίνεθ έδωσε τη θέση του λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, στον Βλάχο.

Η διάταξη πάντως δεν άλλαξε σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που ο Παράσχος έβγαλε έναν αμυντικό και πέρασε μέσο (Φερναντέζ) αφήνοντας λίγο το «κάστρο» με τους σχεδόν εννέα παίκτες που είχε χτίσει για αρχή στο χορτάρι!

Η Λαμία ξεκίνησε με δύο κλασικές ευκαιρίες στο 47’ και στο 50’ με τον Ντέλετιτς. Την πρώτη το πλασέ του Σέρβου, σε τετ-α-τετ ύστερα από μεταβίβαση του Καραμάνου πέρασε άουτ, ενώ στη δεύτερη δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βέρχουλστ και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του Σέρβου:

Φάση διαρκείας για τη Λαμία στο 52΄με Τιρόνε και Ντέλετιτς να μην μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Στο 63’ ο Καραμάνος λίγο έλειψε να ξαναβγάλει τον Ντέλετις φάτσα με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα αλλά έκοψε ο Χουχούμης.

Η Λαμία εξακολούθησε να είναι πιο επικίνδυνη στο παιχνίδι με τους παίκτες της να έχουν αρκετά γυρίσματα έξω από την περιοχή του Βέρχουλστ που ανησύχησε στο 72’ στο μπάσιμο του Βασιλακάκη που έκοψε τελικά ο Λισγάρας.

Ο Απόλλων έκανε αισθητή την παρουσία του μόλις στο τελευταίο 10λεπτο, παίζοντας τα όλα για όλα για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Η κεφαλιά του Ντάουντα στο 80’ θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η πρώτη ουσιαστικά τελική του στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Martinez (λ.τρ. 46’ Βλάχος), Μπεχαράνο, Τζανδάρης (71’ Βασιλακάκης), Τιρόνε (71’ Bjarnason), Καραμάνος (75’ Αραμπούλι), Ντέλετιτς (89’ Προβυδάκης), Ρόμανιτς,

Στον πάγκο, Θεοδωρόπουλος, Γκούγκα, Πίτι, Σαραμαντάς,

Απόλλων (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς (46’ Φερνάντεζ), Χουχούμης (87’ Μουνιέ) Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης, Κολ (69’ Ιωαννίδης), Σλίβκα, Τσιλούλης (77’ Τομάς), Ντάουντα, Φατιόν.

Αναπληρωματικοί, Γιαννακόπουλος, Κιτόκο, Λαγός, Βιτλής, Τσαμπούρης

Διαιτητές: Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Μεϊντάνας, Θεόδωρος Αϊναλής

4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Τα καλύτερα του Λαμία - Απόλλων: