ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1: Δεν κατάφερε να τον VAR- έσει!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 06:34 ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1: Δεν κατάφερε να τον VAR- έσει!

Έβαλε δύσκολα στο Δικέφαλο η ομάδα του Γρηγορίου που της ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ στις καθυστερήσεις…

Άγγιξε το θαύμα η Λαμία στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου της Super League Interwetten, απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, από την οποία δεν έχει αποσπάσει ποτέ ούτε ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Το τελικό 2-1 ήρθε με ανατροπή, καθώς οι Φθιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ από έξοχο γκολ του Αραμπούλι. Ο ΠΑΟΚ όμως απάντησε γρήγορα και στην επανάληψη δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί αν και έπαιζε με πολλές απουσίες (όπως και η Λαμία) και χωρίς να μπορεί να συμπληρώσει 20αδα!

Στο φινάλε βέβαια η Λαμία είχε τις σημαντικές ευκαιρίες και ένα γκολ που ακυρώθηκε με τη μεσολάβηση του VAR.

Η Λαμία που βασίστηκε στο αγαπημένο της 4-2-3-1 με Προβυδάκη, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Σαραμαντά πίσω, Μπεχαράνο και Γκέντσογλου στα αμυντικά χαφ, Ελευθεριάδη, Νούνιες και Ρόμανιτς στην τριάδα των χαφ και τον Αραμπούλι στην κορυφή, έδειξε να βάζει δύσκολα στον ΠΑΟΚ που αξιοποίησε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησε για να φτάσει στη νίκη.

Οι φάσεις και τα γκολ

Πρώτη φάση της Λαμίας και γκολ από τον Αραμπούλι στο 7’. Ήταν η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων που κατέληξε με πάσα του Νούνιες στον σκόρερ που απέναντι από τον Πασχαλάκη κοντρόλαρε άψογα και εκτέλεσε ακόμη πιο όμορφα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 15′ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ σε Κεφαλιά του Α. Ζίφκοβιτς, που απέκρουσε δύσκολα ο Γκαραβέλης.

Δύο λεπτά αργότερα το παιχνίδι ήρθε στα ίσια από ψύχραιμο πλασέ - γκολ του Λύρατζη που αξιοποίησε την τυχερή προσπάθεια του Αουγκούστο ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους (1-1).

Λίγο έλειψε στο 30’ ο Μουργκ να γράψει το 2-1 εκτελώντας φάουλ στη συμβολή των δοκαριών του Γκαραβέλη, που μάλιστα στην προσπάθειά του να φτάσει στην μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Ο Μουργκ που είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία στο 41’ όταν είδε τον Προβυδάκη να παρεμβάλλεται στο γύρισμα που έκανε από τη μικρή περιοχή.

Με τη Λαμία να πιέζει ψηλά ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έψαξε το γκολ της νίκης με τη σέντρα. Ωστόσο η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στη Λαμία με τον Ρόμανιτς, το σουτ του οποίου στο 51’ έφυγε λίγο άουτ.

Στο 56′ κεφαλιά του Αουγκούστο από καλή θέση, μπλόκαρε ο Γκαραβέλης με τον ΠΑΟΚ να πιέζει στα επόμενα λεπτά από κόρνερ.

Τελικά το 2-1 θα έρθει στο 64’ με διπλή προσπάθεια του Κούρτιτς μέσα από την περιοχή.

Στο 69’ οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Αουγκούστο ο ΠΑΟΚ και με τον Ταιρόν η Λαμία, για να κυλήσει ένα μεγάλο διάστημα χωρίς ουσιαστικά ευκαιρίες, με πολλές αλλαγές και από τις δύο πλευρές κι εύκολα λάθη στην ανάπτυξη και κυρίως έξω από τις αντίπαλες περιοχές.

Μάλιστα στα τελευταία λεπτά ο Γρηγορίου τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας και δεύτερο επιθετικό (Τσούκαλο) στο ματς, με τη Λαμία να πιέζει για την ισοφάριση χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 91’ με τον σκόρερ της τον Αραμπούλι, το σουτ του οποίου πρόλαβαν και κόντραραν οι αμυντικοί.

Δύο λεπτά αργότερα θα έρθει και ένα γκολ από τον Τσούκαλο το οποίο θα ακυρωθεί ως οφ-σάιντ με τη βοήθεια του VAR, φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λυρατζής, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Φερέιρα, Τσιγγάρας, Κούρτιτς (82’ Σβαμπ), Αουγκούστο (75’ Σφιντέρσκι), Μουργκ (61’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς Α., Άκπομ (82’ Εσίτι)

Στον πάγκο, Ζίβκοβιτς Ζ., Βαρέλα, Τσαούσης, Κωνσταντέλιας

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86’ Τσούκαλος), Γκέντσογλου (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (79’ Μανουσάκης), Νούνιες (70’ Τάιρον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

Αναπληρωματικοί, Σαράνοφ, Σκόνδρας, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Μαζουλουξής.

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Βασίλειος Νικολακάκης, Δημήτριος Μαυρουδής

4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση