Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία - Ιωνικός 2-1: Πρώτη εντός έδρας νίκη με Ρόμανιτς και Μπανγκουρά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 09:35 Λαμία - Ιωνικός 2-1: Πρώτη εντός έδρας νίκη με Ρόμανιτς και Μπανγκουρά

Δίκαιο το τρίποντο για την ομάδα του Γρηγορίου…

Ήθελε τη νίκη και μόνο τη νίκη και τα κατάφερε η Λαμία απέναντι στον Ιωνικό με σκορ 2-1, μια ομάδα που την έχει κερδίσει ήδη 4 φορές τη φετινή σεζόν.

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά κρίσιμο για τη Λαμία, ώστε να βάλει από κάτω και την ομάδα της Νίκαιας, μετά τον Απόλλωνα και τον Ατρόμητο που έχουν όμως παιχνίδια λιγότερα από τη Φθιωτική ομάδα.

Ακολουθώντας λοιπόν τη συνταγή των αγώνων που προηγήθηκαν αυτή τη σεζόν κόντρα στον Ιωνικό, η Λαμία πήρε γρήγορα προβάδισμα, ήλεγξε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα και πήρε μια δίκαιη νίκη, που είναι μάλιστα η πρώτη εντός έδρας - για το πρωτάθλημα - από τον περασμένο Μάρτιο!

Μια νίκη που ήρθε μετά από 18 αγωνιστικές και τη φέρνει στους 14 βαθμούς - όσους και ο αντίπαλός της - και της δίνει μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Μέχρι τώρα άλλωστε το «κυανόλευκο» συγκρότημα κέρδιζε το σεβασμό και τις εντυπώσεις όμως οι βαθμοί χανόντουσαν πότε από ατυχία, πότε από αστοχία και πότε από διαιτητικά λάθη. Τα τελευταία δεν έλειψαν ούτε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και από ένα έμπειρο διαιτητή όπως ο Παπαπέτρου.

Αυτό κάποτε ήταν σίγουρο ότι θα σπάσει και πλέον όλοι είναι αισιόδοξοι για μια πορεία "πρωταθλητισμού" ανάλογη με αυτή της περσινής σεζόν, ακριβώς τέτοια εποχή…

Με το 4-2-3-1 στο γήπεδο και το Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια ο Μιχάλης Γρηγορίου ζήτησε το γρήγορο γκολ.

Στα στόπερ ήταν Γκόλεμιτς και Τζανετόπουλος, στα άκρα ήταν οι Προβυδάκης και Σαραμαντάς, μπροστά τους οι Μπεχαράνο και Νούνιες, στην «τριάδα» ο Καραμάνος που επανήρθε και άντεξε ένα ημίχρονο, ο Ταιρόν και ο Ρόμανιτς και μπροστά ο Αραμπούλι.

Στην επανάληψη ο τραυματισμός του Καραμάνου, έφερε στην 11αδα τον Τζανδάρη δίπλα στον Μπεχαράνο, ο Νούνιες πέρασε πιο μπροστά στο κέντρο και άλλαζε θέσεις με τον Ταιρόν αφήνοντας το Ρόμανιτς να παίζει πότε δεξιά αλλά και στην αγαπημένη του θέση αριστερά .

Το σκορ άνοιξε στο 11’. Καταπληκτική συνεργασία Προβυδάκη - Καραμάνου από δεξιά και γύρισμα του τελευταίου στην καρδιά της περιοχής όπου ο Ρόμανιτς σούταρε για να αποκρούσει ο Τσιγκρίνσκι. Η μπάλα ξαναστρώθηκε στο Σέρβο και αυτή τη φορά εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη (1-0).

Το 1-0 της Λαμίας:

Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έπιασαν στην κόντρα στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, όμως στην προσπάθεια του Άοσμαν παρενεβλήθη ο Λένις που ήταν οφσάιντ και έτσι η φάση ήταν ως μη γενόμενη.

Στο 30’ επίσης ο Κάνιας βρήκε εκπληκτικά τον Λένις που σούταρε αμέσως για να μπλοκάρει ο Σαράνοφ.

Στο 39’ η Λαμία ζήτησε πέναλτι, όταν από φοβερή μπαλιά του Νούνιες ο Ρόμανιτς βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και στα όρια της περιοχής δέχτηκε το σπρώξιμο από τον Λένις χωρίς να δώσει κάτι ο Παπαπέτρου, ενώ δεν υπήρξε αντίδραση και από τους VAR.

Με την αλλαγή προσώπων στην επανάληψη η Λαμία είχε και πάλι τον πρώτο λόγο.

Στο 53’ μοναδική ευκαιρία του Μπεχαράνο για το 2-0 με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ύστερα από πολύ όμορφη συνεργασία τριών ακόμη παικτών.

Από το 63’ μέχρι το 67’ η Λαμία σφυροκόπησε αλύπητα τον Ιωνικό κερδίζοντας κόρνερ και έχοντας τέσσερις τελικές, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις σήκωσε κουβέντα για πέναλτυ, χωρίς σε καμία περίπτωση ο Παπαπέτρου και οι ηλεκτρονικοί βοηθοί του να συγκινηθούν (το χέρι πάντως του Τσιγκρίνσκι ήταν ξεκάθαρο, θεωρήθηκε όμως κι αυτό ακούσιο).

Απίθανο λάθος στο 64' του Σάντσεζ:

Από τη στιγμή που δεν ήρθε σε αυτό το χρονικό σημείο το δεύτερο γκολ και ο αντίπαλος έβαλε δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι (ο Ματσούκας επέστρεψε στα παλιά του λημέρια ως αντίπαλος της Λαμίας), ο Γρηγορίου κοίταξε να διαφυλάξει την πολυπόθητη νίκη βάζοντας και τον Αντέτζο στο παιχνίδι. Έτσι γύρισε τριάδα στην άμυνα, οι ακραίοι μπακ μπορούσαν να ενισχύσουν και την άμυνα (5-4-1) και τη μεσαία γραμμή και άφησε φουνταριστό τον Τσούκαλο (στη θέση του Αραμπούλι).

Στο 84’ πέρασε στο παιχνίδι και ο νεοαποκτηθείς Μπανγκουρά κερδίζοντας το χειροκρότημα της εξέδρας, αφού στο 86’ ήταν ο παίκτης που έκανε το 2-0 και λίγο έλειψε να γράψει και το όνομά του στις ασίστ!

Ντεμπούτο και γκολ:

Ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων όμως είχε ως αποτέλεσμα στο 90’ ο Μάντζης - κι αυτός μπήκε ως αλλαγή - να μειώσει το σκορ σε 2-1 δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στα λεπτά των καθυστερήσεων.

Ασίστ Άοσμαν και γκολ ο Μάντζης:

Στο 91’ ο Σαραμαντάς που δημιούργησε το 2ο γκολ σούταρε από καλή θέση άουτ και ενώ περίμενε ο Τσούκαλος, ο Τσούκαλος που έχασε στο επόμενο λεπτό την ευκαιρία να σκοράρει από ασίστ του Μπανγκουρά.

Το παιχνίδι:

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νούνιες, Ταιρόν (74’ Αντέτζο), Καραμάνος (λ.τρ. 46’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς (92 Σκόνδρας), Αραμπούλι (74’ Τσούκαλος)

Αναπληρωματικοί, Γκαραβέλης, Μπανγκουρά, Μανουσάκης, Βύντρα, Βλαχομήτρος

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Άοσμαν, Καμπράλ (70’ Ματσούκας), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό (70’ Μάντζης), Τουράμ, Κάνιας, Λένις

Στον πάγκο, Χριστοδούλης, Τσιριγώτης, Βαφέας, Μάναλης, Πογκοσιάν,

Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Τρύφων Πετρόπουλος, Βασίλειος Νικολακάκης

4ος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος