Βασίλης Σπανούλης: Το πρώτο… αίμα ήταν για τη Λάρισα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 12:59 Βασίλης Σπανούλης: Το πρώτο… αίμα ήταν για τη Λάρισα

Τίτλους τέλους έβαλε χθες ο Βασίλης Σπανούλης σε μια πορεία που ούτε και ο ίδιος είχε φανταστεί όταν ξεκινούσε να παίζει μπάσκετ. Με αφορμή αυτήν την ανακοίνωση το Larissanet.gr επιχείρησε να κάνει ένα φλας – μπακ στην γραμμή εκκίνησης της καριέρας του.

Ήταν και πάλι καλοκαίρι αλλά 22 χρόνια πριν. Συγκεκριμένα ήταν καλοκαίρι του 1999 και η εφηβική ομάδα του Κεραυνού Λάρισας βρισκόταν στην τελική φάση που γινόταν στο Βόλο και συγκεκριμένα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Εκεί ο V-Span και η παρέα του κατάφερε με μια «ξέφρενη» πορεία να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας. Στον τελικό κέρδισαν τον Ολυμπιακό και λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου όλοι μαζί βγήκαν μια αναμνηστική φωτογραφία.

Το Larissanet.gr επιχειρεί μια ακτινογραφία αυτής της ιστορικής φωτογραφίας.

Πρώτος από αριστερά διακρίνεται ο Γιώργος Κοντονάσιος. Ένας ταπεινός εργάτης του λαρισινού μπάσκετ που έκανε όλη τη δουλειά αθόρυβα. Τότε ήταν έφορος του συλλόγου. Δίπλα του ο νεαρός χωρίς μπλούζα βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης που δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεύτερος από δεξιά είναι ο Νίκος Ζουμπάς που πλέον δραστηριοποιείται στην καφεστίαση. Πιο δίπλα ο Δημήτρης Μιχμίζος. Στη μέση από την πάνω σειρά ο «γίγαντας», Κώστας Χατζημπύρρος, από την Σαμαρίνα.

Δίπλα του ο Αντώνης Πάκας, βοηθός τότε του Βλάντο Μαιστρένγκο. Πλέον έχει αναλάβει τις τύχες του συλλόγου. Δίπλα του με το νούμερο 5 είναι ο Κώστας Αθανασόπουλος. Αθλητής τότε, γυμναστής σήμερα. Πάντα διακρινόταν για την αλτικότητα του. Προτελευταίος στην πάνω σειρά ο πρωτεργάτης αυτής της ομάδας, ο προπονητής Βλάντο Μαιστρένκο. Τελευταίος στην πάνω σειρά, διακρίνεται ο Νίκος Πάκας. Αγαπούσε όποιον στήριζε τον Κεραυνό και το Λαρισινό μπάσκετ. Η «ψυχή» του Κεραυνού και επί σειρά ετών πρόεδρός της ομάδας.

Στην κάτω σειρά, πρώτος από αριστερά διακρίνεται ο Γιώργος Βλαχούλης. Γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή, Νίκου Βλαχούλη. Ένας πολύ καλός αθλητής ο Γιώργος που πλέον ασχολείται με την καφεστίαση. Δίπλα του ο Βαγγέλης Λάιος που επίσης ασχολήθηκε με την εστίαση. Τρίτος από αριστερά ο Χρήστος Χασανίδης που ασχολήθηκε με την προπονητική ενώ έξω δεξιά από την κάτω σειρά είναι ο Δημήτρης Δεληχρήστος που διαπρέπει πλέον στην Κύπρο έχοντας κάνει μια σπουδαία ακαδημία, τον Άτλαντα.

Όσα ακολούθησαν για τον Βασίλη Σπανούλη ήταν γνωστά. Το ελληνικό μπάσκετ του χρωστάει πολλά. Βασίλη σ’ ευχαριστούμε…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση