Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία - Παναιτωλικός: Μονόδρομος η νίκη για βαθμούς και ψυχολογία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 12:50 ΠΑΣ Λαμία - Παναιτωλικός: Μονόδρομος η νίκη για βαθμούς και ψυχολογία

Παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών η κρίσιμη αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Super League Inteweeten…

Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια για τη φετινή της πορεία στη Super League, δίνει το απόγευμα (18:15’) στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος», η ομάδα της Λαμίας, κόντρα στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League Inteweeten.

Μπορεί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες και να θυμίζει το κάκιστο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς, όταν είχε χάσει τα τέσσερα πρώτα, ωστόσο η συνολική της εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή.

Ομάδα με ζωντάνια και δύναμη, από το 2ο ημίχρονο του αγώνα με το Βόλο και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το γεγονός ότι δεν φάνηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, καλείται να το βελτιώσει απέναντι στους Αγρινιώτες από τους οποίους είναι αήττητη στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις. Μάλιστα η Λαμία μετράει και δύο νίκες σε αυτά τα παιχνίδια η μία στο ΔΑΚΛ και η άλλη στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός μια φορά είχε κάνει τη ζημιά εντός έδρας στη Λαμία στο πλαίσιο της Super League, ενώ άλλες τρεις φορές έχει φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το Δημοτικό Στάδιο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, οι δύο ομάδες αγωνίσθηκαν «φιλικά» στο γήπεδο της Λαμίας την 1η Αυγούστου, με τα «καναρίνια» να επικρατούν με 1-3.

Πέρα από την ιστορία όμως, υπάρχουν και κάποια προβλήματα με τραυματισμούς στην ομάδα της Λαμίας που φέρνουν την απουσία έξι παικτών που θα λέγαμε συγκαταλέγονται στους βασικούς. Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Γκέντσογλου, Ελευθεριάδης και Τζανδάρης, τέθηκαν νοκ-άουτ μετά τα πρώτα παιχνίδια, ενώ παραμένει απών ο Μπεχαράνο που φορτσάρει για να επανέρθει μετά την ατυχία με το τροχαίο που είχε.

Ακόμη και με τόσες σημαντικές απουσίες η νίκη σήμερα είναι μονόδρομος, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Με «τρίποντο» μπορεί να βρεθεί ακόμη και στην 9η θέση, ενώ παίρνει ανάσα, ενόψει δύσκολων αναμετρήσεων, εκτός έδρας με ομάδες που διεκδικούν παραμονή (Ιωνικός, ΟΦΗ) και εντός έδρας με ομάδες ποιοτικές, όπως ο Άρης.

Με αυτά τα δεδομένα η 20αδα που θα δηλωθεί στο ΦΑ για το ματς με τον Παναιτωλικό, είναι:

Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Μαζουλουξής, Νούνιες, Τιρόνε, Μαργαρίτης, Τρούμπουλος, Αραμπούλι, Μανούσος, Καραμάνος, Βλαχομήτρος, Ρόμανιτς, Τσούκαλος και Μανουσάκης.

Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του, θα έχει στη διάθεση τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Ροντρίγκες, Mελίσσας, Παρδαλός, Αποστολάκης, Χουχούμης, Αντούνες, Βργκοτς, Βαρόνε, Καρέλης, Λούι, Βέργος, Μπαρμπόσα, Ντίας, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Μπελεβώνης, Φλόρες, Φυτόπουλος, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας, Μαλής

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) με την Χρυσούλα Κουρομπύλια και τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου. 4ος Διαιτητής: είναι ο Γκορτσίλας.

Διαιτητής VAR είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος με βοηθό τον Ανδρέα Γκάνιαρη.

Και ο Φθιώτιδος Συμεών στο γήπεδο.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενημέρωσε για την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, γνωστός για την αγάπη του στο ποδόσφαιρο και υποστηρικτής των προσπαθειών του ΠΑΣ Λαμία.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ι.Μ. Φθιώτιδας:

«Σας γνωρίζουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο αεικίνητος Ποιμενάρχης μας, στο πλαίσιο της πανταχού παρούσας ποιμαντορίας του και θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια του μεγαλομετόχου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ κ. Πανουργιά Παπαϊωάννου, του Προέδρου κ. Ποντίκα Γεωργίου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του προπονητή, των αθλητών, αλλά και των πολυαρίθμων φίλων και υποστηρικτών της επαγγελματικής ομάδος ποδοσφαίρου της πόλης μας, λαμβάνοντας υπόψιν και την ευγενή και κόσμια γηπεδική συμπεριφορά των φιλάθλων της φιλήσυχης πόλεως μας, σήμερα το απόγευμα θα παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της ομάδας μας στον εντός έδρας αγώνα της με τον Παναιτωλικό.

Ο κ. Συμεών θα προσέλθει άνευ συνοδείας στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» στις 18:10 και θα αναχωρήσει από αυτό στις 20:10, για να συνεχίσει το υπόλοιπο ποιμαντικό του πρόγραμμα».