Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι γίνεται με την ΕΠΣ Φθιώτιδας;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 09:56 Τι γίνεται με την ΕΠΣ Φθιώτιδας;

Μεγεθύνθηκαν τα προβλήματα στο τοπικό ποδόσφαιρο καθώς μετά την υποχρεωτική διακοπή των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου από την ΕΠΟ, ήρθε και η διαπιστωτική πράξη από το Τμήμα Αθλητικών Φορέων της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, η οποία αναφέρει έκπτωση όλων των μελών (σύνολο 11) του εκλεγέντος από τις αρχαιρεσίες της 28ης Ιουνίου 2021 Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας.

Πρόκειται για Διοικητική πράξη που προσβάλλεται στο αντίστοιχο διοικητικό Δικαστήριο της έδρας της αρχής που το εξέδωσε, μέχρι τότε όμως τι γίνεται με την τοπική ποδοσφαιρική αρχή;

Την Πέμπτη (6/10) απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή ορισμού προσωρινής διοίκησης των έκπτωτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Φθιώτιδας και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος από την Πρόεδρο Υπηρεσίας για τις 3 Νοεμβρίου 2022.

Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ΕΠΣΦ Μιχάλης Κορδολέμης, ανέφερε την παραπάνω ημερομηνία ως ημέρα τοποθέτησης προσωρινού συμβουλίου, από την πλευρά της όμως η ΠΑΣ Φθιώτιδας που είχε διεκδικήσει τη Διοίκηση της Ένωσης με επικεφαλής τον Κώστα Σακελλάρη, ο οποίος ήταν αυτός που κατέθεσε και το έγγραφο - καταγγελία στη ΓΓΑ με τον επικυρωμένο πίνακα σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν 18 αναπληρωματικά μέλη που έχουν το νόμιμο δικαίωμα να συγκροτήσουν ΔΣ και να εκλέξουν Πρόεδρο.

Αναφέρει μάλιστα ότι η συνεδρίαση των αναπληρωματικών μελών θα γίνει άμεσα για την συγκρότησή του σε σώμα και θα ανακοινωθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Επιπλέον προσθέτει ότι το συγκεκριμένο ΔΣ δε θα είναι προσωρινό αλλά με 3ετη θητεία.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η περίπτωση της ΕΠΣΦ δεν είναι μοναδική καθώς σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα sinidisi.gr που φιλοξενεί δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας ελέγχεται από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, για αποκλεισμό σωματείων που είχαν νόμιμο δικαίωμα ψήφου, αλλά και αποκλεισμό υποψηφίου, παρανόμως.