Λαμία - Ατρόμητος 0-0: Δεν τα κατάφερε από τα 11 βήματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 08:03 Λαμία - Ατρόμητος 0-0: Δεν τα κατάφερε από τα 11 βήματα ΦΩΤΟ INTIME

Ισοπαλία χωρίς σκορ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας…

Σε μια αγωνιστική που κρινόντουσαν πολλά σε κορυφή, μέση και ουρά, η Λαμία υποδέχτηκε στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» τον Ατρόμητο, έχοντας ως αποστολή τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που θα τις επέτρεπαν να ονειρεύεται ακόμη κι αυτή τη 10η θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου της Super League Intewetten.

Το τελικό 0-0 μπορεί να αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος (στο α΄ημίχρονο), χάνοντας και την πολύ μεγάλη ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Ντέλετιτς.

Το σχήμα που κερδίζει

Με το γνωστό σχήμα με Επασί κάτω από τα δοκάρια και τους Σκόνδρα, Τζανετόπουλο, Αντέτζο και Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τα δύο αμυντικά χαφ Τζανδάρη και Μπεχαράνο μπροστά τους και το 3-1 στην επίθεση των Ρόμανιτς, Ντέλετιτς, Καραμάνου και Αραμπούλι, ο Μιχάλης Γρηγορίου ζήτησε από την αρχή πίεση ψηλά και δημιουργία παιχνιδιού. Απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ ποιοτική αλλά αμυντικά φέτος παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες.

Με κατοχή που ξεπέρασε το 60% στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν χωρίς να κάνουν τη μεγάλη φάση μέχρι το 43’ που ο Καραμάνος κέρδισε πέναλτι από τον Γούτα. Η φάση μάλιστα ελέγχθηκε από τον VAR όχι για το μαρκάρισμα αλλά για το αν υπήρχε οφσάιντ του «αρχηγού» χωρίς τελικά να υπάρχει παράβαση.

Ανέλαβε τελικά να το εκτελέσει ο Ντέλετιτς και ο Μανδάς απέκρουσε, με μοναδικό κέρδος ένα κόρνερ για τη Λαμία!

Το πέναλτυ της Λαμίας:

Να σημειωθεί ότι από το 27’ τα αγωνιστικά πλάνα των γηπεδούχων άλλαξαν εξαιτίας τραυματισμού του Αραμπούλι, με αποτέλεσμα να παίξει στην κορυφή ο Καραμάνος που κέρδισε και το πέναλτι και να προστεθεί στο σχήμα ο Βασιλακάκης.

Η επανάληψη κύλησε στους ίδιους ρυθμούς με τους δύο προπονητές να μην κάνουν αλλαγές στην ανάπαυλα.

Η Λαμία πλησίασε το γκολ πάλι με τον αρχηγό της με ωραίο ψαλιδάκι που έφυγε όμως άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν πιο γρήγορα το σχήμα βάζοντας λίγο αργότερα στο 64’ Χριστοδουλόπουλο και Μουνίθ στη θέση των δύο επιθετικών Ούμπιδες και Μάτιτς (ο Σέρβος είχε πάρει και κάρτα), με στόχο να ισορροπήσουν τη μεσαία γραμμή.

Κάτι που το πέτυχαν ως ένα σημείο αν και η Λαμία συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη έξω από την περιοχή του Μανδά.

Την ίδια ώρα πάντως τα μαντάτα από τη Ριζούπολη έδιναν προβάδισμα στον Απόλλωνα που σήμαινε ότι η 10η θέση απομακρυνόταν για τη Λαμία, όμως και με την ισοπαλία απομακρυνόταν η Λαμία από τον 12ο Παναιτωλικό (ΟΦΗ και Λάρισα επίσης έχαναν από Άρη και Ολυμπιακό αντίστοιχα).

Κάπου εκεί όλοι φάνηκαν ικανοποιημένοι και από το 0-0, που έμεινε ως αποτέλεσμα μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βρέσκα. έτσι η Λαμία τερματίζει στην 11η θέση με +3 από Παναιτωλικό, +4 από ΟΦΗ και +7 από ΑΕΛ , διαφορές που θα "κουβαλήσει" στα play out.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ. Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (74’ Χατζηστραβός), Ντέλετιτς (90’ Μπιάρνασον), Καραμάνος, Αραμπούλι (λ.τρ. 27’ Βασιλακάκης)

Στον πάγκο, Θεοδωρόπουλος, Βλάχος, Γκούγκα, Τζέιμς, Σαραμαντάς, Βύντρα.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γούτας, Μαυρομμάτης, Κιβρακίδης, Γκάλο (91’ Οικονομίδης), Χαρίσης, Ούμπιδες, Ενσικουλού (64’ Μουνίθ), Μανούσος (82’ Κωτσόπουλος), Μάτιτς (64’ Χριστοδουλόπουλος)

Στον πάγκο, Γιαννιώτης, Ραμπέγιο, Εντομβονγι, Νταβιώτης, Αγκάγιεφ,

Διαιτητές: Γεώργιος Βρέσκας, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης

4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση