Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΚ 0-3: Προσπάθησε αλλά έκανε «δώρο» τη νίκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 09:18 ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΚ 0-3: Προσπάθησε αλλά έκανε «δώρο» τη νίκη

Με μισή ομάδα αγωνίστηκε ικανοποιητικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά τα ατομικά λάθη και ένα χαμένο πέναλτυ της στέρησαν κάτι καλύτερο…

Με βαριά εντός έδρας ήττα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League για την ομάδα της Λαμίας, καθώς στην πρεμιέρα η ΑΕΚ πέρασε από το "Αθ. Διάκος" με το εντυπωσιακό 0-3.

Ωστόσο και με βάση την εικόνα που έδειξαν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, η διαφορά τους ήταν τα ατομικά λάθη. Τα δύο γκολ του Αραούχο ήρθαν από προσωπικά λάθη των γηπεδούχων και απλά ήρθε στο 74΄ ο Πινέδα στο ντεμπούτο του να σφραγίσει το πρώτο τρίποντο για την φιλόδοξη φέτος ΑΕΚ, με ένα υπέροχο γκολ. Επιπλέον η Λαμία έχασε πέναλτυ όταν δεν υπήρχε σκορ, με τον Ντε Βινσέντι.

Σημειώνουμε πάντως ότι η εμφάνιση συνολικά της Λαμίας ήταν καλή και αν είχε βάλει γκολ και μάλιστα πρώτη, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι απουσίαζαν 10 παίκτες από αυτή τη σημαντική πρεμιέρα. Ωστόσο θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει φέτος ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι.

Το σύστημα

Με το γνωστό 3-5-2 ξεκίνησε ο Φέστα, όπως ακριβώς και η Ένωση, αλλά οι ανάγκες υπαγόρευαν το συγκεκριμένο σύστημα για τους γηπεδούχους να μετατρέπεται ακόμη και σε 3-6-1.

Η τριάδα της άμυνας ήταν οι Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σιμόν και η ενισχυμένη πεντάδα στο κέντρο με τους Προβυδάκη, Γκοράνοφ στα άκρα, Νούνιες, Σλίβκα και Μπάμπη και στην επίθεση ουσιαστικά μόνος ο Τσιλούλης, καθώς ο Ντε Βινσέντι γέμιζε το κέντρο σαν «δεκάρι».

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για τη Λαμία στο 5’, όταν ο Τζαβέλας απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα που έφτασε στο Ντε Βινσέντι που πλάσαρε για να αποκρούσει με αυτοθυσία ο αμυντικός της Ένωσης με προβολή σε δεύτερο χρόνο.

Σωτήρια προβολή στο πλασέ του Ντε Βινσέντι:

Τεράστια ευκαιρία για τη Λαμία στο 32’ με το πέναλτυ που κέρδισε ο Σλίβκα από τον Σιμάνσκι. Η ποινή καταλογίστηκε μετά από αρκετά λεπτά και με χρήση VAR. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ντε Βινσέντι στέλνοντας με δύναμη την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Δείτε όλη τη φάση: ","

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους σχεδόν στο επόμενο λεπτό και πριν συμπληρωθούν 35 λεπτά η ΑΕΚ σκόραρε. Λάθος από τον Προβυδάκη, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο που έπαιξε το 1-2 με τον Πινέδα και στο τελικό γύρισμα από την αδράνεια των αμυντικών ο Αραούχο σκόραρε.

Το 0-1: ","

Τεράστια ψυχρολουσία καθώς το γκολ ήρθε σε μια στιγμή που η ψυχολογία ήταν με τη Λαμία.

Οι πανηγυρισμοί από τους φίλους της ΑΕΚ:

Τα επόμενα λεπτά για τη λήξη του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ήλεγξε απόλυτα το ματς και απείλησε με τον Τσουμπέρ στο 42’ για το 0-2 και με τον Μάνταλο στο 45’+1.

Ανάσα η ατομική ενέργεια του Τσιλούλη στο 45’+3 όμως βρέθηκε ο Άμραμπατ να κόψει την πορεία της μπάλας προς την εστία του Στάνκοβιτς.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη η Λαμία άλλαξε επιθετικό με τον Μανούσο να παίρνει τη θέση του Προβυδάκη και στη θέση του δεξιού μπακ πήγε ο Τσιλούλης.

Αν και η ομάδα δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση, ήρθε ένα ακόμη «δώρο» στο 65’ για να κάνει η ΑΕΚ και ο Αραούχο το 0-2. Λάθος κοντρόλ του Τζανετόπουλου - πάσα στον αρχηγό της Ένωσης και 0-2.

Το δεύτερο γκολ του Αραούχο:

Με την ψυχολογία 100% υπέρ της< η ΑΕΚ έγινε το απόλυτο αφεντικό απέναντι σε μια Λαμία που έβγαζε φιλότιμο στον αγωνιστικό χώρο και στο 73’ σε μια αντεπίθεση έκανε το 0-3. Σκόρερ ο καλύτερος ίσως παίκτης της Ένωσης ο Πινέδα με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή πλασάροντας τον Γκαραβέλη.

Το 0-3:

Για τους λάτρεις των στατιστικών η ΑΕΚ σημείωσε σε αυτό το διάστημα τρία γκολ με τρία σουτ εντός εστίας!

Ο προπονητής των γηπεδούχων αποφάσισε να παίξει με δεύτερο καθαρό επιθετικό στο 74’ βγάζοντας τον Ντε Βινσέντι που φάνηκε ότι επηρεάστηκε από το χαμένο πέναλτυ και δε βοήθησε καθόλου στη συνέχεια του παιχνιδιού και βάζοντας τον Τσούκαλο. Ο Λαμιώτης επιθετικός στο 84’ μάλιστα είχε και δοκάρι με ωραίο σουτ μετά από κλέψιμο της μπάλας.

Το δοκάρι του Τσούκαλου:

Δίκαιη η ήττα της Λαμίας αλλά με άδικο τρόπο έτσι όπως σημειώθηκε. Αν έμπαινε το πέναλτυ του Ντε Βινσέντι που είχε και το περιβραχιόνιο, όλα θα ήταν διαφορετικά. Η ΑΕΚ έδειξε επίσης ότι θέλει πίστωση χρόνου για να δέσει και να γίνει πιο ουσιαστική δημιουργικά, καθώς τα δύο από τα τρία γκολ ήταν από λάθη αντιπάλων.

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (57’ Μανούσος), Τζανετόπουλος, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (74’ Τσούκαλος), Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοφ, Μπάμπης (82’ Σαραμαντάς), Τσιλούλης, Κορνέζος

Στον πάγκο Τρόπουλος, Μπενίτες, Βασιλακάκης, Τρούμπουλος, Μαργαρίτης και Αναγνωστόπουλος.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Βίντα (83’ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (76’ Γκαρσία), Γιόνσον, Τσούμπερ (89’ Μοχαμάντι), Άμπραμπατ (89’ Φράνσον), Μάνταλος, Αραούχο (83’ Μήτογλου).

Στον πάγκο, Αθανασιάδης, Ραντονά, Αλμπάνης, Γιούσης.

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Το παιχνίδι: