Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΟΚ - Λαμία 5-2: Ντέρμπυ για ένα ημίχρονο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 08:25 ΠΑΟΚ - Λαμία 5-2: Ντέρμπυ για ένα ημίχρονο

Καρδιοχτύπησε τον Δικέφαλο μέχρι το 75’…

Τον πρώτο αγώνα τους για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, έδωσαν στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Λαμία με το τελικό 5-2 να μαρτυρά ότι έγινε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι.

Ο Δικέφαλος του Βορρά που πέρασε με δύο νίκες την προηγούμενη φάση, απέναντι στη Λαμία που έδωσε το πρώτο της παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι πιο επιθετικοί από το πρώτο λεπτό, έδειξαν αποφασισμένοι να πετύχουν το γκολ που θα άνοιγε την αντίπαλη άμυνα και πραγματικά το πέτυχαν πολύ νωρίς μόλις στο 6 με τον Τζόλη. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ με το κεφάλι νίκησε τον θεοδωρόπουλο που δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά το σουτ του Ροντρίγκο, ενώ δεν τον βοήθησε και η άμυνά του.

Το 1-0 του ΠΑΟΚ:

Δεν περίμεναν όμως ότι η Λαμία θα βγάλει αντίδραση και στο 11’ ο Αντέτζο έγραψε με πολύ όμορφο τρόπο το 1-1. Προηγήθηκε κόρνερ του Πίτι και ο αμυντικός της Λαμίας με βολ-πλανέ ισοφάρισε. Είχε προηγηθεί τρομερή επέμβαση του Πασχαλάκη σε βολέ του Αραμπούλι από το ύψος της περιοχής και λίγο αριστερά.

Το εκπληκτικό γκολ του Αντέτζο:

Το γκολ και θέαμα συνεχίστηκε στο 16’ με γκολ του Σβαμπ. Ήταν μια φάση διαρκείας στα καρέ της Λαμίας με την άμυνα να μην απομακρύνει και τον Ζίβκοβιτς να στρώνει ωραία στο σκόρερ για το 2-1.

Το όμορφο γκολ του Σβαμπ:

Το πάθημα όμως δεν έγινε μάθημα για τον ΠΑΟΚ που είδε τους πεισματάρηδες φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν και πάλι. Ήταν το 24’ όταν ο Πίτι εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ και στην πλάτη της «ασπρόμαυρης» άμυνας ο Μπεχαράνο με κεφαλιά έγραψε το 1-1. Η φάση μάλιστα εξετάστηκε από το VAR γιατί ο επόπτης έδειξε λανθασμένα οφ-σάιντ.

Το 2-2 του Μπεχαράνο:

Μια αμφισβητούμενη φάση είχαμε στο 28’ για τον ΠΑΟΚ με το Σβιντέρφσκι να σκοράρει αλλά ο διαιτητής να έχει σταματήσει τη ροή για φάουλ στον Αντέτζο.

Το γκολ του ΠΑΟΚ που ακυρώθηκε στο 28'

Το ημίχρονο είχε και άλλες καλές φάσεις κυρίως για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο το σουτ του Ρόμανιτς στο 45’ θα μπορούσε να είχε βάλει τη Λαμία μπροστά στο σκορ αν δεν απέκρουε με τα πόδια ο Πασχαλάκης.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκαν οι δύο ομάδες και στην επανάληψη, όμως δύο τραυματισμοί των Σαραμαντά και Σβιντέρσκι, έκοψαν το ρυθμό. Επιπλέον οι ρόλοι στην επανάληψη έγιναν πιο συγκεκριμένοι με τη Λαμία να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα και αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι.

Επιπλέον η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι σταμάτησε στο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Ήταν στο 59΄το φάουλ του Ουάρντα που πέρασε με δύναμη πάνω από το τείχος, χτύπησε όμως στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Το δοκάρι του Ουάρντα:

Στο 67’ όμως έγινε το 3-2. Ο νεοεισελθών Κρμέντσικ προσπάθησε να σκοράρει η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επιστροφή ο Τζόλης πήρε ένα ακόμη ριμπάουντ βάζοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τρίτο της ομάδας του.

3-2 με τον Τζόλη:

Απάντηση της Λαμίας στο 75’ με σουτ του νεοαποκτηθέντα Γκαζαριάν το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι αφού απέφυγαν να ισοφαριστούν για 3η φορά, επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους με ένα πολύ όμορφο γκολ του βραζιλιάνου Ροντρίγκο έκαναν το 4-2.

Το όμορφο γκολ του Βραζιλιάνου:

Στο 88’ η χρυσή αλλαγή του Γκαρσία ο Κρμέντσικ έγραψε μέσα σε πανηγυρισμούς το 5-2.

Το 5-2:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65’ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (79’ Μουργκ), Ουάρντα (79’ Καγκάβα), Τζόλης (92’ Νινούα), Σβιντέρσκι (65’ Κρμέντσικ).

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Adejo, Βύντρα, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Bejarano, Guga (69’ Asigba), Ghazaryan (90’ James), Piti (69’ Βασιλακάκης), Romanic, Arabuli.