Λαμία - Παναιτωλικός 2-2: Προηγήθηκε δύο φορές αλλά έμεινε στην ισοπαλία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 08:01 Λαμία - Παναιτωλικός 2-2: Προηγήθηκε δύο φορές αλλά έμεινε στην ισοπαλία

Συνέχισε την παράδοση να μη χάνει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στο ΔΑΚΛ ο Παναιτωλικός…

Τον πρώτο του βαθμό κέρδισε ο ΠΑΣ Λαμία στο πρωτάθλημα της Super League 2021-22, με τη ισοπαλία 2-2 στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» στο ματς με τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Γρηγορίου δεν κέρδισε εντυπώσεις αλλά βαθμό, αν και πριν το ματς η νίκη φάνταζε μονόδρομος. Ακόμη και έτσι όμως έμεινε χωρίς νίκη για 4ο παιχνίδι απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που έπαιξε καλύτερα αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, διατηρώντας έτσι την παράδοση να μη χάνει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στο ΔΑΚΛ!

Σοβαρό ελαφρυντικό ότι ο ΠΑΣ χρειάστηκε να παίξει με μείον εφτά βασικούς του παίκτες.

Το σχήμα

Με σχήμα που δεν είχε ξαναπαίξει μαζί σε επίσημο παιχνίδι ξεκίνησε από τη μέση και κάτω ο Μιχάλης Γρηγορίου. Με δεδομένες τις έξι απουσίες βασικών παικτών, αλλά και το πρόβλημα του Καραμάνου λίγο πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο κ. Γρηγορίου επέλεξε τον Σαράνωφ κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα, Μαζουλουξή, Αντέτζο και Μαρτίνεθ στην άμυνα, Νούνιες και Τρούμπουλο στο χώρο των αμυντικών χαφ, Ρόμανιτς, Μανουσάκη στο κέντρο με 10αρι τον Τιρόνε και κορυφή τον Μανούσο.

Με αυτή την 11αδα, η Λαμία έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι με δοκάρι και γκολ στο πρώτο 10λεπτο.

Φάσεις και γκολ

Στο 9΄μετά από κόρνερ του Τιρόνε και φάση διαρκείας στα καρέ του Παναιτωλικού, ο Μανουσάκης βρήκε την μπάλα με το κεφάλι που σταμάτησε στο δοκάρι πριν οι φιλοξενούμενοι παραχωρήσουν νέο κόρνερ. Το εκτέλεσε και πάλι ο Ισπανός κι αυτή τη φορά ο Μαζουλουξής με καθαρό άλμα και κεφαλιά έγραψε το 1-0 πριν καλά - καλά συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά.

Το γκολ του Μαζουλουξή:

Αν και φάνηκε αυτό το γκολ να δίνει φτερά στους παίκτες της Λαμίας, που έχασαν μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Αντέτζο στο 18’, με την πάροδο του χρόνου τα μέτρα που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι τους έδωσαν την ευκαιρία στο 30’ να βρεθούν έξω από την περιοχή του Σαράνωφ και να ευτυχήσουν στην πρώτη τους ουσιαστικά τελική να ισοφαρίσουν.

Στο 30’ λοιπόν ο Ντουάρτε με πολύ όμορφο σουτ αρκετά έξω από την περιοχή «ζωγράφισε» τον Σαράνωφ για το 1-1.

Η ισοφάριση:

Δεν ήταν όμως μόνο το γκολ αλλά και η γενικότερη αντίδραση των γηπεδούχων στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, που φάνηκε να παραχωρούν την πρωτοβουλία στον Παναιτωλικό.

Αν και τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά με μείον έξι παίκτες από την αρχή εκτός, και τον Καραμάνο να κάθεται στον πάγκο αφού αισθανόταν ενοχλήσεις, ο Μιχάλης Γρηγορίου έπρεπε να βρει λύσεις να βάλει και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Το β’ ημίχρονο

Η επανάληψη πάντως ξεκίνησε με τα ίδια πρόσωπα και στο 47’ ο Ρόμανιτς από έξοχη κάθετη πάσα του Τιρόνε βρέθηκε φάτσα με το 2-1 αλλά το σουτ που έπιασε δεν ήταν γεμάτο και μπλόκαρε ο Ροντρίγκεζ.

Στο επόμενο λεπτό σειρά είχε ο Σαράνωφ να αποκρούσει δύσκολα το σουτ του Ντίαζ σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεσή του ο Ντουάρτε στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ.

Η «κατασκήνωση» για μερικά λεπτά των φιλοξενούμενων στα καρέ του Σαράνωφ, έφερε άμεσα τις αλλαγές των Προβυδάκη και Γκόλεμιτς στις θέσεις των Μανουσάκη και Τρούμπουλου (πολύ καλός ο μικρός στο ντεμπούτο του), για να δοκιμάσει η Λαμία πλέον το 3-5-2, ενισχύοντας το κέντρο και δίνοντας βοήθειες μπροστά στο Μανούσο.

Πριν χρειαστεί να περάσει στο ματς και ο Αραμπούλι, στο 65’ από προσπάθεια του Τιρόνε ο Μανούσος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά- και αν το πρώτο σουτ του Νούνιες έδιωξε στη γραμμή ο Βαρόνε με τη βοήθεια του δοκαριού, στην επαναφορά και πάλι από σέντρα του Μανούσου, ο Κοστορικανός μέσος της Λαμίας την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Το γκολ του Νούνιες:

Η εικόνα όμως της ομάδας δε βελτιώθηκε αισθητά και ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να απειλήσει. Μάλιστα στο 73’ από έξοχη ενέργεια του Ντίαζ ο Ντουάρτε έπιασε άτσαλο σουτ άουτ χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία.

Αμέσως ήρθαν οι κινήσεις του Γρηγορίου που έπαιξε ουσιαστικά τα τελευταία του χαρτιά με Σαραμαντά στη θέση του Τιρόνε και Αραμπούλι στη θέση του Μανούσου προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό των φιλοξενούμενων.

Ο Παναιτωλικός στο 76΄είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο παιχνίδι με το Βέργο που δε βρήκε στόχο και μετά από λίγο ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να κάνει τις πρώτες του αλλαγές.

Στο 90’ έγινε το 2-2 από ένα φάουλ που δεν έκανε ποτέ ο Βίντρα, εκτέλεσε ο Μπαρμπόσα και με το γόνατο ο Βαρόνε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ίσως για το πιο δίκαιο αποτέλεσμα μεταξύ των ομάδων.

Το 2-2 στο 90:

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Γρηγορίου): Saranov, Adejo, Μαζουλουξής, Βύντρα, Martinez, Nunez, Tyronne (74’ Σαραμαντάς), Τρούμπουλος (58’ Γκόλεμιτς), Μανουσάκης (57’ Προβυδάκη), Μανούσος (74’ Αραμπούλι), Romanic (81’ Τσούκαλος)

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Καραμάνος, Μαργαρίτης, Βλαχομήτρος,

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Λούι (81’ Μόρσει) Κορνέλιους (87’ Μπαρμπόζα), Βργκατς, Χουχούμης, Φλόρες (81’ Καρέλης), Τσιγγάρας, Ντίας (93’ Μπελεβώνης), Βαρόνε, Ντουάρτε, Βέργος (93’ Αντούνιες)

Αναπληρωματικοί, Μελισσάς, Αποστολάκης, Φυτόπουλος, Μαλής

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση