Ιωνικός - Λαμία 1-2: Γκολ-εμιτς και πρώτη νίκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 08:20 Ιωνικός - Λαμία 1-2: Γκολ-εμιτς και πρώτη νίκη (φωτογραφία INTIME)

Άνοιξε το σκορ ο Μανούσος με πέναλτυ, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο…

Έχοντας ξεκάθαρο στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς η Λαμία αγωνίσθηκε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής εκτός έδρας με τον Ιωνικό και τα κατάφερε κερδίζοντας με

Η αποστολή των Φθιωτών ομολογουμένως έγινε πιο εύκολη, καθώς από το 16’ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε ο Ντάλσιο που ανέκοψε με το χέρι σίγουρο γκολ του Μανούσου.

Ωστόσο το ματς είχε αρκετές διακυμάνσεις και κάμποσες συγκινήσεις μέχρι το τελικό σφύριγμα του Γκορτσίλα, που σε ένα εύκολο παιχνίδι έκανε πολλά λάθη σε συεργασία με το VAR Τζήλο που διέκοπτε ελάχστα!

Το ματς

Δυνατά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες το παιχνίδι έχοντας ξεκάθαρα στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο Ιωνικός βέβαια γιατί ως γηπεδούχους ήθελε να συνεχίσει το καλό ξεκίνημα, η Λαμία για να βάλει στοπ στην ατυχία και το σερί χωρίς νίκη.

Με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γρηγορίου, τους Βύντρα και Μαρτίνεθ στα πλάγια, Αντέτζο και Γκόλεμιτς στο κέντρο της άμυνας και στο κέντρο Μαζουλουξής και Νούνιες, ενώ στις άκρες είχαν Ρόμανιτς και Καραμάνο με δεκάρι τον Τιρόνε και προωθημένο τον Μανούσο.

Στο 16’ από κεφαλιά πάσα του Γκόλεμιτς, ο Ντάλσιο με το χέρι έκοψε την μπάλα πριν την σπρώξει στα δίχτυα ο Μανούσος. Με δύο λεπτά καθυστέρηση ο VAR Τζήλος ειδοποίησε για πέναλτυ, απόφαση που δέχτηκε και ο Γκορτσίλας. Το εκτέλεσε ο Μανούσος και 0-1, ενώ ο Ντάλσιο πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Χέρι και 0-1:

Στο 24’ διπλή προσπάθεια από τον Τιρόνε η μπάλα έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια κόρνερ.

Εκπληκτική φάση στο 29’ και πάλι από τον Ισπανό που κατέβασε εντυπωσιακά τη σέντρα ξυράφι του Μαρτίνεθ, κρατώντας την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, πήγε από πολύ πλάγια να εκτελέσει τον Χουτεσιώτη που απέκρουσε σωτήρια κόρνερ.

Αν και η Λαμία κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο και φάνηκε ότι με άνεση έχει τον έλεγχο του αγώνα, η άνεση αυτή στοίχισε, καθώς στο 36΄ τίποτα δε λειτούργησε σωστά σε μια φάση που ουσιαστικά τη δημιούργησε και την τελείωσε μόνος του ένας παίκτης, ο Άοσμαν ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Μαζουλουξής έχασε εύκολα την μπάλα από τον Μάναλη, που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, πήρε ο Άοσμαν άλλαξε με τον Τουράμ και αφού άδειασε τον Γκόλεμιτς πλάσαρε εύστοχα τον Γκαραβέλη.

Η ισοφάριση από τον Άοσμαν:

Γενικά σε αυτό το 15λεπτο σε καμία περίπτωση δε φάνηκε ότι ο Ιωνικός έπαιζε με παίκτη λιγότερο και αυτό έμοιαζαν να μην το είχαν συνειδητοποιήσει ούτε οι αντίπαλοί τους και το πλήρωσαν.

Η επανάληψη

Έστω και με καθυστέρηση οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου κατάλαβαν ότι έπρεπε με σοβαρότητα να ξεκινήσουν από την αρχή και ας είχαν χάσει ένα ημίχρονο.

Δεν υπήρχε λόγος αλλαγής διάταξης αλλά διάθεσης και αυτό έπρεπε να φανεί στο γήπεδο, για αυτό και το β’ μέρος ξεκίνησε με τα ίδια πρόσωπα για τη Λαμία.

Η πρώτη φάση για τη Λαμία άργησε πάντως, καθώς ήρθε στο 54’. Ο Μαρτίνεθ βρέθηκε ξεχασμένος αριστερά, γύρισε στον Τιρόνε, που σούταρε για να φύγει η μπάλα κόρνερ.

Το εκτέλεσε ο ίδιος, και ο Γκόλεμιτς με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά έδωσε και πάλι προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Γκολ από τον Γκόλεμιτς:

Στο 58’ η Λαμία άγγιξε το 1-3 στην αντεπίθεση με τον Ρόμανιτς, η πάσα στον Μανούσο το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και στην επαναφορά ο Ρόμανιτς πλάσαρε άτσαλα άουτ!

Το θετικό όμως ήταν ότι βλέπαμε αυτό που δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο για τη Λαμία με το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο 59’ ο Ρόμανιτς έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας πάνω στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη και κάπου εκεί πήγε να γίνει η ζημιά. Ο Μανούσος δέχτηκε χτύπημα εκτός φάσης ο Γκορτσίλας έκανε ότι δεν κατάλαβε κάτι, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη Λαμία να παίζει και αυτή με 10 παίκτες και παραλίγο ο Μάναλης να ισοφαρίσει. Σιγή ιχθύος από το VAR σαν να μην έγινε τίποτα πάνω στον επιθετικό της Λαμίας.

Με τη Λαμία να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο 68’ ήρθαν και οι πρώτες αλλαγές του Γρηγορίου με τον Μπεχαράνο να επανεμφανίζεται στη θέση του Μανούσου (αποχώρησε κουτσαίνοντας ο σκόρερ) και το Μανουσάκη στη θέση του Τιρόνε.

Η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής ήταν για να κόψει οποιαδήποτε όρεξη στους γηπεδούχους να απειλήσουν, αλλά και για να κρατήσει μπάλα ψάχνοντας αντεπιθέσεις με καλύτερες προϋποθέσεις.

Αυτό λίγο έλειψε να γίνει μόλις στο 72’ όταν ο Ρόμανιτς κόπηκε με φάουλ πριν βγουν με τον Καραμάνο μόνοι με τον Σάντσεζ έξω από την περιοχή του Χουτεσιώτη.

Στο 74’ ο πιο επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων και πρώην επιθετικός της Λαμίας ο Τουράμ με σουτ ανάγκασε τον Γκαραβέλη να παραχωρήσει κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, παρά μόνο επιπλέον σφυρίγματα του Γκορτσίλα που έστησε ουκ ολίγες φορές την μπάλα έξω από την περιοχή του Γκαραβέλη.

Κέρδος για τη Λαμία εκτός από τους τρεις βαθμούς και η επιστροφή του Μπεχαράνο που την περασμένη σεζόν ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της στη μεσαία γραμμή.

Επιστορφή και για τον Σκόνδρα που έπαιξε στα τελευταία λεπτά στη θέση του Νούνιεζ που έδειξε και πάλι πολύ καλά πράγματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (76’ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι (λ.τρ. 46’ Βαφέας), Σάντσεζ (89’ Μπουένο), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Ρομαό, Κάνιας (76’ Μπάσα), Άοσμαν, Καμπράλ (35’ Μάναλης), Τουράμ

Στον πάγκο, Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Γκοτσούλιας, Ματσούκας

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Βίντρα, Αντέτζο, Μαρτίνεζ, Γκόλεμιτς, Νούνιεζ (89’ Σκόνδρας), Ρόμανιτς (88’ Αραμπούλι), Τιρόνε (68’ Μανουσάκης), Καραμάνος, Μανούσος (68’ Μπεχαράνο)

Αναπληρωματικοί, Σαράνωφ,, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τρούμπουλος, Τσούκαλος.

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Ευστάθιος Γκορτσίλας, Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Γεώργιος Στεφανής

4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

VAR: Θανάσης Τζήλος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση