Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία - Λεβαδειακός 1-0: Ο Μποάκι βρήκε ξανά δίχτυα και "έσπασε το ρόδι"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 08:47 Λαμία - Λεβαδειακός 1-0: Ο Μποάκι βρήκε ξανά δίχτυα και "έσπασε το ρόδι"

Πήρε το «τρίποντο» και συνέχισε την παράδοση απέναντι στους «γείτονες»…

Ξορκίζοντας τον «κακό μήνα» Σεπτέμβριο που δεν γνώρισε τι θα πει νίκη ούτε σε φιλικό, η Λαμία έκανε ποδαρικό στα «τρίποντα» την 1η ημέρα του Οκτώβρη επικρατώντας στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» του Λεβαδειακού με σκορ 1-0. Σκόρερ ο διεθνής Γκανέζος επιθετικός Μποάκι που απέδειξε ότι είναι κίνδυνος - θάνατος όταν πάρει την μπάλα μπροστά του στην αντίπαλη περιοχή.

Έτσι διατήρησε και την εξαιρετική παράδοση νικών και αήττητου έναντι των «γειτόνων» για 14ο συνεχόμενο παιχνίδι στη Λαμία.

Η σύνθεση

Η Λαμία ξεκίνησε με Σαράνοφ στα δοκάρια, Αντέτζο και Κορνέζο στα στόπερ, δεξιά τον Σιμόν και αριστερά τον Γκοράνοφ και σε θέση «6» οι Τζανδάρης και Μπεχαράνο. Μπροστά τους ο Σλίβκα, αριστερά στα χαφ ο Νούνιεζ και δεξιά ο Τσιλούλης (άλλαξαν ουκ ολίγες φορές πλευρά μεταξύ τους) και αιχμή του δόρατος ο Μποάκι για 1η φορά βασικός, επιβεβαιώνοντας το 4-2-3-1 και με τον Ντε Βινσέντι στον πάγκο.

Η Λαμία που πέταξε ένα ημίχρονο, ακολουθώντας τον αργό ρυθμό του Λεβαδειακού που έπαιξε ξεκάθαρα για το «μηδέν» στην άμυνα.

Η πρώτη καλή στιγμή πάντως ήταν στο 6’ και ήταν για το Λεβαδειακό. Από κόρνερ, ο Μπελμόντ έπιασε από πολύ καλή θέση ένα γεμάτο σουτ που βρήκε όμως πάνω στον συμπαίκτη του τον Βρακά! Στην επαναφορά και πάλι ο Γάλλος μέσος επιχείρησε το σουτ που έφυγε όμως άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Σαράνοφ.

Η απάντηση της Λαμίας στο 8’ σε μια γρήγορη επίθεση με τον Τσιλούλη που βρήκε χώρο για σουτ από δεξιά (είχε κι άλλες επιλογές), που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μάρκοβιτς.

Ότι καλύτερο μπορεί να θυμηθεί κανείς σε αυτό το πρώτο μέρος ήταν δύο προσπάθειες του Μποάκι που έδειξε ότι δικαίως θεωρείται μια πολύ σημαντική επιθετική προσθήκη. Στο 33’ σε μια μπαλιά που βγήκε από λάθος, μόλις δεν πρόλαβε την έξοδο του Μάρκοβιτς που μπλόκαρε σταθερά και στο 35’ κοντρολάρισε αμέσως και εκτέλεσε από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα όμως βρήκε στον Βινίσιους και έφυγε κόρνερ.

Η ομάδα «φώναζε» ότι ήθελε αλλαγές στον άξονα προκειμένου να γίνει πιο δημιουργική και ενδεχομένως γρήγορη.

Η επανάληψη

Πριν τις διορθωτικές κινήσεις και στο πρώτο 1,5 λεπτό της επανάληψης είχαμε δύο φάσεις. Πρώτα με τον Τσιλούλη για τη Λαμία που έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και προ του Νούνιες έδιωξε με κεφαλιά ο Τσάπρας.

Σχεδόν στην κόντρα ο Βρακάς σούταρε και μπλόκαρε εύκολα ο Σαράνοφ.

Ένα σουτ επίσης του Τζανδάρη δεν ανησύχησε τον Μάρκοβιτς που μπλόκαρε στο 49’.

Στο 56’ η Λαμία φώναξε για πέναλτυ σε χέρι του Λιάγκα, σε σωτήριο τάκλιν που έκανε σε γύρισμα του Σλίβκα.

Ακολούθησαν οι πρώτες αλλαγές του Φέστα βγάζοντας τον Λιθουανό που έδειξε έξω από τα νερά του και βάζοντας στη φυσική του θέση τον Ντε Βινσέντι. Η άλλη αλλαγή ήταν ο Ασκόφσκι στη θέση του Νούνιεζ.

Οι αλλαγές έγιναν σε ένα τρίλεπτο που η Λαμία είχε «κατασκηνώσει» στην αντίπαλη εστία και το διατήρησε μέχρι το 61’ που έγινε το 1-0. Ο Ασκόφσκι εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσιλούλης στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά που από σπόντα ήρθε στη μικρή περιοχή. Εκεί ο Μποάκι πρόλαβε δύο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα και με κεφαλιά έστειλε, εαυτό και μπάλα στα δίχτυα!

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Γκανέζου στο πρωτάθλημα και το δεύτερο με τη φανέλα της Λαμίας, καθώς είχε σκοράρει και στο φιλικό με τη Νίκη Βόλου.

Το γκολ του Μποάκι:

Στο 68’ από σέντρα του Ασκόφσκι ο Τσιλούλης δεν βρήκε μπάλα όπως θα ήθελε μετά το τακουνάκι του Ντε Βινσέντι.

Στο 71’ ο Μποάκι έδωσε τη θέση του στον Μανούσο και ο τελευταίος στο 72’ ακριβώς βρήκε χώρο για σουτ που κόντραρε και έφυγε μόλις κόρνερ!

Η Λαμία άγγιξε το 2-0 στο 83’ από φάουλ του Ντε Βινσέντι, ο Κορνέζος πήρε εντυπωσιακά την κεφαλιά, ο Μάρκοβιτς όμως απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από στημένες φάσεις να φέρουν την μπάλα στην περιοχή του Σαράνοφ και το κατάφεραν στο 85’ και στο 89’ όμως η κεφαλιά του Λιάγκα και το σουτ του Μπελμόντ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για αυτούς.

Στο 92’ είχαμε και το ντεμπούτο του Μπενίτεζ στη θέση του Ασκόφσκι (αλλαγή στην αλλαγή), για να ενισχύσει την άμυνα στα γεμίσματα του Λεβαδειακού.

Τελευταία και μεγάλη φάση για τη Λαμία ένα σουτ του Μανούσου που έφυγε μόλις άουτ στο 95’.

Η μεγάλη ευκαιρία του Μανούσου:

Με αυτή τη νίκη η Λαμία έφτασε τους έξι βαθμούς και περνά έστω και προσωρινά στην 9η θέση, προσφέροντας μεγάλη χαρά στους φίλους της που έδωσαν ηχηρή παρουσία στο ΔΑΚΛ.

Εκπληκτικοί οι φίλοι της Λαμίας:

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες (57’ Ασκόφσκι, 92’ Μπενίτεζ), Σλίβκα (57’ Ντε Βινσέντι), Σιμόν, Μπεχαράνο, Γκοράνοφ, Μποάκι (71’ Μανούσος), Τσιλούλης, Κορνέζος

Αναπληρωματικοί, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Γιακουμάκης, Μαρμεντίνι.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία (75’ Τορό), Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (63’ Νίκας), Βήχος (71’ Παναγιώτου), Βρακάς, Δούμτσιος (75’ Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμόντ

Στον πάγκο έμειναν οι, Στογιάνοβιτς, Μπάχανακ, Τζημόπουλος, Σαντομέρσκι

Διαιτητές: Ευστάθιος Γκορτσίλας, Αντώνιος Σινιοράκης, Γεώργιος Χριστάκογλου

4ος Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Το παιχνίδι: