ΑΕΛ-Λαμία 0-1: Νίκη κατηγορία!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 20:05 ΑΕΛ-Λαμία 0-1: Νίκη κατηγορία!

Κράτησε την παράδοση στην έδρα των Θεσσαλών…

Τεράστια νίκη που ισοδυναμεί σχεδόν με παραμονή πέτυχε στο Αλκαζάρ η Λαμία επικρατώντας της γηπεδούχου ΑΕΛ με σκορ

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου που μέχρι το Φθινόπωρο καθόταν στο αντίπαλο πάγκο, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος και δίκαια έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Η Λαμία που έφερε μία ακόμη νίκη εκτός έδρας δεύτερη σε τρία παιχνίδα και ενώ σε όλη τη σεζόν δεν είχε καμία!

Με αυτό το τρίποντο οι Φθιώτες ανεβαίνουν και πάλι στη 12η θέση ένα βαθμό πάνω από τον Παναιτωλικό και οκτώ από την ΑΕΛ έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο αυτό στο ΔΑΚΛ και πάλι με τους «Βυσσινί».

Με τη γνωστή τετράδα στην άμυνα, το δίδυμο Μπεχαράνο - Τζανδάρη μπροστά από αυτούς, τους Καραμάνο, Ντέλετιτς, Μπα πιο προωθημένους και τον Αραμπούλι στην κορυφή η Λαμία φάνηκε περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο.

Οι καλύτερες στιγμές

Αν και μόλις στα 20’’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πρώτη τους τελική με τον Μπεν-Χατίρα (απέκρουσε ο Επασί) η Λαμία είχε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 19’ με τον Μπα ο οποίος στο τελικό σουτ δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε κάνοντας εύκολη τη ζωή του Νάγκι που αν και ξαπλωμένος μπλόκαρε από σπόντα - μέσω  Ζίζιτς - την μπάλα.

Η φάση του Μπεν-Χατίρα στα 20'':

Η ευκαιρία του Μπα:

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους με τη Λαμία να τα καταφέρνει καλύτερα και ειδικά μετά το 15λεπτο να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ευτύχησε μάλιστα να προηγηθεί στο σκορ στο 41’ με εκπληκτική κεφαλιά του πρώτου της σκόρερ του Αραμπούλι. Προηγήθηκε ωραία σέντρα του Μαρτίνεθ που έχει καλύψει εξαιρετικά τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά το αριστερό άκρο της Λαμιώτικης ομάδας.

Η εξαιρετική κεφαλιά - γκολ του Αραμπούλι:

Με μια μεγάλη φάση για τη Λαμία ξεκίνησε η επανάληψη. Στο 49’ με το ίδιο δίδυμο πρωταγωνιστών Μαρτίνεθ - Αραμπούλι (και τη σέντρα του Μπα), αλλά αυτή τη φορά το πλασέ του Γεωργιανού δεν ήταν σωστό και ο Νάγκι έσωσε.

Η μεγάλη ευκαιρία του Αραμπούλι:

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοσή τους και την πίεση στην αντίπαλη εστία, βγάζοντας τελικές, όπως στο 54’ με τον Μουκανζό, που όμως δεν ανήκουν στις κλασικές ευκαιρίες τουλάχιστον μέχρι το 68’. Τότε ο Χουσίνο χωρίς να το πολυσκεφτεί έπιασε ένα δυνατό σουτ που εξουδετέρωσε ωραία ο Επασί.

Η απόκρουση του Επασί στο σουτ του Χουσίνο:

Αμέσως μετά ο Γρηγορίου ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Γκαζαριάν στη θέση του Μπα και το κλασικό 4-2-3-1 έγινε 4-4-2 με τον Ντέλετιτς να αλλάζει πλευρά με τον Αρμένιο.

Αμέσως μετά ο Αραμπούλι είχε μία ακόμη καλή στιγμή με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Νάγκι ενώ προηγήθηκε μία ακόμη σέντρα από αριστερά του Μαρτίνεθ.

Στο 77’ η Λαμία είχε ακόμη καλύτερη στιγμή σε σουτ του Μπεχαράνο που ανάγκασε τον Νάγκι σε πολύ δύσκολη απόκρουση.

Το σουτ του Μπεχαράνο:

Η ΑΕΛ προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να αποφύγει την ήττα παίζοντας με πολλούς παίκτες στην επίθεση και τον Γρηγορίου να απαντά με την είσοδο κι άλλων παικτών στην άμυνα και το κέντρο μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Λαμίας στην έδρα της Λάρισα όπου έχει και μία ισοπαλία. Παραμένει αήττητη ως φιλοξενούμενοι στο Θεσσαλικό κάμπο ενώ στο σύνολο των αναμετρήσεων με τους "Βυσσινί" μετρά 4 νίκες 3 ισοπαλίες και 1 ήττα με τέρματα 5-9.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Φέστα): Νάγκι, Καρανίκας (46’ Νικολιάς), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Γκράουρ, Στίφλερ (63’ Ντουρμισάι), Μουκαντζό (76’ Πινάκας), Χουσίνο, Μπεν-Χατίρα, Κολομπίνο (89’ Σπαρβ), Ακούνια

Αναπληρωματικοί, Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Τσόσιτς, Μπέρτος.

Λαμία (Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Καραμάνος (88’ Μπιάρνασον), Ντέλετιτς (88’ Τζέιμς), Αραμπούλι, Μπα (69’ Γκαζαριάν)

Αναπληρωματικοί, Θεοδωρόπουλος, Βλάχος, Προβυδάκης, Πίτι, Σαραμαντάς, Βύντρα

Οι καλύτερες στιγμές:

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση