Λαμία - ΟΦΗ 0-2: Έσπασε το αήττητο από έναν αποφασισμένο αντίπαλο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 21:30 Λαμία - ΟΦΗ 0-2: Έσπασε το αήττητο από έναν αποφασισμένο αντίπαλο

Με ήττα έκλεισε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της η ομάδα της Λαμίας.

Στο τελευταίο της παιχνίδι στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out με αντίπαλο τον ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 0-2, με τους Κρητικούς να κερδίζουν και τα τρία μεταξύ τους παιχνίδια φέτος.

Η διαφορά βέβαια στο συγκεκριμένο ματς ήταν ότι η Λαμία είχε σωθεί ενώ ο ΟΦΗ καιγόταν για βαθμούς και στην πορεία έστω για βαθμό (ο Παναιτωλικός έχασε εντός από τον Ατρόμητο).

Οι Κρητικοί το ήθελαν περισσότερο και το πήραν απέναντι στους γηπεδούχους που μετά το πρώτο 5λεπτο ήταν συντριπτικά καλύτεροι αλλά περιορίστηκαν μόνο στις ευκαιρίες. Και όταν μιλάμε για ευκαιρίες μιλάμε για πρώτο ημίχρονο καθώς στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» που έπαιξαν όμως με την επετειακή λευκή φανέλα, δεν είχαν ούτε μία, παρά το 61% κατοχής!

Κλειδί το 0-1

Στο 5’ ο Σακόρ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1) και ξεκλείδωσε την κατηγορία. Ήταν ένα πλασέ, παρά σουτ έξω από την περιοχή, με το οποίο νίκησε τον Επασί και έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ. Αυτό έμελλε να γείρει την πλάστιγγα υπερ των φιλοξενούμενων παρά την υπεροχή της Λαμίας.

Το γκολ του ΟΦΗ που αιφνιδίασε:

Η Λαμία απάντησε με δύο δοκάρια.

Στο 14’ από λάθος της άμυνας του ΟΦΗ ο Γκαζαριάν πλάσαρε από μακριά προς το ανυπεράσπιστο τέρμα, όμως η μπάλα απομακρύνθηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό σε στημένη μπάλα (φάουλ Ντέλετιτς) ο Τζανετόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως και πάλι το δοκάρι του Βάτερμαν (το οριζόντιο αυτή τη φορά) έκανε τη δουλειά, διατηρώντας ανέπαφη την Κρητική εστία.

Τα δύο δοκάρια της Λαμίας:

Επίσης η Λαμία είχε δύο καλά σουτ με τον Μαρτίνεθ που θα μπορούσαν να της δώσουν ένα γκολ, δείχνοντας ότι η επιτυχία του ΟΦΗ ήταν μια άτυχη στιγμή.

Οι φιλοξενούμενοι που ανέκοψαν λίγο τον ρυθμό της Λαμίας στο 26’ όταν ο Γιάννου από πάσα του Ντε Γκουζμάν βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, πλάσαρε, αλλά έδιωξε ο τελευταίος σωτήρια.

Στην επανάληψη άλλαξε πρόσωπα ο Γρηγορίου. Όχι στην άμυνα όπου υπήρχαν οι Αντέτζο-Τζανετόπουλος στο κέντρο και Μαρτίνεθ - Βλάχος στα άκρα, αλλά από τη μέση και μπροστά.

Ο Μπεχαράνο πήρε θέση στο κέντρο στη θέση του Γκούγκα, ο Ρόμανιτς ουσιαστικά΄ ανέλαβε ρόλο στα πλάγια της επίθεσης αντί του Γκαζαριάν και ο Τιρόνε που ξαναπάτησε χορτάρι μετά από πέντε μήνες στη θέση του Βασιλακάκη. Άλλαξαν δηλαδή οι παρτενέρ στο πλάι του Καραμάνου και ο Ντέλετιτς βρήκε περισσότερες βοήθειες στο κέντρο όπως και ο Τζανδάρης που ήταν από την αρχή στην 11αδα.

Πραγματικά η πίεση δεν άργησε να φανεί και η μπάλα να γυρίζει έξω από την περιοχή του Βάτερμαν. Μέχρι το 62’ όμως ότι καλύτερο έχει να δείξει είναι ένα σουτ του Τζανδάρη που κόντραρε και δε βρήκε στόχο.

Για αυτό λίγο αργότερα, στο 67’, ο τεχνικός της Λαμίας πέρασε στο παιχνίδι και τον Προβυδάκη, ώστε να έχει περισσότερες λύσεις και από τη δεξιά πλευρά, καθώς ο Μαρτίνεθ δούλευε καλά ως μπακ - χαφ από την άλλη πλευρά.

Η εικόνα ήταν η Λαμία να παίζει στο μισό γήπεδο τον ΟΦΗ που με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να κρατήσει τη νίκη που θα τον κρατούσε συγχρόνως στην κατηγορία άμεσα.

Τελευταίο χαρτί Γρηγορίου για να σώσει το αήττητο ήταν ο Πίτι. Βγάζοντας έναν μέσο με ανασταλτικά καθήκοντα όπως ο Τζανδάρης και βάζοντας έναν παίκτη που δουλειά του είναι να βγάζει επιθέσεις, ο τεχνικός των γηπεδούχων ρίσκαρε για το γκολ που θα έφερνε την ισορροπία στο σκορ.

Το ρίσκο δεν του βγήκε αυτή τη φορά, καθώς σχεδόν αμέσως στο 81’ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κενό με τον Σαρδινέρο και έφυγαν στην κόντρα με τον Ντε Γκούζμαν να γράφει το 0-2 με ωραίο σκάψιμο πάνω από τον Επασί.

Το 0-2:

Μια εξέλιξη που δεν άξιζε ως επίλογος σε αυτή την ομάδα και την προσπάθεια που έκανε μετά το πρώτο 5λεπτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος (67’ Προβυδάκης), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (79’ Πίτι), Γκούγκα (46’ Μπεχαράνο), Ντέλετιτς, Βασιλακάκης (46’ Τιρόνε), Γκαζαριάν (46’ Ρόμανιτς), Καραμάνος.

Αναπληρωματικοί, Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Σαραμαντάς, Βύντρα.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Κοροβέσης- (86’ Λυμπεράκης), Βαφέας, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ (89’ Ουές), Ντε Γκουζμάν (89’ Μπαλογιάννης), Γιάννου (63’ Νέιρα), Σαρδινέρο (86’ Στάρτζεον).

Στον πάγκο, Σωτηρίου, Σολίς, Γρίβας, Κασταϊνιός.

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Ιορδάνης Απτόσογλου, Κωνσταντίνος Ψάρρης

4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση