Είχε ψυχή και Σαράνοφ η Λαμία! 1-0 τον Άρη και πρόκριση στα ημιτελικά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 07:48 Είχε ψυχή και Σαράνοφ η Λαμία! 1-0 τον Άρη και πρόκριση στα ημιτελικά

Έπιασε πέναλτυ στο 122΄ ο προτιέρο της Λαμίας. Το χρυσό γκολ ο Άνταμ Τζανετόπουλος στο 118’. Χαμένο πέναλτυ και στο 16’ οι «κίτρινοι»…

Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν για καρδιακούς η Λαμία υπέταξε τον Άρη με 1-0 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από ημίωρη παράταση και πέρασε στους «4» του θεσμού για 3η φορά στην ιστορία της.

Συνεχίστηκε συγχρόνως η παράδοση που θέλει τη Λαμία να μη χάνει Ιανουάριο από τον Άρη.

Και μάλιστα απέναντι σε έναν καλό Άρη που έψαξε για 120 λεπτά κι αυτός το γκολ, καθώς το 0-0 του πρώτου αγώνα επέτρεπε σε όποιον σκοράρει να περάσει.

Η νίκη - πρόκριση της Λαμίας μάλιστα αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι «στήθηκε» δύο φορές στα 11 βήματα από τον διαιτητή της αναμέτρησης Καραντώνη, εκ των οποίων η πρώτη ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά…

Τελικά το γκολ και η πρόκριση ήρθε στην παράταση σε ένα σημείο που οι ‘κυανόλευκοι’ σκεφτόντουσαν τα πέναλτυ, με τον Άνταμ Τζανετόπουλο να σκοράρει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Το 90λεπτο

Πολλές συγκινήσεις πρόσφερε το πρώτο ημίχρονο ειδικά μεταξύ 15’ και 36’.

Στο 14’ ο Καραντώνης είπε να κάνει ένα δώρο στο Μπερτόγλιο που δέχθηκε το μαρκάρισμα στην μπάλα από τον Μπεχαράνο και έστησε τη Λαμία στα 11 βήματα. Από το σημείο του πέναλτυ όμως ο Καμαρά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το χαμένο πέναλτυ του Καμαρά:

Αμέσως μετά το χαμένο πέναλτυ μάλιστα ο διαιτητής χρέωσε και με κίτρινη τον Μπεχαράνο επειδή αντέδρασε υπερβολικά για την κατάληξη της εσχάτης των ποινών.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν αυτοί το σκορ στο 20’ και στο 21΄. Αρχικά ο Μπανγκουρά με ωραία ενέργεια βρήκε χώρο να κάνει το σουτ από πλάγια θέση ήταν χλιαρό όμως και δεν ανησύχησε τον Σιαμπάνη.

Ακολούθως μια εκπληκτική ενέργεια από τον Μπεχαράνο ο οποίος με τακουνάκι έφερε απέναντι από τον Σιαμπάνη τον Ταιρόν, ο Ισπανός όμως δεν πλάσαρε όπως ήθελε και είδε τον πορτιέρο του Άρη να σώζει.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ταιρόν:

Στο 36’ ο Καραμάνος έφυγε στην κόντρα από μπαλιά του Νούνιες, τον πρόλαβαν όμως και τον έκλεισαν τρεις αμυντικοί και το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Σιαμπάνης.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εντιαγέ βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει μετά από κόντρα χωρίς όμως να αιφνιδιάσει τον Σαράνοφ.

Με μοναδικό στόχο το γκολ της πρόκρισης μπήκαν στην επανάληψη και οι δύο ομάδες.

Η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 55’ με τον Σαραμαντά να σουτάρει άουτ από καλή θέση και τον Άρη να αγγίζει το γκολ στο 64’ με τον Μαντσίνι, το γύρισμα του οποίου βρήκε πάνω στον Τζανδάρη και στη συνέχεια μπλόκαρε πάνω στη γραμμή ο Σαράνοφ

(η κάμερα πίσω από το τέρμα έδειξε ότι ένα σημείο της μπάλας ακουμπούσε τη γραμμή) και ενώ ίσως η μπάλα να είχε βγει άουτ πριν το γύρισμα του Μαντσίνι.

Η μεγάλη ευκαιρία του Σαραμαντά:

Η φάση του 64':

Το παιχνίδι πήρε άγρια μορφή από κει και πέρα με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες. Ο Άρης έδειξε πιο επιθετικός, η Λαμία όμως φάνηκε ότι είναι πιο επικίνδυνη στην αντεπίθεση.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε πραγματική «ρώσικη ρουλέτα»! Οι «κίτρινοι» ομολογουμένως πάτησαν περισσότερο αντίπαλη περιοχή, όμως οι επιθέσεις της Λαμίας ήθελαν το ελάχιστο για να γίνουν κλασική ευκαιρία. Μέσα σε αυτά και ο Καραντώνης που δε σφύριζε καθόλου σε οποιοδήποτε σκληρό μαρκάρισμα των φιλοξενούμενων που ανέκοπταν αντικανονικά τις αντεπιθέσεις.

Τελικά το 90λεπτο ολοκληρώθηκε όπως και τα δύο προηγούμενα μεταξύ των δύο ομάδων χωρίς σκορ!

Χωρίς τις ίδιες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο της ημίωρης παράταση, λες και οι δύο ομάδες περίμεναν τα πέναλτυ.

Στο δεύτερο μέρος όμως ο Άρης πίεσε, ενώ η Λαμία χτύπησε στο 118’.

Κόρνερ του Προβυδάκη, ωραίο άλμα και κεφαλιά του Τζανετόπουλου για το 1-0.

Το χρυσό γκολ του Άνταμ:

Και εκεί που έμοιαζαν όλα να είχαν τελειώσει, ήρθε στο 122΄ένα σουτ του Ιτούρμπε που έβγαλε ο Σαράνοφ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ένα βιαστικό μαρκάρισμα του Τζανδάρη στον Γκάμα έδωσε το δικαιώμα στον Καραντώνη να σφυρίξει και πάλι πέναλτυ σε βάρος των γηπεδούχων.

Επέμβαση Σαράνοφ σε σουτ του Ιτούρμπε:

Ο Γκάμα πήρε φόρα και σούταρε και ο Σέρβος γκολκίπερ είπε «όχι»! Μάλιστα στην επαναφορά ο Γκανέα πλάσαρε απελπιστικά άουτ!

Σαράνοφ - Γκάμα 1-0!

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Προβυδάκης, Σαραμαντάς (λ.τρ. 85’ Μαρτίνεθ), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Ταιρόν (λ.τρ. 30’ Νούνιες), Ρόμανιτς (106’ Τσούκαλος), Καραμάνος (78’ Αραμπούλι)

Στον πάγκο, Τροπουλος, Νικολόπουλος, Μαζουλουξής, Σκόνδρας, Βύντρα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Γκανέα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα, Εντιαγέ (92’ Ματίγια), Μαντσίνι (109’ Μάνος), Γκαρσία (75’ Γκάμα), Μπερτόγλιο (66’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

Αναπληρωματικοί, Κούεστα, Μαρμαρίδης, Ασλανίδης, Σάκιτς, Δεληζήσης.

Το παιχνίδι:

Τα πανηγύρια στα αποδυτήρια:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση