Enduro Greek Series: Επιστροφή με 2η θέση για το Γρηγόρη Τσαλαφούτα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 09:53 Enduro Greek Series: Επιστροφή με 2η θέση για το Γρηγόρη Τσαλαφούτα

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2022 διεξήχθη στην Άνω χώρα ορεινής Ναυπακτίας ο δεύτερος αγώνα του Enduro Greek Series. Ο αγώνας Kravara Enduro αποτελούταν από 4 ειδικές διαδρομές, συνολική απόσταση 30km με θετική υψομετρική διαφορά 1000μ+ .

Βρεθήκαμε σε ένα απίστευτα όμορφο φυσικό τοπίο με εναλλαγές δάσους με έλατα και καστανιές, ενώ ο ήχος από τα ποταμάκια της περιοχής σε γαλήνευε,  στις δυτικές απολήξεις των Βαρδουσίων. Εκτός του αγώνα αυτό που μετράει για να περάσεις ωραία είναι η καλή παρέα, και το κλίμα είχε ήδη διαμορφωθεί από την Παρασκευή όπου αρκετός κόσμος είχε μαζευτεί στα πέτρινα γύρω από τη φωτιά, για να παρακολουθήσουμε σε πρώτη προβολή την ταινία tea & biscuits 2 για την ορεινή ποδηλασία.  Μία  διεθνή ταινία Βρετανικής παραγωγής με σπουδαία ονόματα όπως  Sam Hill, Ricky Wilson, Jesse Melamed, και φυσικά ο Phill Atwill όπου έδωσε την ευκαιρία σε έλληνες αναβάτες να συμμετάσχουν στην ταινία μεταξύ των οποίων και ο Γρηγόρης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα Πράμαντα, στα Τζουμέρκα στο Paramadol Trail, ένα απίστευτο μονοπάτι που έχει κατασκευάσει ο Phill.

Ο καιρός του αγώνα ιδανικός!  Οι βροχές των προηγούμενων ημερών είχαν δημιουργήσει τέλειο terrain ενώ η δυνατή χαλαζόπτωση του Σαββάτου βοήθησε στο να καθαρίσουν τα μονοπάτια από τη σκόνη, και την Κυριακή να έχουν την πιο παιχνιδιάρικη μορφή τους.

Ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας επέστρεψε δυναμικά στο enduro μετά τον τραυματισμό που είχε την περσινή χρονιά, κερδίζοντας την 2η θέση στην γενική κατάταξη και στην κατηγορία Elite, 4,2΄΄ πίσω από τον Phill Atwill  ( διεθνούς φήμης αθλητής) .

Στη συνέχεια λίγα λόγια από τον Γρηγόρη όπως μας περιέγραψε το ποδηλατικό κομμάτι.

«Φέτος έχει ξεκινήσει η χρονιά με νέες ελπιδοφόρες συνεργασίες. Αγωνίζομαι σε downhill και enduro με ποδήλατα της εταιρίας DaBomb χάρη στη στήριξη που έχω από το ποδηλατικό κατάστημα Moustakas Bikes, ένδυση και προστασία από την Kenny Greece, τη shop and trade σταθερά δίπλα μου με τα προϊόντα της suuntο και την upcycle με συμπληρώματα διατροφής fit and shape. Καθώς και τον προπονητή μου Λουκά Πρατίλα, το  κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης " Πολίτης - Χαντζής  και τη Νατάσα στο lift»

«Το σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου βρεθήκαμε στον 2ο αγώνα του EGS στην Άνω Χώρα.  Οι αγώνες εκτός από την δυνατότητα που σου δίνουν τα δεις καινούργια μέρη και να κάνεις ποδήλατο σε νέα μονοπάτια, έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις τους φίλους σου από όλη την Ελλάδα, να κάνεις καινούργιες γνωριμίες και να έχεις ένα όμορφο παρειστικο διήμερο.

Τώρα όσο αφορά των αγώνα, ξεκινάς με προπονήσεις το Σάββατο σε ένα πολύ καλό terrain, όπου σε συνδυασμό με τη συννεφιά, είχε δημιουργηθεί το τέλειο κλίμα. Όμως το απόγευμα οι δυνατές βροχές μαζί με το χαλάζι τα αλλάζουν όλα. Η προπόνηση διακόπτεται και σκέφτεσαι ότι τα μονοπάτια την Κυριακή θα είναι πολύ διαφορετικά λόγο λάσπης, πρέπει να αλλάξεις κάποιες γραμμές και γενικά δεν ξέρεις πως θα είναι μέσα. Έτσι ξεκινάς την Κυριακή και μπαίνεις στην 1η ειδική επιφυλακτικά ώστε να κρίνεις σε τι κατάσταση είναι τα μονοπάτια και πόσο γλιστράει, συνεχίζεις στη 2η ειδική, έχεις στο μεταξύ εξοικειωθεί με το terrain γνωρίζεις πόσο σε κρατάει, έχεις ζεσταθεί και μπαίνεις στην 3η δυνατά, ενώ στην 4η και τελευταία ειδική που είχε αρκετό πετάλι μπαίνεις όλα μέσα. Στην ουσία τη δεύτερη θέση την κέρδισα χάρη στην τέταρτη ειδική που κατάφερα να την κερδίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα που κατάφερα να φέρω και ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει.»  

 

Αξιόλογες εμφανίσεις είχαν και οι Λαμιώτες αθλητές, Γιώργος Κόντος που κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία του Men, με τον Αλέξη Κοντοχρήστο (μεταγραφή στη Λαμία) και τον Γιάννη Νικολάου να ακολουθούν στην 10η και 11η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία Men.

Ελπίζουμε μέσα από αυτές τις γραμμές να σας ταξιδέψαμε για λίγο μαζί μας….

Στη συνέχεια σειρά έχει ο αγώνας enduro στο Λιβάδι Παρνασσού 9-10/ Ιουλίου!!!

Καλή επιτυχία σε όλους!

Φωτογραφίες από Atithas ONiato & Natasa Papajim

Προσαρμοσμένη αναζήτηση