Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία - Άρης 0-1: Πάλεψε με παίκτη λιγότερο αλλά δεν τα κατάφερε

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 21:33 Λαμία - Άρης 0-1: Πάλεψε με παίκτη λιγότερο αλλά δεν τα κατάφερε

Ακόμη και έτσι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν καλύτερη από τον επίσης καλό αντίπαλό της…

Προσπάθησε αλλά με παίκτη λιγότερο, δεν τα κατάφερε η Λαμία απέναντι στον Άρη και υποχρεώθηκε σε ήττα με 0-1.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αλλά όταν έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ελευθεριάδη, έδωσε την ευκαιρία στον Άρη να πετύχει ένα γκολ και να φύγει με το «διπλό» από το «Αθανάσιος Διάκος».

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι παρά το γεγονός ότι έπαιξε για 60 περίπου λεπτά με παίκτη λιγότερο στο μεγαλύτερο μέρος ήταν καλύτερη και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα.

Το σύστημα

Η Λαμία ξεκίνησε με τετράδα στην άμυνα, με τον Σκόνδρα να ξαναβρίσκει θέση δεξιά και αριστερά τον Μαρτίνεθ, στο κέντρο Αντέτζο και Γκόλεμιτς, μπροστά τους τον Μπεχαράνο (κι αυτός πήρε τη θέση του στην αρχική 11αδα) και Νούνιες, στο «10» τον Τιρόνε με παρτενέρ τους Μανούσο και Ρόμανιτς στα άκρα και προωθημένο τον Καραμάνο.

Τα σχέδια χάλασαν πολύ γρήγορα ως προς τα πρόσωπα, καθώς τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση ο Ρόμανιτς και στο 14’ έδωσε τη θέση του στον Ελευθεριάδη.

Έμελλε όμως μέσα σε λίγα λεπτά να αλλάξει και σε σχήμα, καθώς ο Ελευθεριάδης στο 38’ αποβλήθηκε για επικίνδυνο παίξιμο στον Σούντγκρεν και άφησε τη Λαμία με 10 παίκτες.

Απόφαση κάπως τραβηγμένη κυρίως γιατί ο μέσος της Λαμίας δεν είδε ότι ήταν διεκδικήσιμη η μπαλιά και βρήκε στη συνέχεια τον μπακ του Άρη που δεν προσπάθησε να φυλαχτεί κερδίζοντας την αποβολή. Αντίθετα η αγκωνιά του Ματίγια στον Μανούσο δύο λεπτά αργότερα ήταν εξώφθαλμη και εκούσια ωστόσο τιμωρήθηκε με κίτρινη από τον διαιτητή Κουμπαράκη.

Η αποβολή του Ελευθεριάδη:

Γεγονός είναι ότι το 4-2-3-1, έγινε 4-2-3 και αμέσως μετά στο β΄ημίχρονο, 4-4-1.

Από φάσεις όσο ήταν σε ισορροπία οι δυνάμεις στο πρώτο μέρος ο Άρης είχε μόνο μια κεφαλιά του Μπερτόγλιο στο 6’ από καλή θέση που έφυγε άουτ, ενώ η Λαμία δύο, στο 18’ το πλασέ του Μανούσου απέκρουσε δύσκολα ο Κουέστα και στη συνέχεια ο Νούνιες δε βρέθηκε στη σωστή θέση για να σκοράρει και στο 29’ πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές με καταπληκτική προσπάθεια και σέντρα από το Μανούσο και διώξιμο την τελευταία στιγμή του Κουέστα που πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ελευθεριάδη που ήταν έτοιμος να κάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Η μεγάλη ευκαιρία του Μανούσου στο 18':

Μετά την αποβολή ο Άρης πίεσε, ειδικά στα τελευταία λεπτά κυρίως με κόρνερ, σκηνικό που το είδαμε να επαναλαμβάνεται και στο δεύτερο ημίχρονο.

Το γκολ από κόρνερ

Από κόρνερ ήρθε το 0-1 στο 50’. Ο Τιρόνε έχασε την μπάλα από τον Μπερτόγλιο και ο Άρης κέρδισε κόρνερ. Στην εκτέλεση του Γκάμα, ο Μπράμπετς σηκώθηκε ανενόχλητος και με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Το 0-1:

Ήταν φανερό ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη χρειαζόταν αλλαγές προσώπων και ο Μιχάλης Γρηγορίου αντέδρασε ρίχνοντας στο 58’ στη μάχη Τζανδάρη, Σαραμαντά και Αραμπούλι. Ο πρώτος αντικατέστησε τον Μπεχαράνο, αφενός για φρεσκάρισμα στα μαρκαρίσματα και με δεδομένο ότι ο Βολιβιανός είχε κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος.

Ο Σαραμαντάς ανέλαβε περισσότερες ευθύνες στην άμυνα σε σύγκριση με τον Τιρόνε και ο Αραμπούλι για να πιέσει μαζί με τον Καραμάνο για το γκολ. Επρόκειτο για ένα λειψό 3-(5)-2, αφού στο κέντρο θα ήταν 4 παίκτες.

Και δύο λεπτά αργότερα παραλίγο να γίνει το 1-1. Ο Νούνιες που από την αρχή του αγώνα ήταν ο κορυφαίος όλων στο κέντρο, βρέθηκε στο ύψος της περιοχής του Άρη, έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Καραμάνος πρόλαβε στο σπριντ τους αμυντικούς και βρήκε την μπάλα, προ κενής εστίας όμως σούταρε άουτ!

Το δοκάρι του Νούνιες και η τεράστια ευκαιρία του Καραμάνου:

Στο 66’ ο Κουέστα με βουτιά στα πόδια του Καραμάνου, πρόλαβε έναν ακόμη κίνδυνο.

Στο επόμενο λεπτό ο Άρης έβγαλε φάση, με ωραία προσπάθεια του Γκαρσία και πλασέ του Γκάμα που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γκαραβέλης.

Με αλλαγές ο Μάντζιος «πάγωσε» το παιχνίδι που είχε αρχίσει να γίνεται απρόβλεπτο, αντικατέστησε και τον Ματίγια που είχε κάρτα, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει η ανισότητα στις δυνάμεις των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και διαχειρίστηκε έξυπνα το υπέρ του σκορ, περιμένοντας να κουραστούν οι αντίπαλοι του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι το 87’ δεν έγινε καμία απολύτως φάση από οργανωμένη επίθεση στην εστία του Γκαραβέλη. Και σε εκείνο το λεπτό ήταν απλά ένα σουτ της απελπισίας από τον Καμαρά.

Στο 88’ ο Κουέστα εκμεταλλεύτηκε την προβολή του Γκόλεμιτς για να «ξαπλώσει» για τρία περίπου λεπτά στο τερέν και να ολοκληρωθεί ο κανονικός χρόνος του παιχνιδιού.

Στα 4 λεπτά του έξτρα χρόνου δεν είχαμε κάποια αλλαγή.

Ακόμη και με 10 παίκτες η Λαμία έδειξε ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα. Με την επιστροφή όλων των παικτών, ο Γρηγορίου έχει λύσεις και θα βελτιώσει σίγουρα στο εγγύς μέλλον τη βαθμολογική της θέση.

Το παιχνίδι:

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου):  Γκαραβέλης, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας (79’ Βύντρα), Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (58’ Τζανδάρης), Νούνιες, Μανούσος (58’ Αραμπούλι), Τιρόνε (58’ Σαραμαντάς), Καραμάνος, Ρόμανιτς (λ.τρ. 14’ Ελευθεριάδης).

Στον πάγκο, Σαράνωφ, Μαζουλουξής, Ελευθεριάδης, Γκέντσογλου, Μανουσάκης.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (74’ Εντιαγέ), Μαντσίνι (59’ Γκαρσία), Γκάμα (74’ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (92' Μάνος), Αμπουμπακάρ Καμάρα.

Αναπληρωματικοί, Ντε Μάτος, Δεληζήσης, Ντουάρτε, Αγμπενιενου, Χαίροβιτς

Διαιτητές: Στέφανος Κουμπαράκης, Παναγιώτης Δημήτρης Σακκάς, Δημήτριος Μαυρουδής

4ος Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης