Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3: Διεκδίκησε για ένα ημίχρονο τη νίκη στο ουδέτερο του Βόλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 21:16 Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3: Διεκδίκησε για ένα ημίχρονο τη νίκη στο ουδέτερο του Βόλου

Ξεπέρασε την αλλαγή της έδρας, άντεξε στην πίεση των αντιπάλων, οι τραυματισμοί όμως και ένα αυστηρό πέναλτυ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς…

Δεν τα κατάφερε στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου, η Λαμία να πάρει κάτι καλό από τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο στο σκορ.

Για πρώτη φορά δέχτηκε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο και μοιραία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Βέβαια η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, και αυτό ήταν η ξαφνική αλλαγή έδρας και πάρα το γκολ του Αραμπούλι στο 35’ υπήρξε συνέχεια της... συννεφιάς, με δύο νέους τραυματισμούς και μάλιστα στο νευραλγικό χώρο του κέντρου (Τζανδάρης - Μπεχαράνο). Κερασάκι στην πικρή τούρτα και ο τραυματισμός του Μανούσου στο 89’ που άφησε την ομάδα με 10 παίκτες.

Εκτός όλων των προβλημάτων ήρθε και ένα αυστηρό πέναλτυ ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 για να γείρει την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Παναθηναϊκού που ομολογουμένως ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα.

Το σχήμα

Με σφιχτό αμυντικό σχήμα, η Λαμία έδειξε ξεκάθαρα ότι θα διεκδικούσε το θετικό αποτέλεσμα ξεκινώντας από το μηδέν στην άμυνα της.

Δεν είναι τυχαίο ότι προηγήθηκε στο σκορ όταν η κατοχή υπέρ των αντιπάλων της ήταν 70-30!

Έτσι με πεντάδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Προβυδάκη, Μαζουλουξή, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Μαρτίνεθ, ο Μιχάλης Γρηγορίου θέλησε να διασφαλίσει ότι δε θα δεχτεί γκολ.

Έτσι μέχρι το 23’ δεν είχαμε δει σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού (το έκανε ο Βιτάλ χωρίς να ανησυχήσει ο Γκαραβέλης), όμως και η Λαμία την πρώτη τελική την έκανε στο 27’ με σουτ του Ταιρόν (μπλόκαρε ο Μπρινιόλι) και ενώ νωρίτερα το σουτ του Αραμπούλι είχε κοντράρει σε αμυντικό.

Είναι επίσης γεγονός ότι τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία μέχρι το 35’ που η Λαμία άνοιξε το σκορ, ήταν ο τραυματισμός του Φάνη Τζανδάρη στο 16’ και ο αντίστοιχος του Καρλίτος στο 26’. Για τους «κυανόλευκους» πέρασε στο παιχνίδι ο Ταιρόν που πήρε θέση πίσω από Αραμπούλι και Μανούσο, ενώ στο κέντρο  δίπλα του ήταν πλέον ο Μπεχαράνο με τον Γκέντσογλου που οπισθοχώρησε καλύπτοντας το κενό του Τζανδάρη.

Και φτάσαμε στο 35’. Ο Μανούσος κινήθηκε έξυπνα από αριστερά, βγάζοντας τη γλυκιά σέντρα με το δεξί.  Καλό άλμα και ζυγισμένη κεφαλιά ο Αραμπούλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ του Αραμπούλι:

Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, η Λαμία ήταν πιο επικίνδυνη και είχε πετύχει την αποστολή της.

Για αυτό και στην επανάληψη, όλοι περίμεναν την αντίδραση του Γιοβάνοβιτς προκειμένου να βρει λύσεις να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην ισοφάριση.

Πριν πάντως γίνουν οι διορθωτικές αλλαγές από το Σέρβο τεχνικό, ήρθε ένα γκολ αρκετά δύσκολο στο 56’ που έφερε το παιχνίδι στο 1-1. Ο Βιγιαφάνες ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς της Λαμίας και ο καλύτερος παίκτης των πρασίνων ο Λούντκβιστ, πρόλαβε την προβολή του Τζανετόπουλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη.

Η ισοφάριση των "πρασίνων":

Λίγο αργότερα όμως ο Σουηδός στάθηκε άτυχος αφού γύρισε ο αστράγαλος και έγινε στο 77’ κι εκείνος αλλαγή.

Ατυχία βέβαια νωρίτερα και για τη Λαμία που είδε στο 72’ τον Μπεχαράνο να αποχωρεί τραυματισμένος δίνοντας τη θέση του στον Σκόνδρα.

Η Λαμία σε αυτό το διάστημα είχε δύο καλές στιγμές με Αραμπούλι και Μανούσο, ενώ ο Παναθηναϊκός απείλησε με Βιτάλ και Χουανκάρ.

Το τελευταίο 10λεπτο έκρυβε περισσότερες συγκινήσεις. Στο 82’ ο Μαουρίσιο έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η αντίδραση του Γκαραβέλη ήταν σωτήρια.

Στο 84’ η επαφή του Τζανετόπουλου με τον Μαουρίτσιο, έδωσε την ευκαιρία στον Κουμπαράκη να στήσει την ομάδα την ομάδα της Λαμίας στα 11 βήματα. Ο Μακέντα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και παρά την προσπάθεια του Γκαραβέλη έγραψε το 1-2.

Το πεναλτυ και το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού:

Στην αμέσως επόμενη φάση η Λαμία εκτεθειμένη από αριστερά είδε τον Παναθηναϊκό να βγάζει μια εύκολη αντεπίθεση που ολοκλήρωσε με γκολ ο Μαουρίτσιο (1-3).

Το 1-3:

Στο 89’ ο Μανούσος τραυματίστηκε και η Λαμία κλήθηκε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 10 παίκτες. Δυστυχώς για τον Κουμπαράκη ο τραυματισμός σημειώθηκε δευτερόλεπτα αφότου έδειξε 4 λεπτά καθυστερήσεις και ενώ είχαμε δύο τραυματισμους και ένα πέναλτυ που εκτελέσθηκε με τρία λεπτά καθυστέρηση!

Με βάση  την εμφάνιση του β’ μέρους η Λαμία δε δικαιούταν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε. Το παιχνίδι κρίθηκε στη γρήγορη ισοφάριση και στους δύο τραυματισμούς, ειδικά με τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή που έκοψε το πλεονέκτημα επιπλέον διορθωτικών κινήσεων από το Μιχάλη Γρηγορίου.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (λ.τρ. 73’ Σκόνδρας), Προβυδάκης, Τζανδάρης (λ.τρ 17’ Ταιρόν), Γκέντσογλου, Αραμπούλι (70’ Τσούκαλος), Μανούσος

Στον πάγκο, Σαράνοφ, Ελευθεριάδης, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Βύντρα, Βλαχομήτρος

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεθ, Καρλίτος (λ.τρ. 28’ Μακέντα), Χατζηγιοβάνης (64’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (λ.τρ 77’ Αιτόρ), Πέρεθ, Βιγιαφάνες, Κώτσιρας, Σάρλια, Βιτάλ (77’ Μαουρίτσιο)

Στον πάγκο, Διούδης, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Σιδεράς

Το παιχνίδι:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση