Λαμία - Ατρόμητος 2-2: Ήθελε τη νίκη, καλή ήταν και η ισοπαλία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 08:00 Λαμία - Ατρόμητος 2-2: Ήθελε τη νίκη, καλή ήταν και η ισοπαλία

Είχε την υπεροχή αλλά βρισκόταν συνέχεια να κυνηγάει το σκορ…

Συνεχίστηκε η παράδοση στα παιχνίδια της Λαμίας με τον Ατρόμητο με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 2-2 για 6η συνεχή φορά στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Η Λαμία που είχε στόχο την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο «Αθανάσιος Διάκος» και ο ουραγός Ατρόμητος Αθηνών την πρώτη του νίκη γενικά, στο πλαίσιο της της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League Interwetten 2021-2022.

Τα συστήματα

Η Λαμία ξεκίνησε με το κλασικό 4-2-3-1 απέναντι στο 3-5-2 του Γιώργου Παράσχου.

Ο Γκαραβέλης ήταν ξανά κάτω από τα δοκάρια, Γκόλεμιτς και Αντέτζο στο κέντρο της άμυνας με βοήθειες στα άκρα από Σκόνδρα και Μαρτίνεθ.

Στο κέντρο Τζανδάρης και Μπεχαράνο  για όλες τις δουλειές και μπροστά τους από δεξιά προς τα αριστερά, Μανούσος, Τάιρον και Καραμάνος, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Αραμπούλι.

Σύμφωνα με την συνολική εικόνα του παιχνιδιού, η Λαμία ήταν η ομάδα που επικράτησε στον αγωνιστικό χώρο, εντούτοις στο δημιουργικό κομμάτι, ειδικά στο πρώτο μέρος είχε προβλήματα, απέναντι σε έναν Ατρόμητο που ειδικά μέχρι να προηγηθεί πίεζε ψηλά.

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 18’ από σέντρα του Καραμάνου, κεφαλιά του Αραμπούλι μόλις άουτ.

Κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού από ένα κόρνερ του Καρτάλη, ο Ατρόμητος άνοιξε στο επόμενο λεπτό το σκορ. Ο Κουλούρης «έκλεψε» την μπάλα που έδειχνε να καταλήγει εύκολα στα χέρια του Γκαραβέλη κι εκείνη προσγειώθηκε στο πόδι του Στρούγγη που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Το 0-1:

Η φάση ελέγχτηκε από τον VAR Τζήλο όχι τόσο αν είχε γίνει φάουλ, αλλά αν υπήρχε οφσάιντ του στόπερ του Ατρομήτου που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας ύστερα από την επαφή του Κουλούρη με αυτήν.

Η απάντηση δεν ήρθε από τη Λαμία στο 33’, όταν μετά από κόρνερ ο Μαρτίνεθ έγινε κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο αλλά σούταρε άστοχα και τη «λύση» έδωσε ο διεθνής αμυντικός του Ατρομήτου Κυριάκος Παπαδόπουλος ακριβώς στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Η Λαμία γύρισε με υπομονή την μπάλα γύρω από την περιοχή του Ατρομήτου, ο Τζανδάρης μεταβίβασε δεξιά στον Σκόνδρα που έβγαλε ξυράφι σέντρα προς τη μικρή περιοχή του Πίριτς. Προ του Αραμπούλι και του Τάιρον ο Παπαδόπουλος προσπάθησε με προβολή να την πετάξει κόρνερ αλλά την έσπρωξε στα δίχτυα της ομάδας του (1-1).

Ήταν μια εξαιρετικά καθοριστική φάση, καθώς η Λαμία μπορεί να είχε την καθολική υπεροχή στο ματς, δεν έδειχνε όμως ικανή να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, ενώ και στις δύο στιγμές που βγήκε με αξιώσεις τελική, οι παίκτες της δεν έδειξαν την ψυχραιμία να τελειώσουν τη φάση εντός εστίας.

Η ισοφάριση:

Η επανάληψη

Αυτό το διαπίστωσε φυσικά και ο Μιχάλης Γρηγορίου και αφού η ομάδα στάθηκε τυχερή και πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να είναι πίσω στο σκορ, άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα.

Ο Μανούσος ήρθε πλέον δεξιά και από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι γηπεδούχοι «κατασκήνωσαν» στην εκεί γωνία της περιοχής του Ατρομήτου.

Στο 49’ ήρθε και η πρώτη τελική με βολίδα του Μαρτίνεθ που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Πίριτς.

Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν απάντηση, από την ανάποδη πλευρά. Από κει ξεκίνησαν και βρήκαν σε δύο περιπτώσεις να σουτάρουν προς την εστία του Γκαραβέλη που μπλόκαρε εύκολα τα σουτ των Τόμας (50’) και Κουλούρη (54’). Ο αρχηγός που στο 55’ στην προσπάθειά του να απειλήσει, τροφοδότησε τον Τόμας που από καλή θέση σούταρε άουτ.

Δυστυχώς αυτά τα μηνύματα δεν τα έλαβε υπόψη η άμυνα της Λαμίας και στο 58’ έγινε η ζημιά. Αντεπίθεση του Ατρομήτου και από τον Ντένιτς έφτασε στον αμαρκάριστο Βασιλαντωνόπουλο που πλάσαρε εύκολα τον Γκαραβέλη για το 1-2. Ένα γκολ που δεν το πανηγύρισε, σεβόμενος τα δύο όμορφα χρόνια που πέρασε στη Λαμία. Δεν είναι τυχαία η αγάπη που είχαν και έχουν για αυτό το παιδί οι φίλοι της ομάδας.

Το πλασέ και το γκολ του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου:

Έτσι ο Γρηγορίου άρχισε και τις αλλαγές προσώπων. Στο 62’ βγήκαν Καραμάνος, Τζανδάρης και Σκόνδρας για να μπουν Ελευθεριάδης, Γκέντσογλου και Προβυδάκης, παίζοντας στις αντίστοιχες θέσεις και ενώ ο Μανούσος ξαναγύρισε αριστερά.

Μια καλή στιγμή για τη Λαμία ήταν στο 73’ με τον Τάιρον που ελίχθηκε αλλά σούταρε άουτ από καλή θέση. Ο Ισπανός που λίγο αργότερα στο 78’ αντικαταστάθηκε από τον Τσούκαλο με τη Λαμία να παίζει πλέον με δύο επιθετικούς σε ένα σύστημα 4-4-2 και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση.

Από κόρνερ του Προβυδάκη η μπάλα στρώθηκε στο δεύτερο δοκάρι στον Αραμπούλι σπρώχνοντάς την απλώς στην εστία (2-2)

2-2 με Αραμπούλι:

Στο 81’ ο Ατρόμητος άγγιξε το 2-3 από σέντρα του Κιβρακίδη και ο Καστελάνο πλάσαρε μόνος του άουτ δείχνοντας ότι υπάρχουν κενά και στα δύο άκρα της άμυνας. Αυτόματα η Λαμία ξαναγύρισε στο 3-5-2 προκειμένου να ξανακαλύψει τα άκρα της με την είσοδο του Μαζουλουξή στη θέση του μαχητή Μανούσου που ήταν από τους διακριθέντες κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Στο 85’ η άμυνα της Λαμίας στέρησε την τελευταία στιγμή ένα δεύτερο γκολ στον Βασιλαντωνόπουλο μετά από εξαίρετη προσπάθεια του Κουλούρη και στο 88’ φάση διαρκείας στα καρέ του Ατρομήτου, ο Αραμπούλι όμως δεν πρόλαβε να βρει δίχτυα.

Το τελικό 2-2 κρίνεται δίκαιο καθώς η Λαμία είχε την υπεροχή, ενώ ο Ατρόμητος τις ευκαιρίες να προηγηθεί άρα και να ‘καθαρίσει’ το ματς. Το 61-39 στην κατοχή και οι 3 με 5 τελικές στην αντίπαλη εστία το επιβεβαιώνουν.

Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχή βροχή στο δεύτερο μέρος:

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας (63’ Προβυδάκης), Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (63’ Γκέντσογλου), Μπεχαράνο, Τάιρον (78’ Τσούκαλος), Καραμάνος (62’ Ελευθεριάδης), Μανούσος (85’ Μαζουλουξής), Αραμπούλι.

Στον πάγκο, Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Βύντρα.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος (86’ Μουνίθ), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Ντένιτς (67’ Νάτσος), Σάλομον, Τόμας (75’ Κιβρακίδης), Καρτάλης (74’ Κλωναρίδης), Κουλούρης.

Αναπληρωματικοί, Γιαννιώτης, Μαυρομάτης, Χατζηισαΐας, Χαρίσης, Κωτσόπουλος

Το ματς:

Διαιτητές: Ευάγγελος Μανούχος, Λάζαρος Δημητριάδης, Αντώνιος Σινιοράκης

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση