Απόλλων - Λαμία 0-1: Έκλεισε όπως ξεκίνησε με Γρηγορίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 08:26 Απόλλων - Λαμία 0-1: Έκλεισε όπως ξεκίνησε με Γρηγορίου

Τρεις νίκες φέτος και πέντε σερί στους αγώνες του ΠΑΣ με την «ελαφρά ταξιαρχία»…

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις της στη Super Legue η ομάδα της Λαμίας, πετυχαίνοντας δίκαια «διπλό» εκτός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη - με το ίδιο σκορ - της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου απέναντι στον Απόλλωνα (5η σερί) και με αυτή την επιτυχία πέτυχε να τερματίσει στην 10η θέση όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν τελευταία με διαφορά!

Με 3-5-2 και νέα πρόσωπα όπως τον Τιρόνε που επέστρεψε δριμύτερος στην αγωνιστική δράση, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν στο πρώτο 25λεπτο διάστημα που πέτυχαν και το γκολ με τον παίκτη του αγώνα Λάζαρο Ρόμανιτς.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στη συνέχεια και κυρίως στην επανάληψη, χωρίς όμως να νικήσουν σε κάποια περίπτωση τον Επασί ή τους αμυντικούς του.

Έτσι το τελικό σφύριγμα του Τσαγκαράκη βρήκε τους «κυανόλευκους» της Φθιώτιδας να πανηγυρίζουν σε μια εξαιρετική χρονιά κατά το ήμισυ, αφού μέχρι τον περασμένο χειμώνα ήταν ξεγραμμένοι!

Το ξεκίνημα

Στο 10’ ευτύχησε να προηγηθεί η Λαμία στην πρώτη της ουσιαστικα΄επίθεση στο παιχνίδι με τον Ρόμανιτς. Ο Καραμάνος πήρε την κεφαλιά στο κέντρο από το ελεύθερο του Επασί και ο Ρόμανιτς εκμεταλλευόμενος το γλίστρημα αμυντικού βγήκε απέναντι από τον Βέρχουλστ τον οποίο πλάσαρε ισανικά για το 0-1.

Το γκολ της Λαμίας:

Το πρώτο ημίχρονο γενικά ήταν πολύ καλό και με πολλές φάσεις και στις δύο εστίες. Στο 45’ μάλιστα η Λαμία και ο Ρόμανιτς έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ όταν η κεφαλιά του Σέρβου πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Γενικά ο επιθετικός της Λαμίας ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι δημιουργώντας σωρεία κινδύνων στην αντίπαλη εστία είτε ως αποδέκτης αρκετών τελικών μεταβιβάσεων από τους συμπαίκτες του (23’ και 31’) είτε ως τροφοδότης, όπως στη φάση του 18’ με τον Προβυδάκη να σουτάρει λίγο άουτ.

Και οι γηπεδούχοι βέβαια δεν είχαν λίγες καλές στιγμές παίζοντας κι εκείνοι χωρίς άγχος αφού κι εκείνοι είχαν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους.

Ο Απόλλωνας που πίεσε ακόμη περισσότερο στην επανάληψη και στο 52’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και ο Ιωαννίδης πλάσαρε τον Επασί, όμως ο Αντέτζο ακολούθησε τη φάση και έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Τελικά το 0-1 έμεινε ως τελικό σκορ κλείνοντας ιδανικά τον εκπληκτικό δεύτερο γύρο και τα play out με νίκη και 35 βαθμούς στη 10η θέση.

Συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ,  Χουχούμης (80’ Ρωσση), Τσαμπούρης (63’ Ντάουντα), Ντομίνγκες, Κάλισιρ, Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Κολ (80’ Λαγός), Φερνάντεθ, Τομάς, Ιωαννίδης (80’ Βάρκας)

Αναπληρωματικοί, Κωτσαρης, Μπρούτσιτς, Κιτοκό, Ρηγόπουλος, Ρόδης.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Παλαβαντισβίλι, Τζανδάρης (86’ Μπιάρνασον), Τιρόνε (59’ Βασιλακάκης), Καραμάνος, Ρόμανιτς

Στον πάγκο, Θεοδωρόπουλος, Αραμπούλι, Ασίγκμπα, Χατζηστραβός, Γκαζαριάν, Πίτι, Σταμούλης

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Πέτρος Τσαγκαράκης, Αντώνιος Σινιοράκης, Αντώνιος Αναστασάκης

4ος Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση