Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: «Χρυσός» με ατομικό ρεκόρ στην πόλη του ο Μάριος Αναγνώστου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 08:24 Λαμία: «Χρυσός» με ατομικό ρεκόρ στην πόλη του ο Μάριος Αναγνώστου

Κάλυψε τα 10.000 μέτρα σε 29.20.42 και πήρε το εισιτήριο για Γαλλία…

Η Λαμία αγαπάει το στίβο και το απέδειξε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μέτρων Ανδρών - Γυναικών & Κ23, που διεξήχθη για πρώτη φορά στο όμορφο στάδιο της Καμαρίτσας το Σάββατο (7/5) το απόγευμα, με τη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Λαμιέων.

Παρουσία πολύ κόσμου ο αθλητής της Αναγέννησης Λαμίας, Μάριος Αναγνώστου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με ατομικό ρεκόρ 29:20.42, κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο για 3η σερί φορά. Αυτή τη φορά μπροστά στους φίλους του και με ατομικό ρεκόρ!

Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα από την αρχή έτρεξε μόνος του και έφτασε στη μεγάλη νίκη παίρνοντας το εισιτήριο για το ευρωπαϊκό κύπελλο που θα διεξαχθεί 28 Μαΐου στη Γαλλία. Εκεί θα μπορέσει να διεκδικήσει ακόμη και τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό, με ένα χρόνο κάτω από 29 λεπτά, ενώ θυμίζουμε ότι ήδη έχει πάρει την πρόκριση για τους Μεσογειακούς που θα γίνουν στην Αλγερία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο, ωστόσο είχε λίγο αεράκι ενώ μου έλειψε ο συναγωνισμός. Ο στόχος για φέτος είναι να τρέξω κάτω από τα 29.00, χρόνος που θα μπορούσε να έρθει και σήμερα αν είχα περισσότερο συναγωνισμό. Ελπίζω η σημερινή διοργάνωση να είναι η αρχή για μεγαλύτερες διοργανώσεις στην πόλη μας. Είχα τη βοήθεια των συμπολιτών μας και τους ευχαριστώ», είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε:

«Ο προπονητής μου μου είπε, να μπω μέσα και να κερδίσω και με τις συμβουλές του μέσα στον αγώνα κατάφερα να πετύχω αυτά που μπορώ. Ευχαριστώ όλους όσοι είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν».

Πίσω από το «σούπερ Μάριο» τερμάτισε ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) με 29.58.63 πέτυχε κι εκείνος νέο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής κατέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του τα 30.00 και βελτίωσε το 30.42.51, που είχε από το 2016. Ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) ήταν τρίτος με 30.05.96 και πέτυχε κι αυτός ατομικό ρεκόρ. Τέταρτος ήταν ο Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου) με 30.20.21 και πέμπτης ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 30.59.30, που ήταν και ο νικητής στην κατηγορία Ανδρών Κ23.

Σε αυτή την κατηγορία ο Παναγιώτης Οδατζίδης τερμάτισε τέταρτος μένοντας για δευτερόλεπτα εκτός βάθρου.

Στις Γυναίκες έγινε πραγματική μάχη που επικράτησε η Ειρήνη Τσουπάκη (Μαρούσι) με 35.57.35. Η Παναγιωτοπούλου τερμάτισε δεύτερη με 36.16.61, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ιφιγένεια Κασκανιώτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 36.31.42 και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών Κ23.

Παρών στους αγώνες ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, με πολλά ακόμη μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, που ανέλαβαν το μεγάλο εγχείρημα της διοργάνωσης, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από τη σπουδαία αυτή διοργάνωση που έγινε για 1η φορά στη Λαμία: