ΑΕΚ - Λαμία 1-0: Πάλεψε αλλά έχασε στα σημεία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 22:24 ΑΕΚ - Λαμία 1-0: Πάλεψε αλλά έχασε στα σημεία

Ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΣ Λαμία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ που επικράτησε με 1-0.

Παρά την 3η ήττα η Λαμία άφησε για μία ακόμη φορά πολύ καλές εντυπώσεις στο γήπεδο αν και αγωνίσθηκε με πολλές ελλείψεις.

Αν είχε μάλιστα και λίγο περισσότερο τύχη, αν οι διαιτητές επίσης έδειχναν περισσότερη προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες, ίσως και το σκορ και το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Το αρχικό σχήμα

Με πολλές αλλαγές στην αρχική 11αδα, παρατάχθηκε η Λαμία στο ΟΑΚΑ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαραβέλης και μπροστά του (από δεξιά προς αριστερά) οι Βύντρα, Μαζουλουξής, Αντέτζο και Σαραμαντάς, στον άξονα Τζανδάρης, Νούνιες (στο βάθος) Ελευθεριάδης και Ρόμανιτς στα άκρα, και πιο μπροστά Μανουσάκης και Μανούσος.

Από τους δύο τελευταίους ξεκινούσε η πίεση σε καθετί επιθετικό ξεκινούσαν οι κιτρινόμαυροι που δε φάνηκαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη φάση μάλιστα ανήκε στη Λαμία στο 6’ με το δραστήριο Ρόμανιτς το σουτ του οποίου όμως έφυγε άουτ.

Ακολούθησαν τέσσερις καλές στιγμές της ΑΕΚ, στο 8’ με κεφαλιά του Τζαβέλα μετά από κόρνερ του Γέφτιτς μπλόκαρε μετά κι από σπόντα ο Γκαραβέλης, στο 13’ και στο 34’ με τον Αραούχο που αστόχησε στην τελική και στο 20’ με τους εξαιρετικούς Γέφτιτς και Τσούμπερ και τον Γκαραβέλη να τους χαλάει τα σχέδια.

Στο 38’ η Λαμία προειδοποίησε ότι είναι ικανή να κάνει ζημιά με τον Νούνιες να κάνει εξαιρετική κάθετη στον Μανούσο εκείνος όμως ήταν μερικά εκατοστά πιο μπροστά από τον τελευταίο παίκτη της ΑΕΚ, έτσι η φάση που έκανε στη συνέχεια ο Νούνιες και στη συνέχεια ο Μανουσάκης απέναντι στον Στάνκοβιτς ήταν ως μη γενόμενη.

Η επανάληψη

Χωρίς αλλαγές στη διάταξη μπήκαν οι ομάδες στην επανάληψη με τους γηπεδούχους να αλλάζουν και πρόσωπο στην επίθεση με τον Τάνκοβιτς στη θέση του Αμραμπάτ.

Και αν η πρώτη καλή φάση ήταν για την ΑΕΚ στο 50’ με τον Αραούχο να σουτάρει διαγώνια λίγο άουτ, η Λαμία στη συνέχεια έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Στο 51’ από κόρνερ του Ελευθεριάδη ο Μανουσάκης ξεχασμένος μόνος με τον Στάνκοβιτς κάρφωσε με το κεφάλι άουτ και στο 55’ ο Ελευθεριάδης πήρε μπαλιά από τον Μανουσάκη αλλά απέναντι από τον Στάνκοβιτς δεν πρόλαβε να πλασάρει καθώς ο Χατζισαφί του πήρε την «μπουκιά από το στόμα» την τελευταία στιγμή!

Το σωτήριο τάκλιν του Χατζησαφί:

Στο 63’ μια ακόμη πολύ καλή στιγμή για τη Λαμία με βολέ έξω από την περιοχή του καλύτερου της παίκτη Φ. Τζανδάρη που έβγαλε εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς. Δυστυχώς δύο λεπτά αργότερα ο ανασταλτικός μέσος του ΠΑΣ αναγκάστηκε να αποχωρήσει εξαιτίας τραυματισμού αφήνοντας τη θέση του στον Προβυδάκη. Σε εκείνο το λεπτό πέρασαν επίσης στον αγωνιστικό χώρο και οι Καραμάνος, Τιρόνε στη θέση Μανούσου και Μανουσάκη.

Το φοβερό βολέ του Τζανδάρη:

Απέναντι στην ΑΕΚ όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες στο Ολυμπιακό Στάδιο, έρχεται η «τιμωρία». Σε μία από τις λιγοστές οργανωμένες επιθέσεις της Ένωσης, οι παίκτες της επέμειναν στην περιοχή της Λαμίας και ο Αραούχο αυτή τη φορά δεν αστόχησε εκτελώντας από κοντά τον Γκαραβέλη για το 0-1. Προηγήθηκε ωραία πάσα του Χατζησαφί για τον Τάνκοβιτς που μπερδεύτεκε αλλά έβγαλε τελική για τον σκόρερ της ΑΕΚ.

Το γκολ του Αραούχο:

Στο 78’ ο Ρόμανιτς ξεχύθηκε στην αντεπίθεση μόνος του απέναντι από τον Στάνκοβιτς πλάσαρε όμως άουτ και ενώ οι γηπεδούχοι φώναζαν για οφσάιντ.

Γενικά η Λαμία δε δίστασε να πιέσει τον μεγάλο της αντίπαλο, με την ΑΕΚ να έχει στιγμές κυρίως με το νεοεισελθόντα Μάνδαλο, που τρεις φορές είδε τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει. Ειδικά στο 85’ η απόκρουση ήταν σε κλασικό τετ-α-τετ και ενώ οι συμπαίκτες του δε σταμάτησαν αν και ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Σαραμαντάς.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Καραμάνος ζήτησε πέναλτυ όταν δέχτηκε το άτσαλο μαρκάρισμα του Σάκχοφ.

Η ανατροπή του Καραμάνου από τον Σάκχοφ:

Στο 89’ δοκάρι της ΑΕΚ με το Λε Ταλέκ μετά από κόρνερ και κάπου εκεί το ματς τελείωσε.

Η Λαμία αν και έχασε κέρδισε πάλι τις εντυπώσεις. Με τέτοιες εμφανίσεις πάντως σίγουρα θα πάρει και τα αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες σαφώς πιο υποδεέστερες από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Οι "κιτρνόμαυροι" όπως είπε και ο προπονητής τους θέλουν δουλειά όλοι μαζί, καθώς ακόμη δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έχει μονάδες της λείπει σίγουρα η ομοιογένεια στην επίθεση.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ ( Βλάνταν Μιλόγεβιτς):Στάνκοβιτς, Μισλέν (91’ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (64’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ, Αμραμπάτ (46’ Τάνκοβιτς), Γέφτιτς (64’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Αραούχο (73’ Μάνταλος).

Στον πάγκο έμειναν, Τσιντώτας, Μπακάκης, Μήτογλου, Μιτάι

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (λ.τρ. 66’ Προβυδάκης), Νούνιες (88’ Μαρτίνεθ), Ελευθεριάδης (λ.τρ. 74’ Βλαχομήτρος), Μανούσος (65’ Καραμάνος), Μανουσάκης (65’ Τιρόνε), Ρόμανιτς.

Αναπληρωματικοί, Σαράνοφ, Γκολεμιτς, Τρούμπουλος, Τσούκαλος

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Σπυρίδων Ζαμπαλάς, Ιορδάνης Δημητριάδης, Θεόδωρος Τζιουβάρας

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση