Hercules Mountain Marathon: Αυτοί είναι οι νικητές της 15ης διοργάνωσης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 17:28 Hercules Mountain Marathon: Αυτοί είναι οι νικητές της 15ης διοργάνωσης

Ραντεβού, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 για την 16η διοργάνωση,  χωρίς υγειονομικούς  περιορισμούς, για ένα ταξίδι ακόμη, στα μαγικά μονοπάτια της Οίτης!!

Μετά από την επάνοδο σε μια σχετική κανονικότητα, διεξήχθη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου,  ο 15ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης “Ηρακλής”, κάτω από ιδανικές συνθήκες και με την αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου της υγειονομικής επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Νικητές στον Μαραθώνιο, μετά από δυνατό ανταγωνισμό, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, αναδείχτηκαν, ο Θωμάς Ανδρούτσος, της Mountain Trainning Solution, με χρόνο 5:08:41, ο Ανδρέας Τσιάρας , της ομάδας Baliotis Nature Trail, με χρόνο 5:11:00 και σε απόσταση αναπνοής, στην τρίτη θέση, ο  Άριστείδης Γκιζλής, με χρόνο 5:11:26.

Στις γυναίκες, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, 1η αναδείχτηκε η Μαρία Ξανθη, με χρόνο 5:55:29 και ακολούθησαν η Μάρθα Ξηροφώτου, της ομάδας KasimisTrainingμε χρόνο 7:00:30 και η Αλεξάνδρα ΠαναγιώτουτηςOramique , με χρόνο 7:01:23.

Στη μεσαία διαδρομή, τον Ελλέβορο των 16,2χλμ, για άλλη μια φορά, ο Γιώργος Λουφέκης προπονητής της ομώνυμης ομάδας L-Crew, τερμάτισε πρώτος, με χρόνο 1:41:22. Στη δεύτερη θέσηκαι με διαφορά ενός λεπτού, τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Πανταζής του KourkourikisTrainningGroup, με χρόνο 1:42:22 και στην τρίτη θέση, ο Νικόλαος Ελράντυ της ομάδας DimopoulosCoaching με χρόνο 1:45:48.

Στην κατηγορία των γυναικών στον Ελλέβορο, 1η πέρασε τη γραμμή του τερματισμού η Αναστασία Τζαρού, με χρόνο 2:05:47, ενώ με διαφορά 22 δευτερολέπτων και χρόνο 2:06:09 ήρθε η Μαρία Λουφέκη της ομάδας L- Crew. Η τριάδα, ολοκληρώθηκε με την Παναγιώτα Δημακάκου, τακτική “θαμώνα” της Οίτης,  της ομάδας MadGoats, με χρόνο 2:09:58

Στη μικρή αλλά όχι εύκολη διαδρομή, των 6,7χλμ και 410μ υψομετρικής, νικητές στους άνδρες αναδείχτηκαν οι Χρήστος Κυριαζάκος της EvoGymMykonos με χρόνο 0:40:29, ο Δημήτρης Ρήγας της KasimisTrainning με χρόνο 0:47:32 και ο Ηλίας Τσιώτας του Συλλόγου Τραχίνα, με χρόνο 0:51:22. Στις γυναίκες, πρώτη ήρθε η Χρυσούλα Βλησαρούλη της VMaxTrainning  με χρόνο 0:52:38, δεύτερη η Αναστασία Παπά, επίσης της VMaxTrainningμε χρόνο 0:58:07 και τρίτη η Αριστέα Λάγκαρη με χρόνο 1:00:20

Δείτε φωτογραφίες:

Το αποτέλεσμα και της φετινής διοργάνωσης, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη βοήθεια που παρασχέθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία. Από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων αθλητών, υπήρξε η αναγνώριση της προσπάθειας για την διεξαγωγή των αγώνων, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια συμμετεχόντων αλλά και των συντελεστών της διοργάνωσης.

Το αποτέλεσμα, αντανακλά όπως καταλαβαίνετε,  τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν όλοι οι παρακάτω φορείς, σύλλογοι ομάδες αλλά και ατομικά, μέλη και φίλοι του συλλόγου.  Για το λόγο αυτό αλλά και το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, θα θέλαμε να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ευχαριστούμε λοιπόν:

Υποστηρικτές

Δήμος Λαμιέων

Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέων

Τοπική Κοινότητα Υπάτης

Ίδρυμα Ρούσκα : για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του

Ιατρός του αγώνα : Πιπέρας Γιώργιος

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης: Σταθμός ανεφοδιασμού στη θέση Ροδοκάλο

Τμήμα Εθελοντισμού Δήμου Λαμιέων : Σταθμός ανεφοδιασμού στο Νεοχώρι

Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας : Σταθμός ανεφοδιασμού στις Λιβαδιές και ασφάλεια διοργάνωσης.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αινιάνες Υπάτης : Προετοιμασία Pasta party και Σταθμό ανεφοδιασμού στο Καπνοχώρι

Σύλλογος Καστανιάς : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Καστανιά

Σύλλογος Γυναικών Μεξιατών : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Πάθενα

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κωσταλεξίου : Σταθμός ανεφοδιασμού στα Δρακοπηδήματα

Φιλογυμναστικός Σύλλογος Λαμίας Νίκη : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Περδικόβρυση

Γυμναστήριο Διάπλασις Crossfit : Σταθμός ανεφοδιασμού στη θέση Ροδοκάλο

Portion Nutrition Lab Πέτρος Σωτηρίου : Σταθμός ελέγχου κορυφή  Γρεβενό

PointCeativeΠαπασταμάτης Παναγιώτης : Σταθμός ανεφοδιασμού Διάσελο

 

Χορηγοί

Εταιρεία Herkuless

Dynafit

I Repair 

XTremeStore

Elta Courier Λαμίας

Υγεία : Καταστήματα εξοπλισμού υγείας

Vodafone Κινιάκος

Ελίν : Πρατήριο καυσίμων  Κοτσιλίτης

Παύλιανις Κοινσεπ

New Holland Βελισσαρίδης

Ζαγκότσης : Πρατήρια υγρών καυσίμων

Σταμούλης Εμπορία Αυτοκινήτων Volkswagen

Ταβέρνα Ρεντίφης στην Πλατεία Καλυβίων

Ταβέρνα Μουριές στα Λουτρά Υπάτης

Ξενοδοχείο Alexakis στα Λουτρά Υπάτης

Ξενοδοχείο Άστρον στα Λουτρά Υπάτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση