Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΦΗ-Λαμία 0-0: Έσπασε το κακό σερί ηττών όχι όμως και των τραυματισμών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 08:04 ΟΦΗ-Λαμία 0-0: Έσπασε το κακό σερί ηττών όχι όμως και των τραυματισμών

Τρεις αναγκαστικές αλλαγές σε ένα ακόμη παιχνίδι…

Διεκδίκησε τη νίκη ικανοποιήθηκε και με την ισοπαλία στο Ηράκλειο η Λαμία που έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ, σπάζοντας ένα σερί τεσσάρων ηττών στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, δεν είχε μεγάλες φάσεις, ωστόσο είχε ρυθμό κατά διαστήματα και οι δύο αντίπαλοι έδειξαν διάθεση για το «τρίποντο».

Η Λαμία πάντως μπορεί να τα βάζει και πάλι με την ατυχία της καθώς είχε και πάλι τρεις αναγκαστικές αλλαγές! Υπό αυτές τις συνθήκες η ισοπαλία χωρίς να έχεις δεχτεί γκολ και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη έδρα, είναι σίγουρα επιτυχία.

Το σχήμα

Με κάποιες λιγοστές αλλαγές σε πρόσωπα και όχι σε σχήμα, η Λαμία αναζήτησε τη νίκη στο Ηράκλειο από το πρώτο μέρος.

Κάτω από τα δοκάρια για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν ο Γκαραβέλης, δίδυμο στο κέντρο ο Αντέτζο με τον Γκόλεμιτς, στα άκρα Σκόνδρας και Μαρτίνεθ, μπροστά τους μία τριάδα για όλες τις δουλειές, Μπεχαράνο, Τζανδάρης και Νούνιες, στα άκρα της επίθεσης Ρόμανιτς και Καραμάνος και στην κορυφή ο Αραμπούλι.

Δυστυχώς δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Γρηγορίου είδε τον Νούνιες να αποχωρεί τραυματισμένος μετά από άτσαλη προσγείωση στο χορτάρι, ύστερα από μια εναέρια διεκδίκηση.

Μέχρι το 16’ η Λαμία είχε την πρωτοβουλία σε κινήσεις και φάσεις με τον Αραμπούλι μάλιστα να απειλεί από το πρώτο λεπτό.

Ο ΟΦΗ ανέβασε στη συνέχεια την απόοδσή του και σε τρεις περιπτώσεις έβγαλε υποδειγματικές επιθέσεις, στις δύο από τις οποίες πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Γκαραβέλη. Και στις δύο περιπτώσεις οι προβολές των Ρόμανιτς και Γκόλεμιτς ήταν σωτήριες προ του Τοράλ. Στο 41’ πάντως το σουτ του επιθετικού του ΟΦΗ χάρη στην κόντρα του Σέρβου έφυγε λίγο κόρνερ.

Με το «καλημέρα» στην επανάληψη και ενώ τη θέση του Νούνιες πήρε ο Τάιρον, ο ΟΦΗ απείλησε με το Νέιρα, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκαραβέλης.

Με ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων κύλησαν τα πρώτα 15-20 λεπτά στο β’ μέρος πριν γίνουν οι πρώτες αλλαγές και για τους δύο τεχνικούς. Για τη Λαμία στη θέση του Ρόμανιτς που αισθάνθηκε ενοχλήσεις (ερχόταν από τραυματισμό) μπήκε ο Μανούσος και στο 65’ οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν ευκαιρία.

Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπεχαράνο για Τάιρον που ίσα ακούμπησε την μπάλα «προσφέροντάς» την στον Επασί.

Στο 70’ φάση διαρκείας για τη Λαμία με κόρνερ και σέντρα από τον Τάιρον που δεν ολοκληρώθηκε με τελική και αμέσως μετά είχαμε την 3η αναγκαστική αλλαγή, αφού και ο Σκόνδρας αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να δώσει τη θέση του στον Βύντρα.

Με 10 παίκτες η Λαμία δέχτηκε φάση στο 73’ με το Νέιρα να πασάρει στο Μεγιάδο κι εκείνος να σουτάρει άουτ από καλή θέση.

Δύο λεπτά αργότερα από στημένη φάση προσπάθησε η Λαμία να απαντήσει με τον Γκόλεμιτς η μπάλα πέρασε όμως άουτ.

Στο τελευταίο 15λεπτο οι γραμμές άνοιξαν και η Λαμία έδειξε σαφώς πιο επικίνδυνη να βγάλει γκολ.

Στο 83’ ο Γρηγορίου απέσυρε τον Μπεχαράνο που είχε κάρτα και τον Αραμπούλι που δεν μπόρεσε να φανεί και πέρασε Γκέντσογλου και Μανουσάκη. Στην κορυφή πήγε ο Καραμάνος και έμειναν στα άκρα Μανούσος και Μανουσάκης.

Οι αλλαγές και από πλευράς ΟΦΗ, καθώς και κάποιοι τραυματισμοί δεν άφησε το παιχνίδι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ωστόσο στο 89’ λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά από έναν αμυντικό τον Μπαλογιάννη που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκαραβέλη, ύστερα από πάσα του Ντουρμισάι.

Γενικά το τελικό 0-0 ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα και ένας ακόμη βαθμός εκτός έδρας στο σακούλι για την παραμονή.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Επασί, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Λάμπρου (62’ Καμάου), Νέιρα (85’ Φαν Ντάινεν), Βούρος, Γκαγέγκος, Τοράλ (75’ Ναμπί), Μεγιάδο (85’ Σελίμοβιτς), Κασταινιος (62’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης

Αναπληρωματικοί, Σωτηρίου, Λυμπεράκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας (λ.τρ. 73’ Βύντρα), Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (83’ Μανουσάκης), Τζανδάρης, Νούνιες (λ.τρ. 46’ Τάιρον), Καραμάνος, Ρόμανιτς (65’ Μανούσος), Αραμπούλι (84’ Γκέντσογλου)

Στον πάγκο έμειναν, Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Σαραμαντάς.

Το παιχνίδι: