Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο τυφλός που έτρεξε Μαραθώνιο με τα μάτια της ψυχής και τη βοήθεια μιας αθλήτριας (φωτ.)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 11:47 Ο τυφλός που έτρεξε Μαραθώνιο με τα μάτια της ψυχής και τη βοήθεια μιας αθλήτριας (φωτ.)

Μια συγκινητική ιστορία στον 39ο Μαραθώνιο.

Ένα συγκινητικό κείμενο δημοσίευσε η αθλήτρια του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας Νατάσα Πατιράκη για το φετινό Μαραθώνιο Αθηνών. Τον αγώνα τον έκανε παρέα με το Δημήτρη που έχει προβλήματα όρασης. Αυτό είναι το εξής:

«Ένα παραδοσιακό τραγούδι λέει 4 μάτια 2 καρδιές!… και συνήθως έτσι ισχύει στα Μαθηματικά… όχι όμως και στην Φυσική ή στην ίδια τη ζωή! Στη δική μας περίπτωση η φύση αποφάσισε πριν χρόνια να στερήσει την όραση στον Δημήτρη … Μα όχι την καρδιά…την ψυχή και το μυαλό.

Είχε λοιπόν τα βασικότερα συστατικά για να σταθεί στην εκκίνηση του 39ου Μαραθωνίου, μαζί με χιλιάδες άλλου δρομείς… και για «μάτια» του είχε μια παρέα ανθρώπων που φρόντιζε να τον καθοδηγεί από το πρώτο έως το τελευταίο του βήμα.

Η Έλλη, η Νατάσα, ο Φρεντερίκος, ο Γιάννης και η Βανέσα μοιράστηκαν τα μάτια και τις καρδιές με τον Δημήτρη και έτσι διένυσαν μια πορεία μέχρι το Καλλιμάρμαρο.

Η προσπάθεια δεν αφορούσε χρόνους, ανταγωνισμό, ρολόι που γράφει… αφορούσε ισοτιμία, αφορούσε δικαιοσύνη, αφορούσε συμπερίληψη, αφορούσε εν συναίσθηση και τελικά αφορούσε μια παρέα που δέθηκε, ανθρώπους που για πρώτη φορά γνωρίστηκαν και αποφάσισαν πως ήθελαν να γίνουν φίλοι!!!Εάν αυτό δεν είναι πραγματικό μετάλλιο ….τότε τι???

Δεν έχουμε γραμμωμένους κοιλιακούς, δεν είμαστε γρήγοροι δρομείς ,δεν είχαμε αρκετά χιλιόμετρα στα πόδια…αλλά είμαστε σίγουρα ελεύθεροι από τα περιοριστικά πιστεύω, τα δεν μπορώ ….τα δεν μπορείς. Πιστέψαμε στην προσπάθεια, εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλο, κρατήσαμε ο ένας το χέρι του άλλου, εμψυχώσαμε και εμπνεύσαμε ο ένας τον άλλο, καταλάβαμε για ακόμη μία φορά πως το μόνο μας κοινό στα σίγουρα είναι η διαφορετικότητα και ένα άθλημα που μοιάζει τόσο μοναχικό εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε πιο ομαδικό και διασκεδαστικό από ποτέ!!!

Δημήτρη σε ευχαριστούμε όλοι πολύ για αυτή τη διαδρομή! Τα μάτια της ψυχής πάντα βλέπουν περισσότερα και ομορφότερα…και σε ευχαριστούμε που μας τα έδωσες για «οδηγό» σε αυτή την προσπάθεια!!! Με υγεία …και του χρόνου!!!»

Πηγή: larissanet.gr