Λαμία - ΑΕΛ: Τελικός Νο2

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 09:41 Λαμία - ΑΕΛ: Τελικός Νο2

Με νίκη βλέπει ακόμη και πλεονέκτημα έδρας…

Λαμία - ΑΕΛ πράξη 2η σήμερα (στις 17:15’ στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος») ή αν θέλει κάποιος μπορεί να την πει και πράξη 3η, 4η , 5η, καθώς δεν έχει προηγούμενο να έχουν αναβληθεί στο ίδιο πρωτάθλημα ο αγώνας μεταξύ δύο ομάδων και στους δύο γύρους. Και μάλιστα οι εξ αναβολής να έχουν οριστεί περισσότερες από μία φορές.

Γεγονός είναι ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους για 1η φορά στις 24 Φεβρουαρίου και ενώ παραλίγο θα έπαιζαν πρώτα το παιχνίδι του 2ου γύρου. Επίσης είναι γεγονός ότι την παραπάνω ημερομηνία οι Φθιώτες νίκησαν δίκαια μέσα στο Αλκαζάρ (0-1) στο εξ αναβολής παιχνίδι του Νοεμβρίου και μετρούν 7 παιχνίδια αήττητοι από τους Θεσσαλούς.

Βλέπει 10η θέση

Η προϊστορία όμως έχει μικρή σημασία καθώς κάθε παιχνίδι ξεκινά από το 0-0 και είναι κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Με δεδομένο ότι μαθηματικά η Λαμία με δύο νίκες στα εντός έδρας παιχνίδια της με ΑΕΛ και Ατρόμητο μπορεί να πιάσει τον Απόλλωνα στη 10η θέση τον οποίο έχει κερδίσει δύο φορές φέτος, τις δίνει ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας στα play out.

Ο Απόλλων που παίζει τελευταία αγωνιστική στην έδρα του με τον Παναιτωλικό που είναι ένα μόλις πόντο πάνω από τη Λαμία. Ο ΟΦΗ που ισοβαθμεί με τους Φθιώτες έχει την πιο δύσκολη αποστολή παίζοντας εκτός έδρας με τον Άρη που κυνηγά τη 2η θέση. Και μένει η Λάρισα που είναι τρεις βαθμούς πίσω από τη Λαμία και αν την ξανακερδίσει η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου τότε θα βρεθεί στους «+6».

Μεγάλο το κίνητρο για τον ΠΑΣ Λαμία που μπορεί να κλείσει ιδανικά μία σεζόν που ομολογουμένως ξεκίνησε πιο στραβά από κάθε άλλη φορά και πήγε στραβά μέχρι σχεδόν το τέλος του α’ γύρου ή αν θέλετε όλο το 2020 συμπεριλαμβανομένου και της περιπέτειας των παικτών της με τον κορωνοϊό!

Για αυτή τη δύσκολη αποστολή ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει όλους σχεδόν τους παίκτες ετοιμοπόλεμους χάρη στο «ροτέισον» που τήρησε έχοντας αναγκαστεί να παίξει διπλά παιχνίδια κάθε εβδομάδα από τις 24 Ιανουαρίου! Το μοναδικό διάλειμμα ήταν στις 6 Φεβρουαρίου εξαιτίας του θέματος των δελτίων με την ΑΕΛ, ωστόσο ακολουθούσε παιχνίδι Κυπέλλου (με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) οπότε μικρή σημασία είχε αυτή η «ξεκούραση». Σημειωτέον ότι από τις 14 Ιανουαρίου και τον αγώνα που έδωσε στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, η Λαμία ταξίδευε συνεχώς δύο φορές την εβδομάδα εκτός έδρας για να δώσει συνολικά εννέα παιχνίδια (μόνο στις 27/1 έπαιξε ένα ματς στο «Αθανάσιος Διάκος»).

Τα ονόματα των παικτών που θα έχει στη διάθεσή του ο κ. Γρηγορίου είναι:

Επασί, Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Τζέιμς, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον, Βλάχος, Πίτι, Καραμάνος, Ρόμανιτς, Αραμπούλι και Ντέλετιτς.

Απουσιάζει για ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι ο Τιρόνε, ενώ τραυματισμένοι ως γνωστών εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία παιχνίδια και οι Μπα, Γκαζαριάν και πρόσφατα ο Γκούγκα. Τραυματίες παραμένουν και οι Τσούκαλος, Βλαχομήτρος.

Διαιτητής του παιχνιδιού είναι ο Στάθης Γκορτσίλας  του Συνδέσμου Μακεδονίας και βοηθοί του είναι  η  Κουρουμπύλια (Δυτ. Αττικής) και ο Δίπλαρης (Καρδίτσας), με 4ο τον Ζαχαριάδη (Μακεδονίας). Στο VAR θα βρεθεί ο Φωτιάς (Πέλλας), με AVAR τον Χριστακόγλου (Χαλκιδικής).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση