Λαμία - Ατρόμητος 0-0: Στο τελευταίο παιχνίδι ήρθε ο πρώτος βαθμός στο ΔΑΚΛ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 07:48 Λαμία - Ατρόμητος 0-0: Στο τελευταίο παιχνίδι ήρθε ο πρώτος βαθμός στο ΔΑΚΛ

Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες που παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές…

Χωρίς το άγχος των προηγούμενων αγώνων και με εμφανή διάθεση για πειραματισμούς ενόψει των κρίσιμων αγώνων μπαράζ, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχτηκε τον Ατρόμητο Αθηνών στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των play out της Super League Interwetten 2021-2022.

Το τελικό 0-0 ήταν δίκαιο και σαν μοιρασιά αλλά και σαν εικόνα, αν εξαιρέσει κανείς τα δοκάρια που είχαν από ένα η κάθε ομάδα. Αυτός ήταν και ο πρώτος εντός έδρας βαθμός στα play out!

Ο Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με το γνωστό σύστημα του 3-5-2 χρησιμοποιώντας όμως αρκετά νέα πρόσωπα και μάλιστα σε θέσεις που δεν τους είχαμε συνηθίσει.

Στα δοκάρια ήταν μετά από αρκετές αγωνιστικές ο Γκαραβέλης, στα στόπερ ήταν οι Λούκας, Αντέτζο (επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στον ώμο στο ματς με το Βόλο) και Σιμόν. Ο τελευταίος βοηθούσε δεξιά και τον Μπανγκουρά που κλήθηκε να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας (!), ενώ αριστερά επανήλθε ο Μαρτίνεθ, έχοντας ξεπεράσει και αυτός πλήρως τον τραυματισμό του. Στη θέση «6» Γκέντσογλου και Τζανδάρης και μπροστά Ρόμανιτς και Αραμπούλι για πρώτη φορά μαζί στην επίθεση και από την αρχή του παιχνιδιού.

Με βάση και την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, ήταν ο ορισμός του πεταμένου ημιχρόνου, καθώς πλην κάποιων ατομικών εξάρσεων, δεν είχε αρχή, μέση και τέλος!

Σε αυτό το διάστημα, ο Ατρόμητος χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο ήταν καλύτερος και είχε και δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Κόλμαν ήταν αυτός που έκανε πρώτος αλλαγές βγάζοντας τους καλύτερους του παίκτες στο κέντρο (Μουνίθ και Σάλομον), δοκιμάζοντας Ναμπί και Νάτσο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκάθαρα το μυαλό τους στο να κάνουν δοκιμές προσώπων για την προετοιμασία του ρόστερ τους τη νέα περίοδο και έβαλαν στο παιχνίδι και τους Μπετινέλι, Νταβιώτη και Στρούγγη.

Η είσοδος του Ταιρόν για τη Λαμία στο 62’ που έπαιξε «δεκάρι» και του Μανούσου που πήγε δίπλα στον Ρόμανιτς, στη θέση του Αραμπούλι, ήταν οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις του Φέστα.

Ακολούθησε η αλλαγή του Μπανγκουρά από τον Προβυδάκη και του Ρόμανιτς από τον Μανουσάκη, που μάλλον βοήθησαν περισσότερο ανασταλτικά.

Η τελευταία αλλαγή αφορούσε την αντικατάσταση του Τζανδάρη που έφαγε αρκετές κλωτσιές κι έπρεπε να προστατευθεί ενόψει μπαράζ, με τη θέση του να παίρνει ο Βύντρα.

Οι φάσεις

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Ατρόμητο στο 11ο λεπτό. Σε κομπίνα σε φάουλ ο Μουνίθ βρήκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής τον Κουλούρη που έκανε την προβολή στο δοκάρι. Μάλιστα στην επαναφορά προσπάθησε να απειλήσει ο Μαυρομμάτης όμως ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.

Δεύτερη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 22’ με τον Κουλούρη και πάλι, ο οποίος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε και μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

Με τον Ατρόμητο να έχει ξεκάθαρα το κέντρο στο 26’ ο δραστήριος Μουνίθ είχε ένα δυνατό σουτ που κατέληξε στα χέρια και πάλι του τερματοφύλακα της Λαμίας.

Πρώτη οργανωμένη επίθεση της Λαμίας στο 28’ που κέρδισε και το πρώτο της κόρνερ. Το εκτέλεσε με πολύ δύναμη ο Γκέντσογλου και παρά το γεγονός ότι ο Λούκας βρέθηκε στο έδαφος έπιασε την δυνατή κεφαλιά που έδιωξαν όπως όπως οι αμυντικοί. Η μπάλα ξαναέφτασε στον Βραζιλιάνο ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να αλλάξει πόδι και να προσπαθήσει να πλασάρει τον Μάριτς. Ο τελευταίος απέκρουσε σε κόρνερ που δεν πήρε χαμπάρι ο διαιτητής και οι βοηθοί του, που άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί με άουτ.

Στο 45’ πάλι από στημένη φάση οι γηπεδούχοι, σε φάουλ του Γκέντσογλου είχαν μια καλή στιγμή, καθώς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Ρόμανιτς αλλά πλάσαρε άουτ.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου πάντως ανήκει στον Ατρόμητο, όταν οι παίκτες του έκλεψαν την μπάλα από τους αμυντικούς της Λαμίας και το πλασέ του Κουλούρη βρήκε στα πόδια του Αντέτζο και κατέληξε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν και στο δεύτερο μέρος αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 53’, ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε την μπαλιά τρύπα για τον Κουλούρη που από εξαιρετική θέση πλάσαρε άουτ.

Οι ισορροπίες όμως στο κέντρο είχαν αλλάξει από τις αλλαγές που αναφέραμε παραπάνω και ο Μπανγκουρά σε δύο περιπτώσεις κατάφερε να βγάλει τη Λαμία με αξιώσεις μπροστά. Στο 55΄ μάλιστα η σέντρα του έβγαλε μόνο του στο δεύτερο δοκάρι τον Μαρτίνεθ που με το κεφάλι την έστειλε εξ επαφής άουτ!

Οι επόμενες αλλαγές της Λαμίας βελτίωσε κάπως την εικόνα της με το Σιμόν στο 71’ να έχει δοκάρι. Ο Ισπανός αν και δέχθηκε την μπάλα στο αριστερό του πόδι, κατάφερε να τη φέρει στο δεξί και να πλασάρει από το ύψος της περιοχής, στάθηκε όμως άτυχος και η μπάλα απομακρύνθηκε από το δοκάρι.

Η Λαμία συνέχισε να έχει μια φλύαρη, ανούσια υπεροχή, όμως τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε ο Ατρόμητος στο 88’ με τον Νταβιώτη που βρέθηκε απέναντι από τον Γκαραβέλη ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 90’ από σέντρα του Βύντρα, ο Μανουσάκης πρόλαβε τον αντίπαλό του και πλάσαρε προς την εστία όμως ο Μάριτς μπλόκαρε σταθερά.

Στις καθυστερήσεις τέλος ο «φρέσκος» Προβυδάκης απέφυγε τον αντίπαλο του μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Μάριτς σε σπουδαία απόκρουση.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Ιταλός τεχνικός θέλησε να κρύψει κάποια από τα όπλα του από τη Βέροια (ηττήθηκε και στον 2ο αγώνα κατάταξης από το Λεβαδειακό και θα είναι αυτή η αντίπαλος στα μπαράζ), αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν σχεδόν κακή!

Σίγουρα στα μπαράζ δε θα φτάσει μόνο το καλό ανασταλτικό αποτέλεσμα που έχει παρουσιάσει στα τελευταία τρία παιχνίδια και θα χρειαστεί και το γκολ.

Αξίζει και πρέπει να παραμείνει αυτή η ομάδα στην μεγάλη κατηγορία και έχει την ευκαιρία να την αποκτήσει αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα στα μπαράζ που ακολουθούν.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες, Αραμπούλι (62’ Μανούσος), Μαρτίνεθ, Σιμόν, Μπανγκουρά (70’ Προβυδάκης), Ρόμανιτς (70’ Μανουσάκης), Γκέντσογλου (62’ Ταιρόν), Λούκας.

Αναπληρωματικοί, Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Ελευθεριάδης, Βύντρα,, Μαζουλουξής.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Μάριτς, Καστελάνο, Μαυρομμάτης, Ερλινγκμάρκ (46’ Στρούγγης), Βασιλαντωνόπουλος, Σάλομον (46’ Νάτσος), Χαρίσης, Καρτάλης (63’ Νταβιώτης), Μουνίθ (46’ Ναμπί), Τζαβίδας (63’ Μπεντινέλι), Κουλούρης

Στον πάγκο ήταν και οι Γιαννιώτης, Τζοβάρας, Ντένιτς, Κιβρακίδης

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση