Παναιτωλικός - Λαμία 0-3: Λαμιώτικη καταιγίδα στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 09:48 Παναιτωλικός - Λαμία 0-3: Λαμιώτικη καταιγίδα στο Αγρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ) ΦΩΤΟ INTIME

Έξι βαθμούς από τη ζώνη και με πλεονέκτημα έδρας πλέον οι Φθιώτες…

Η 1η αγωνιστική των play out ξεκίνησε με το δεξί για τη Λαμία που επικράτησε στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με το εντυπωσιακό 0-3.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τον καιρό, η Λαμία ήταν πραγματική καταιγίδα στο πρώτο ημίχρονο όταν και πήρε προβάδισμα τριών γκολ.

Πέρα από τη νίκη όμως το σημαντικότερο είναι ότι κράτησε τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ που ορίζουν τη ζώνη, στους «-6» βαθμούς, διατήρησε το «+7» από την τελευταία ΑΕΛ (που επίσης ξεκίνησε με διπλό στα play out), ενώ πλέον έχει και τις δύο τελευταίες στην έδρα της.

Επιπλέον με τέτοια εμφάνιση έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, το θετικό αποτέλεσμα.

Διαχειρίστηκε τις απουσίες του ο Μιχάλης Γρηγορίου στην επίθεση, καθώς από τη μέση και κάτω δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Και ο Βασιλακάκης που ουσιαστικά πήρε τη θέση στην 11αδα του τραυματία Αραμπούλι, ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ

Ήταν το 24΄όταν σε υποδειγματική επίθεση ο Ντέλετιτς ξεπέρασε και τις λίμνες που είχε δημιουργήσει η καταρρακτώδης βροχή και με συστημένη σέντρα στον Βασιλακάκη, έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο να γράφει το 0-1. Καταπληκτικά ζυγισμένη κεφαλιά από το σκόρερ της Λαμίας στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Μελίσσα.

Με τη συμπλήρωση ακριβώς 26 λεπτών παιχνιδιού σε νέα υποδειγματική επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Καραμάνος θα γυρίσει από αριστερά ο Ντέλετιτς θα πλασάρει ψύχραιμα για το 0-2.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου (43'), ο Ρόμανιτς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μελίσσα ο οποίος δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 0-3.

Τα γκολ της Λαμίας στο πρώτο μέρος:

Σε όλο αυτό το 45λεπτο (51 λεπτά ουσιαστικά) το μόνο που είχε να επιδείξει ο Παναιτωλικός ήταν ένα σουτ του Ντάλσιο που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Επασί.

Στην επανάληψη ο Δέλλας άλλαξε και το σχήμα και τα πρόσωπα στην επίθεση  και πίεσε από τα πρώτα λεπτά να μειώσει στο σκορ. Από την άλλη ο Γρηγορίου δε βιάστηκε να κάνει αλλαγές. Στο πρώτο μέρος είχε δει τον Τζανδάρη να δέχεται κλωτσιά στο πρόσωπο από τον Ντίαζ (πάνω στη φάση) και αφού δε χρειάστηκε αλλαγή, δεν είχε κανέναν λόγο να αλλάξει διάταξη στον αγωνιστικό χώρο ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα έβγαζε αντεπιθέσεις με σχετική ευκολία.

Στο 46’ Ο Βέργος για τους γηπεδούχους απείλησε τον Επασί, όπως και στο 53΄ο Αριγίμπι σε φάση διαρκείας.

Η αντεπίθεση όμως δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Η Λαμία ισορρόπησε γρήγορα και ήταν και πάλι πιο επικίνδυνη στην αντεπίθεση.

Στο 71’ είχαμε και ένα.. «αχ» για τη Λαμία με το τελείωμα από το Φάνη Τζανδάρη να περνά λίγο έξω από τα δοκάρια του Μελίσσα και ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απομακρύνουν από τα καρέ τους.

Στο 84’ ο πρώτος σκόρερ του Παναιτωλικού ο Αριγίμπι προσπάθησε να απειλήσει σούταρε όμως άουτ, όπως και ο Τσότσαλιτς στο 87’.

Στο 94’ από τα παιχνιδάκια της μπάλας στο νερό ο Βέργος βγήκε σε πλεονεκτική θέση και σημάδεψε από πλάγια θέση στο δοκάρι του Επασί.

Υπερδίκαια η νίκη της Λαμίας που από τη στιγμή που αξιοποίησε τις ευκαιρίες της δεν είχχε κανένα πρόβλημα να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό».

Να σημειώσουμε επίσης για την ιστορία ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λαμίας στην έδρα του Παναιτωλικού και η πρώτη στην ιστορία της με τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, καθώς και το πρώτο παιχνίδι με τόσα γκολ συγκομιδή.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (65’ Ταχάρ), Μεντίνα (46’ Γιάκολις), Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκα, Ντάλσιο (46’ Τσιγγάρας), Ντίας, Μάζουρεκ  (46’ Βέργος), Αριγίμπι, Καρέλης (70’ Αζάντι)

Στον πάγκο, Κνετ, Μάλης, Αρσούρα, Μεντόσα

Οι δηλώσεις Δέλλα:

ΠΑΣ Λαμία (Μιχ. Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (78’ Τζέιμς), Ντέλετιτς (88’ Σαραμαντάς), Καραμάνος, Βασιλακάκης (68’ Μπιάρνασον)

Αναπληρωματικοί, Θεοδωρόπουλος, Βλάχος, Γκούγκα, Μπουλούλης, Χατζηστραβός, Βύντρα

Οι δηλώσεις Γρηγορίου:

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης, Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Οι καλύτερες στιγμές:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση