ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Γιατί απαγορεύονται τα drones (+video)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 08:35 ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Γιατί απαγορεύονται τα drones (+video)

Τεράστιο κίνδυνο για τα ελικόπτερα της οργάνωσης αποτελούν τα drones που θα πετάξουν κατά δεκάδες πάνω από τις ειδικές διαδρομές.

Έκκληση από τον πιλότο του ελικοπτέρου ασφαλείας που μίλησε αποκλειστικά στο Newsauto.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου με την υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ, για να ακολουθήσουν το ερχόμενο τριήμερο οι χωμάτινες «μάχες» στα ελληνικά βουνά.

Ο κόσμος περιμένει με αγωνία να απολαύσει τους κορυφαίους οδηγούς στον πλανήτη και φυσικά τα κορυφαία τεχνολογικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ένας αγώνας τόσο υψηλού επιπέδου έχει σχεδιαστεί άψογα και όπως έχουμε δει και στο παρελθόν η ασφάλεια όλων προέχει.

Οργανωτές και συμμετέχοντες στέκονται πάντοτε στα θέματα ασφαλείας που όταν δεν τηρούνται υπάρχει ακόμα και κίνδυνος ακύρωσης ειδικών διαδρομών, κάτι που είδαμε στον περσινό αγώνα.

(Ένα τόσο μικρό αντικείμενο όπως είναι το drone μπορεί να “κερδίσει” στον αέρα ένα ελικόπτερο αν έρθουν σε επαφή…)

Τι θα γίνει με τα 100άδες drones;

Ωστόσο, αυτό που ελάχιστοι έχουν σκεφτεί και αποκαλύπτει το newsauto είναι το θέμα των drones. Φέτος αναμένεται να «γεμίσουν» τον ουρανό και δεκάδες ίσως και εκατοντάδες από αυτά θα βρεθούν στους ουρανούς για να απαθανατίσουν μοναδικές στιγμές.

Τα πλάνα από ψηλά είναι πολύ εντυπωσιακά και πολλοί θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους video ή να εμπλουτίσουν τα social media.

(Ένα τέτοιο drone βάρους 250 γραμμαρίων μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά…)

Έκδοση NOTAM

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως έχει εκδοθεί τις ημέρες του αγώνα και στα σημεία που περνά το Ράλλυ Ακρόπολις ειδική ΝΟΤΑΜ, που απαγορεύει την πτήση επανδρωμένων και μη, ιπτάμενων αντικειμένων.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και όπως θα ακούσετε στο σχετικό video να λέει ο πιλότος του ελικοπτέρου ασφαλείας της οργάνωσης Ηλία Σοφιανό, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

(Ο Ηλίας Σοφιανός που είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου ασφαλείας έχει στο ενεργητικό του σχεδόν 25.000 ώρες πτήσεις…)

Drone – Ελικόπτερο: 1-0

«Στην αερομαχία drone – ελικόπτερο το αποτέλεσμα είναι σίγουρα 1-0», τονίζει ο Ηλίας Σοφιανός. Ο ίδιος αναφέρεται στο πιο επικίνδυνο σημείο του ελικοπτέρου που είναι το ουραίο στροφείο και χτυπηθεί μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πτώση: «Η επιφάνεια είναι ένα ειδικό μέταλλο που αν χτυπηθεί και αφαιρεθεί έστω και μισό γραμμάριο από αυτό, τότε το ελικόπτερο θα πέσει σίγουρα».

(Αν χτυπηθεί το ουραίο στροφείο από drone υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα πτώσης του ελικοπτέρου…)

Ποια ελικόπτερα μπορούν να πετάξουν

Να τονίσουμε πως τα μοναδικά ελικόπτερα που έχουν εξουσιοδότηση να πετάξουν είναι τα τρία της οργάνωσης και συγκεκριμένα το νοσοκομειακό, της ασφάλειας και αυτό που μεταφέρει το τηλεοπτικό συνεργείο της οργάνωσης,

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του πιλότου στο ελικόπτερο ασφαλείας Ηλία Σοφιανού στην κάμερα του Newsauto.

Βασίλης Σαρημπαλίδης / Newsauto.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση