Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1ο Σκακιστικό Αντάμωμα Φωκίδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 09:38 1ο Σκακιστικό Αντάμωμα Φωκίδας

Στον Αθανάσιο Διάκο με τη συμμετοχή ΑΕΚ, ΠΑΟ, Πειραϊκού και Φαρσάλων…

Στο όμορφο και ιστορικό χωριό του Αθανασίου Διάκου Φωκίδας, σε υψόμετρο 1050 μέτρα, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου το φιλικό, ανεπίσημο final four , με τη συμμετοχή των συλλόγων Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών , Παναθηναϊκός Α.Ο. (ΠΑΟ), Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) και Φάρσαλα, υπό την αιγίδα της Κοινότητας Αθανασίου Διάκου.

Πρόκειται για μια πολλαπλά συμβολική εκδήλωση, όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου, με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ιστορικά σωματεία του σκακιού, θα αναμετρηθούν στις σκακιέρες που θα στηθούν στην πλατεία του χωριού (ή στην αίθουσα του ιστορικού Μουσείου Αθ. Διάκου εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν).

«Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα οι σκακιστές και οι φίλοι των ομάδων που θα επισκεφτούν το χωριό ,θα απολαύσουν και πάλι δια ζώσης σκάκι, θα ξεναγηθούν στο μουσείο του χωριού, θα περιπλανηθούν στην όμορφη φύση και τον Μόρνο ποταμό και θα δοκιμάσουν τις Ρουμελιώτικες σπεσιαλιτέ .

Οι τέσσερις ομάδες στέλνουν  ένα μήνυμα φιλίας και επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε μια εορταστική εκδήλωση που δεν θα υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι».