Λαμία - Ιωνικός 2-0: Η πρώτη εντός έδρας νίκη ήρθε στο Κύπελλο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 08:00 Λαμία - Ιωνικός 2-0: Η πρώτη εντός έδρας νίκη ήρθε στο Κύπελλο

Βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά για την ομάδα του Γρηγορίου σε έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο…

Σε ένα ακατάλληλο γήπεδο για ποδόσφαιρο ο ΠΑΣ Λαμία χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα επικράτησε με σκορ 2-0 του Ιωνικού για το πρώτο από τα μεταξύ τους παιχνίδια για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με αρκετές αλλαγές και το 4-2-3-1 στο αρχικό σχήμα ο Γρηγορίου χτύπησε το παιχνίδι για να πάρει σκορ πρόκρισης.

Στα δοκάρια κάθισε ο Σαράνοφ, στην άμυνα από δεξιά προς τα ριστερά ήταν οι Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο και Σαραμαντάς, αμυντικά χαφ οι Νούνιες και Γκέντσογλου, στον άξονα Ελευθεριάδης, Ταιρόν και Ρόμανιτς και μπροστά ο Τσούκαλος.

Ο τελευταίος συνεχίζοντας το σερί του στο Κύπελλο ήταν ο παίκτης που άνοιξε με πολύ όμορφο τρόπο το σκορ και έκανε ευκολότερο το έργο της ομάδας του.

Το πρώτο σουτ έγινε από τους φιλοξενούμενους στο 5’ με τον Καμπράλ, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σαράνοφ.

Πρώτη αξιόλογη στιγμή για τη Λαμία στο 21’ με τον Ελευθεριάδη να φτάνει με υπερένταση στην μπάλα από κεφαλιά πάσα του Γκόλεμιτς και να αστοχεί από καλή θέση.

Στην επόμενη φάση η Λαμία άνοιξε το σκορ. Ήταν το 24’ με την υποδειγματική σέντρα από δεξιά του Βύντρα και άπιαστη κεφαλιά του Τσούκαλου στην αριστερή γωνία του Αναγνωστόπουλου για το 1-0.

Το πολύ ωραίο γκολ του Τσούκαλου:

Στο 26’ ο Ρόμανιτς από πάσα του Τσούκαλου βγήκε σε καλή θέση, δεν μπόρεσε όμως να πλασάρει τον Αναγνωστόπουλο που μπλόκαρε.

Τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρος στο 35΄για τον Ιωνικό και πάλι από τον Καμπράλ που σούταρε έξυπνα συρτά, δίπλα όμως από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στους ίδιους περίπου ρυθμούς με τη Λαμία να βγάζει στην πρώτη της ευκαιρία και δεύτερο γκολ. Έξυπνη μπαλιά στον κενό χώρο του Γκόλεμιτς στο 53’ και ο Ρόμανιτς που πρόλαβε τους αμυντικούς, πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Το 2-0:

Στο 61’ ο Βαφέας με σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε επικίνδυνο σουτ του Ελευθεριάδη.

Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές εκατέρωθεν που δεν επέτρεψε να συνεχιστεί το παιχνίδι στον ίδιο ρυθμό και με δεδομένο ότι η Λαμία είχε πετύχει το στόχο της που ήταν ένα «καθαρό» σκορ.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Νούνιες (56’ Βλαχομήτρος), Ταιρόν (80’ Μαζουλουξής), Ελευθεριάδης (66’ Προβυδάκης), Βύντρα, Ρόμανιτς (56’ Μπεχαράνο), Γκέντσογλου, Γκόλεμιτς, Τσούκαλος (56’ Μανουσάκης)

Αναπληρωματικοί, Γκαραβέλης, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Τρούμπουλος

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Βαφέας (80’ Άοσμαν), Γκοτσούλιας (65’ Κιάκος), Μάναλης, Καμπράλ (80’ Λένις), Βαλεριάνος, Ματσούκας, Πογκοσιάν (65’ Ντάλσιο), Σάντσες, Κάνιας

Στον πάγκο, Χριστοδούλης, Μύγας, Μπονέτι, Κωνσταντινίδης, Μουστάκης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση