Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1: Το πιο μεγάλο «διπλό»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 08:27 Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1: Το πιο μεγάλο «διπλό»

Πρώτη νίκη εκτός έδρας - Μόνο νίκες απέναντι στον Απόλλωνα…

Σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου η Λαμία επικράτησε στο «Γεώργιος Καμάρας» του Απόλλωνα Σμύρνης στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής.

Η Λαμία που έχει πάρει τον αέρα του Απόλλωνα με τρεις σερί νίκες στα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ δεν έχει χάσει ποτέ σε επίπεδο Α’ Εθνική.

Με το «τρίποντο» που ήταν μόλις το τρίτο φετινό στο πρωτάθλημα, άφησε για πρώτη φορά πίσω της - ένα βαθμό - τη ζώνη υποβιβασμού διατηρώντας παράλληλα ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών και έχοντας και δύο παιχνίδια λιγότερα από τον προτελευταίο Παναιτωλικό.

Σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα νευρικό η Λαμία κέρδισε τις εντυπώσεις από το πρώτο μέρος, όταν κι ευτύχησε να προηγηθεί με πέναλτυ του Αραμπούλι.

Ήταν με το συμπλήρωμα του πρώτου ημιώρου, όταν ο Φατιόν έκανε ένα αγύρευο χέρι εντός περιοχής και ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτυ, ποινή που ήλεγξαν και οι VAR. Το εκτέλεσε με το γνωστό του πηδηματάκι ο επιθετικός της Λαμίας για να ανοίξει το σκορ.

Το πέναλτυ του Αραμπούλι:

Η Λαμία που έπιαξε με 4-4-2 για πρώτη φορά φέτος, είχε δύο ακόμη καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με τον Ρόμανιτς στο 41’ και τον Ντέλετιτς στο 43’. Στην πρώτη φάση χρειάστηκε και η επέμβαση του Βέρχουλστ.

Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ανήκει και πάλι στη Λαμία στο 54’ όταν ο Ντέλετιτς στο ένας εναντίον ενός έκανε το σουτ που έφυγε μόλις πάνω από το παραθυράκι του Βέρχουλστ.

Η απάντηση του Απόλλωνα στο 56’ με την ουσιαστικά πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι. Από σπόντα η μπάλα στρώθηκε στον Μπετινέλι που σούταρε μέσα από την περιοχή για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Επασί.

Η ωραία επέμβαση του Επασί:

Γενικά οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στην επανάληψη βγαίνοντας πιο ψηλά, θέλοντας να διεκδικήσουν την ισοφάριση για αυτό και αντέδρασε ο Γρηγορίου ρίχνοντας στο ματς τον Τζέιμς στη θέση του Αραμπούλι γυρίζοντας σε ένα ενισχυμένο 5-4-1.

Παρ όλα αυτά ο Απόλλων απείλησε πραγματικά στο 75’ με κοντινή κεφαλιά του  Σλίβκα σε μια φάση που η μπάλα γύρισε για αρκετή ώρα γύρω και μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Κάτι παρόμοιο συνέβη στο 83’ με τελικό αποδέκτη τον Ντάουντα το σου του οποίου από καλή θέση μπλόκαρε σταθερά ο Επασί καθώς δεν είχε δύναμη.

Στο 87’ και ενώ ο Παράσχος έβαλε ότι είχε σε επιθετικό μέσα ακόμη και αμυντικό για σέντερ φορ, ο Ζαχαριάδης άφησε με 10 παίκτες τη Λαμία αποβάλλοντας με 2η κίτρινη κάρτα τον Ρόμανιτς γιατί τόλμησε να ανοίξει τα χέρια του σε μαρκάρισμα στον Ιωαννίδη και ενώ έφευγε με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση.

Η αποβολή του Ρόμανιτς:

Ο Ζαχαριάδης που έδειξε και μία κόκκινη σε παίκτη του Απόλλωνα, που είχε όμως ήδη αντικατασταθεί και συγκεκριμένα στον Τσιαμπούρη.

Στο 93’ μεγάλη ευκαιρία με τον Μπα που συνηθίζει να μας καρδιοχτυπα σε νεκρό χρόνο αλλά στην τελική εκτέλεση η μπάλα αναπήδησε και το άτσαλο σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Απόλλων (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Κάλισιρ (86’ Ντομίνγκεζ_, Τσαμπούρης (77’ Μπαξεβανίδης), Τσιλούλης, Φατιόν (77’ Μουνιέ), Σλίβκα, Τομάς, Ιωαννίδης, Ντάουντα

Στον πάγκο, Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Βάρκας, Κραγιόπουλος, Κιτόκο

Λαμία (Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ντέλετιτς (90’ Μπιάρνασον), Αραμπούλι (73’ Τζέιμς), Ρόμανιτς, Καραμάνος (82’ Μπα)

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Πίτι, Βλάχος, Βύντρα, Γκαζαριάν.

Οι καλύτερες στιγμές:

Διαιτητές: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, Χασάν Κούλα, Μιχαήλ Καρσιώτης

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας