Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ατρόμητος - Λαμία 0-0: Έχασε τη νίκη μέσω VAR, κέρδισε την παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 09:04 Ατρόμητος - Λαμία 0-0: Έχασε τη νίκη μέσω VAR, κέρδισε την παραμονή

Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ντέλετιτς. Πανηγύρισαν οι παίκτες την παραμονή...

Σε ένα παιχνίδι που ο νικητής εξασφάλιζε την παραμονή στην κατηγορία, Ατρόμητος και ΠΑΣ Λαμία αναμετρήθηκαν στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Play out, μένοντας στο «λευκό» 0-0.

Η ισοπαλία που βαθμολογικά δε χαλάει κανέναν, αν και με βάση τα τελευταία αποτελέσματα οι γηπεδούχοι δεν έχουν σωθεί μαθηματικά, τουλάχιστον όσον αφορά τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

Σημαντική στιγμή που θα μπορούσε να γείρει το ματς υπέρ των φιλοξενούμενων, η αποβολή στο πρώτο μέρος του απρόσεκτου τερματοφύλακα του Ατρομήτου Γιαννιώτη. Η Λαμία που ξεκίνησε δείχνοντας ευχαριστημένη και με την ισοπαλία με τον Γρηγορίου να παίζει με τριπλέτα στην άμυνα των Αντέτζο, Τζανετόπουλου και Βύντρα και στα πλάγια Μαρτίνεθ και Προβυδάκη, καθώς απουσίαζε ο Σκόνδρας.

Στο κέντρο ήταν ο Μπεχαράνο μέχρι το 23’ όταν και τραυματίστηκε δίνοντας τη θέση του στον Γκούγκα, ενώ δίπλα του ήταν και ο Τζανδάρης. Μπροστά οι Ρόμανιτς, Ντέλετιτς και Καραμάνος στην κορυφή.

Το πρώτο μέρος, η αποβολή και το γκολ που δε μέτρησε

Δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις το πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον μέχρι το 33’. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ατρόμητος είχε μια φλύαρη πρωτοβουλία που μεταφραζόταν μόνο σε δύο μακρινά σουτ των Γιακουμάκη (6’) και Ούμπιδες (23’) που έφυγαν άουτ.

Σε εκείνο το λεπτό λοιπόν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Γιαννιώτης μπλόκαρε την μπάλα εκτός περιοχής, παράβαση που υποδείχθηκε από το VAR και φυσικά πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η αποβολή Γιαννιώτη:

Η Λαμία κέρδισε φάουλ και ο Ντέλετιτς σε δεύτερο χρόνο με ένα ξερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Θεωδωράκη που πήρε τη θέση του αποβληθέντα συμπαίκτη του.

Τα πανηγύρια του Σέρβου και των συμπαικτών του, έκοψε το VAR και ο Καραντώνης, που αφού βασάνισαν τη φάση για περισσότερο από τρία λεπτά διαπίστωσαν ότι έφταιγε ο Ρόμανιτς - που ήταν σε θέση οφσάιντ - που ο Θεοδωράκης είδε την μπάλα στα δίχτυα του και το γκολ ακυρώθηκε. Όποιος δει τη φάση όμως πίσω από τον Ντέλετιτς, ο Ρόμανιτς κρύβεται από δύο τουλάχιστον αντιπάλους που είναι αυτοί που κλείνουν το οπτικό πεδίο στον τερματοφύλακά τους, ενώ και ο Ρόμανιτς δεν έκανε καμία κίνηση και έμεινε ακίνητος μη θέλοντας να επηρεάσει τη φάση.

Δείτε τη φάση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα;

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του Γιακουμάκη, που σούταρε δυνατά για να αποκρούσει σε κόρνερ του Επασί, όσο ο Ατρόμητος είχε δυνάμεις που έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Η επανάληψη

Μπορεί το πρώτο μέρος να μην έφερε γκολ στη Λαμία, το αριθμητικό πλεονέκτημα όμως έδωσε το δικαίωμα στον Γρηγορίου να αλλάξει σχήμα ενισχύοντας το κέντρο με την είσοδο του Βασιλακάκη στη θέση του Βύντρα στο 61’.

Λίγα λεπτά αργότερα (67’) είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία, αλλά το σουτ του Μαρτίνεθ έφυγε άουτ.

Την «ορμή» της Λαμίας έκοψε ο νέος τραυματισμός του Ρόμανιτς αλλάζοντας ξανά τα σχέδια του Γρηγορίου. Ο πολύπειρος Πίτι πήρε τη θέση του, ενώ άλλαξε και το δεξί άκρο με τον Βλάχο να περνά στη θέση του Προβυδάκη που είχε κάρτα.

Στο 77’ ο Ντέλετιτς που ίσως είναι ο παίκτης με τα περισσότερα ακυρωθέντα γκολ - χωρίς δική του υπαιτιότητα - έκανε ένα ωραίο σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Δεν παίχθηκαν πάνω από 8 λεπτά μπάλα στα υπόλοιπα που απέμειναν, με τους γηπεδούχους να κάνουν συνεχώς καθυστερήσεις.

Ένα σουτ του Πίτι στο 88’ που πέρασε άουτ, τάραξε λίγο την ησυχία και αμέσως μετά νέος «τραυματισμός» παίκτη των γηπεδούχων για να μπούμε απευθείας στις καθυστερήσεις που προς έκπληξη όλων ήταν μόλις τρία λεπτά, ενώ στο πρώτο μέρος είχαμε σχεδόν τέσσερα, δίνοντας και μια ευκαιρία στους γηπεδούχους!

Το τελικό σφύριγμα του Καραντώνη βρήκε κυρίως τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν γιατί αυτό που έχουν πετύχει μέσα στο 2021, μόνο οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό μπορούν να το κάνουν: εφτά ματς αήητητη, εννέα βαθμούς στο μίνι πρωτάθλημα και μόλις δύο ήττες στα τελευταία 17 παιχνίδια. Πολλά μπράβο στους παίκτες και φυσικά στον αρχιμάστορα Μιχάλη Γρηγορίου.

Οι πανηγυρισμοί:

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Μαυρομμάτης, Γκαλβάο, Σάλομον, Ούμπιδες, Ραμπέγιο (35’ Θεοδωράκης), Γιακουμάκης (82’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος, Νταβιώτης (56’ Νάτσος)

Αναπληρωματικοί, Αγκάγιεφ, Χαρίσης, Μουνίθ, Στρούγκης, Τομάσεβιτς, Κωτσόπουλος

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Προβυδάκης (72’ Βλάχος), Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (λ.τρ. 25’ Παλαβαντισβίλι), Ρομάνιτς (λ.τρ. 72΄ Πίτι), Ντέλετιτς, Βύντρα (61’ Βασιλακάκης), Καραμάνος.

Στον πάγκο, Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Τιρόνε, Σαραμαντάς, Γκαζαριάν.

Ο αγώνας:

Διαιτητές: Δημήτριος Καραντώνης, Λάζαρος Δημητριάδης, Τιμολέων Γεωργακόπουλος

4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς