Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία - Βόλος 1-1: Κρατάει μόνο τον βαθμό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 21:24 Λαμία - Βόλος 1-1: Κρατάει μόνο τον βαθμό

Μέσα σε δύο λεπτά, δύο γκολ σε ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις…

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι δεν κύλησε όπως θα περίμενε ο ΠΑΣ Λαμία με αντίπαλο τον ΝΠΣ Βόλος στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play out της Super League.

Αν και η νίκη ήταν… μονόδρομος, η εμφάνιση έφερε φυσιολογικά την ισοπαλία 1-1 όταν μάλιστα οι αντίπαλοι προηγήθηκαν στο 85’!

Ωστόσο και ο Βόλος δεν έδειξε κάτι σπουδαίο και ίσως αν η Λαμία ήταν σε καλύτερη ημέρα να είχε κατακτήσει και τους τρεις βαθμούς.

Το πρώτο μέρος

Το χειρότερο πρώτο ημίχρονο επί Γρηγορίου έκανε η Λαμία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Με το γνωστό σχήμα, την τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Σκόνδρα, μπροστά τους Μπεχαράνο και Τζανδάρη, τριάδα που εναλλάσσονταν στην βάση της πυραμίδας της επίθεσης Βασιλακάκης, Ντέλετιτς και Ρόμανιτς και μπροστά τον Καραμάνο ελλείψει Αραμπούλι, δεν κατάφερε να κάνει καμία τελική στο πρώτο 45λεπτο.

Ούτε ο Βόλος βέβαια έκανε κάτι σπουδαίο και η καλύτερη στιγμή του προήρθε από φάουλ. Με στόχο κυρίως να μη δεχθεί γκολ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα από τον αργό ρυθμό και τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή που δεν επέτρεπαν δημιουργικό παιχνίδι. Το γεγονός ότι είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του προήρθε από τη φλυαρία στην περιοχή του και στη μεσαία γραμμή και όχι σε κάτι δημιουργικό.

Η πρώτη λοιπόν καλή στιγμή του αγώνα ήταν για το Βόλο στο 14’ σε στημένη μπάλα με τον Μπουένο από φάουλ να στέλνει την μπάλα να γλείψει το οριζόντιο δοκάρι του Επασί.

Το φάουλ του Μπουένο:

Η απάντηση της Λαμίας στο 27’ σε μια ωραία επίθεση με το δραστήριο Μαρτίνεθ από αριστερά να σεντράρει, ύστερα από την πάσα του Μπεχαράνο και τον Ντέλετιτς να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Ως εκεί όμως καθώς δεν υπήρξαν άλλες συγκινήσεις.

Η επανάληψη

Η επανάληψη ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο μέρος, ακόμη και στα πρόσωπα καθώς δεν έγιναν αλλαγές.

Οι γηπεδούχοι συνειδητοποίησαν ωστόσο ότι μπορούν και πρέπει να πιέσουν πιο ψηλά προκειμένου να απειλήσουν. Από τον πάγκο ο Γρηγορίου ξεκίνησε στο 65’ τις διορθωτικές κινήσεις, κάνοντας αλλαγές σε πρόσωπα και όχι σε τακτική. Ένα από τα καινούρια πρόσωπα ήταν και ο Τσούκαλος που ξαναπάτησε χόρτο σε επίσημο παιχνίδι μετά από τέσσερις μήνες!

Κάπως έτσι έκανε και τις δύο πρώτες της τελικές στο ματς με Ντέλετιτς και Χατζηστραβό που δεν βρήκαν στόχο.

Από το 64’ μέχρι το 79’ ο τεχνικός της Λαμίας είχε κάνει και τις 5 αλλαγές του, μέσα σε αυτές και του Μπεχαράνο που είχε κάποιες ενοχλήσεις αλλά και κίτρινη κάρτα.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό, αν θα έμπαινε γκολ θα έμπαινε από κάποιο λάθος ή από πέναλτυ. Κι αυτό το έκανε η άμυνα της Λαμίας στο 85’ που άφησε τους φιλοξενούμενους να παίξουν την μπάλα στο πλάγιο να γίνει το γύρισμα από τον Νίνη και μετά την αδράνεια της άμυνας ο Κρητικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να σκοράρει (0-1).

Το 0-1:

Στην αμέσως επόμενη φάση είχαμε και το πέναλτυ. Ο Καραμάνος πρόλαβε τον Μίτογλου και πήρε την εσχάτη των ποινών ισοφαρίζοντας στο 87’ (1-1). Να σημειώσουμε ότι η φάση ελέγχθηκε και από τον VAR.

Η ισοφάριση:

Μπορεί να μην κέρδισε αλλά και με την ισοπαλία δε χάνεται η Λαμία που έμεινε στο «+6» από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας εντός ΑΕΛ και ΟΦΗ που βρίσκονται από κάτω της βαθμολογικά.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας (79’ Προβυδάκης), Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (65’ Χατζηστραβός), Μπεχαράνο (79’ Βλάχος), Βασιλακάκης (64’ Γκούγκα), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (70’ Τσούκαλος), Καραμάνος.

Στον πάγκο, θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Σαραμαντάς, Βύντρα

Βόλος (Άνχελ Λόπεζ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Μήτογλου, Φερράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης, Σάντος (85’ Κρητικός), Νίνης, Δουβίκας, Μπουένο (71’ Μαρτίνες), Μπαρτόλο (81’ Ριένστρα).

Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Κολόμπο, Ντεντάκης, Σάντσες, Κιάκος, Περέα,

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Βασίλειος Φωτιάς, Τρύφων Πετρόπουλος, Μιχαήλ Παπαδάκης

4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)

AVAR: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτωλοακαρνανίας)