Ατρόμητος - Λαμία 0-0: Μπορούσε τη νίκη κράτησε την ισοπαλία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 08:57 Ατρόμητος - Λαμία 0-0: Μπορούσε τη νίκη κράτησε την ισοπαλία

Οι «κυανόλευκοι» είχαν και πάλι δοκάρι και τις ευκαιρίες για κάποιο γκολ…

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ η Λαμία πήρε την ισοπαλία 0-0, από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 5η αγωνιστική ή καλύτερα έχασε τη νίκη αφού σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι είχε τις περισσότερες και καλύτερες φάσεις.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έδειξε από την αρχή ότι δεν είχε κατεβεί για την ισοπαλία στο γήπεδο και κυνήγησε το γκολ απέναντι στην 1η επίθεση του πρωταθλήματος.

Είχε δοκάρι με τον Ντε Βινσέντι και αρκετές καλές στιγμές απέναντι σε έναν Ατρόμητο που σε 10 τελικές μόλις μία ουσιαστικά απείλησε εστία. Βέβαια αυτή ήταν στο 97΄ και θα μπορούσε να είχε κλέψει εκείνος την νίκη τελικά όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η σύνθεση της Λαμίας

Με την 11αδα που ξεκίνησε στην Τούμπα, παρατάχθηκε η Λαμία.

Ο Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, Αντέτζο και Κορνέζος κεντρικοί αμυντικοί, στα πλάγια οι Σιμόν και Γκοράνοφ, Τζανδάρης και Μπεχαράνο ως «εξάρια», Ντε Βινσέντι στο κέντρο και προς την επίθεση με Τσιλούλη και Σλίβκα στα άκρα που είχαν και την κάλυψη των προωθήσεων των ακραίων μπακ και ο Μανούσος μόνος μπροστά απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Η ομάδα του Φέστα έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι δε θα περιμένει τον αντίπαλο της να κάνει παιχνίδι και για αυτό τα πρώτα 15 λεπτά είδαμε πολλές δυνατές μονομαχίες στη μάχη του κέντρου.

Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν τρία κόρνερ και να έχουν μια υποψία τελικής, χωρίς πάντως να απειλήσουν την εστία του Σαράνοφ.

Από την πλευρά της η Λαμία θα μπορούσε στην απόκρουση από κόρνερ στο 17’ να απειλήσει στην κόντρα με τον Τσιλούλη, όμως στην τελική πάσα έγινε λάθος και απομάκρυνε η άμυνα του Ατρομήτου.

Στο 19’ ουσιαστικά η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού για τον Ατρόμητο με σουτ του Γάλλου Ρομπάιγ να φεύγει λίγο άουτ. Ένα ακόμη σουτ του Κλωναρίδη στο 21΄ απείλησε την εστία του Σαράνοφ και ενώ οι φιλοξενούμενοι φωνάξαν για φάουλ που δε δόθηκε υπέρ τους.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με πολλές μονομαχίες και λάθη μέχρι το 30’ με το διαιτητή Βεργέτη πάντως να στήνει με ευκολία αρκετές φορές την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λαμίας.

Τελικά η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τη Λαμία στο 32’ με τον Ντε Βινσέντι αμαρκάριστο να πιάνει αδύναμο σουτ που μπλόκαρε ο Γιαννιώτης. Τη σέντρα έκανε ο Σλίβκα κι ενώ ο Μανούσος προσποιήθηκε κι άφησε την μπάλα να περάσει στον Αργεντίνο.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 34’ με ένα ακόμη σουτ εκτός εστίας από τον Κλωναρίδη. Ο τελευταίος στο 45’ επίσης έδωσε στον Κιάρτανσον που άργησε και μπλοκαρίστηκε από τους αντιπάλους του.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως που σε ένα παιχνίδι 50-50 όσον αφορά την κατοχή, ο κ. Βεργέτης σφύριξε 12 φάουλ υπέρ των γηπεδούχων έναντι 3 για τους φιλοξενούμενους!

Η επανάληψη

Με φόρα μπήκε στην επανάληψη η Λαμία, χωρίς να αλλάξει πρόσωπα στην 11αδα και μέσα σε δύο λεπτά είχε δοκάρι και ένα ακόμη σουτ εντός εστίας.

Στο 47’ ο Ντε Βινσέντι με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη από σέντρα του Σιμόν, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Τζανδάρη μπλόκαρε στην γωνία του ο Γιαννιώτης.

Στο 50’ ο Μανούσος μόλις δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Γιαννιώτη σε ένα 5λεπτο που οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι μπορούν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ.

Στο 58’ ο Φέστα προχώρησε σε αλλαγές φρεσκάροντας την επίθεση, βάζοντας Γιακουμάκη και Ασκόφσκι στις θέσεις των Ντε Βινσέντι και Μανούσου.

Λίγο αργότερα και στο 64’ η Λαμία κέρδισε το πρώτο της κόρνερ που κατέληξε σε μία ακόμη τελική καθώς η κεφαλιά του Μπεχαράνο έφυγε άουτ.

Στο 68’ οι φιλοξενούμενοι ξαναπάτησαν περιοχή και με τον Ασκόφσκι αυτή τη φορά ανάγκασαν τον Γιαννιώτη σε νέα απόκρουση.

Ομοίως στο 74’ ο πορτιέρο του Ατρομήτου έσωσε την εστία του προλαβαίνοντας τον Γιακουμάκη που πήγε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Ροτάριου.

Στο 79’ ο Ιταλός τεχνικός με αφορμή και τον τραυματισμό του Σλίβκα, έβαλε και τον 3ο του επιθετικό στο παιχνίδι με το Νίκο Τσούκαλο να παίρνει θέση έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη. Η Λαμία έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις, έχοντας και τις περισσότερες καλές στιγμές, ήθελε και το γκολ.

Στο 85’ πάντως οι γηπεδούχοι θα έχουν το πρώτο τους σουτ εντός εστίας με τον Χουάν Μουνίθ που δεν αιφνιδίασε τον Σαράνοφ αν και η μπάλα άλλαξε πορεία.

Στις καθυστερήσεις το παιχνίδι άνοιξε πολύ με τον Ατρόμητο να συνεχίζει να κερδίζει φάουλ από τον Βεργέτη και κόρνερ και τη Λαμία να έχει ένα ακόμη σουτ προς την εστία με το Γιακουμάκη (92’).

Παιχνίδι που δεν κερδίζεις τουλάχιστον δεν το χάνεις και στο 94’ ο Μπάμπης πήρε τη θέση του Τσούκαλου για να ενισχύσει το κέντρο και την άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στο 97’ πάντως οι καρδιές πήγαν να σπάσουν όταν ο Γκονζάλεθ εκτέλεσε απευθείας φάουλ (το 21ο που σφύριξε με ευκολία ο κ. Βεργέτης) με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να μην περνάει "καθαρά" την γραμμή αν και οι διαιτητές κοντοστάθηκαν για γκολ.

Αυτός ήταν ο τρίτος πόντος της Λαμίας στο πρωτάθλημα σε πέντε αγώνες, με την τρίτη της ισοπαλία σε ένα γήπεδο που το έχει ξανακάνει τρεις φορές.

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ, Κεσχρίντα, Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον (79’ Μουνίθ), Κουέν, Ρομπάιγ (89’ Τζοβάρας), Κλωναρίδης (62’ Τζαβίδας), Κιάρτανσον (62’ Ροτάριου)

Στον πάγκο έμειναν οι, Μάριτς, Αθανασίου, Μαυρομμάτης, Ερλινγκμάρκ, Κιβρακίδης

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοβ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοβ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Σλίβκα (79’ Τσούκαλος, 94΄Μπάμπης), Ντε Βινσέντι (58’ Γιακουμάκης), Μανούσος (58’ Ασκόφσκι)

Στον πάγκο έμειναν οι, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Βασιλακάκης, Μπενίτεζ

Διαιτητές: Χρήστος Βεργέτης, Κωνσταντίνος Ψάρρης, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης

4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση