ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΣ Λαμία 1-2: Τεράστια νίκη με ανατροπή!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 08:32 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΣ Λαμία 1-2: Τεράστια νίκη με ανατροπή!

Χτύπησε στο β΄μέρος η ομάδα του Γρηγορίου που βρέθηκε μόλις στο 10’ πίσω στο σκορ…

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές συγκινήσεις η Λαμία πήρε μια σπουδαία νίκη στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-2, που την φέρνει στην 3η θέση αυτού του μίνι πρωταθλήματος play out.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα πολύ νωρίς και να δείχνουν ικανοί να επαναλάβουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου (2-0 τότε στην πρώτη νίκη του ΠΑΣ επί της Λαμίας στην κατηγορία). Υπολόγιζαν όμως χωρίς την ανανεωμένη Λαμία που παρέμεινε για 5ο σερί παιχνίδι αήττητη (3 νίκες)

Η Λαμία που ξεκίνησε με τον Επασί στο τέρμα, τον Βύντρα δίπλα στους Αντέτζο και Τζανετόπουλο, τον Σκόνδρα δεξιό μπακ χαφ, τον Μαρτίνεθ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Μπιάρνασον στον άξονα και τους Ντέλετιτς, Καραμάνο επιθετικό δίδυμο.

Το πρώτο μέρος

Με μια μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το παιχνίδι για τη Λαμία. Ο Τζανδάρης σούταρε από κοντά, ο Λοντίγκιν όμως έδιωξε σε κόρνερ.

Η απόκρουση του Λοντίγκιν:

Η απάντηση ήρθε στο 5' με τον Ελευθεριάδη να κάνει ένα εντυπωσιακό γυριστό, και τον Επασί να προλαβαίνει.

Η απόκρουση του Επασί:

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 10’ η Λαμία βρέθηκε πίσω στα σκορ. Εκτέλεση του Καρτάλη και ο Μπρένερ εξ' επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού η άμυνα δεν αντέδρασε.

Το 1-0:

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των φιλοξενουμένων το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο μέρος αν και υπήρχε διάθεση και κίνηση για αυτό. Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Από στατική φάση ήρθε τελικά το γκολ και  για τη Λαμία με την αρχή της επανάληψης

Στο 47' ο Ντέλετιτς εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση και ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Λαμίας. 

Η ισοφάριση από τον Άνταμ:

Αυτή τη φορά άτυχος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς στο 48’ είχε δοκάρι ή καλύτερα αυτοδοκάρι! Σε εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά για να διώξει, η μπάλα πήρε ανάποδη τροχιά και αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Επασί 

Αυτοδοκάρι για τον ΠΑΣ:

Δοκάρι όμως είχε και η Λαμία στο 73' και ενώ η πίεση για να πετύχει ένα γκολ - χρυσάφι είχε φτάσει έξω από την περιοχή του Λοντίγκιν. Ο Ντέλετιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ από έξοχη κεφαλιά πάσα του Καραμάνου(που ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός κλασικός επιθετικός στη διάθεση του Γρηγορίου), και ο Σέρβος πρόλαβε και πλάσαρε τον Λοντίγκιν που έκανε έξοδο, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

Το δοκάρι του Ντέλετιτς:

Αυτό όμως αντί να πτοήσει πείσμωσε τους φιλοξενούμενους που είδαν στο 82΄τους κόπους τους να αμείβονται. 

Ο Ντέλετιτς βγήκε ξανά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ (αυτή τη φορά ήταν η έξοχη κάθετη του Βασιλακάκη) και πλάσαρε εύστοχα τον Λοντίγκιν για το χρυσό 1-2.

Το χρυσό γκολ του Σέρβου:

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα της Λαμίας έπιασε τον Απόλλωνα στους 30 βαθμούς και λογικά θέλει άλλη μία για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την παραμονή ανάλογα με τα αποτελέσματα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63’ Σάλιακας), Παντελάκης, Πεερσμαν (23’ Πήλιος), Εραμουσπε, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (62’ Παμλίδης), Μπρένερ (83’ Γροσδάνης), Ελευθεριάδης (83’ Λιάσος), Μιλιντεάνου

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Λώλης, Κάργας, Πανουργιάς,

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπιάρνασον (75’ Βασιλακάκης), Ντέλετιτς (88’ Γκούγκα), Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Τζέιμς, Σαραμαντάς, Ταϊρόν, Πίτι, Βλάχος,

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση