Λαμία - Βόλος 1-3: Άρεσε μόνο για 20 λεπτά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 18:24 Λαμία - Βόλος 1-3: Άρεσε μόνο για 20 λεπτά

Χάθηκε στο βροχερό τερέν στην επανάληψη και επέτρεψε στους Βολιώτες να φύγουν με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα από το «Αθανάσιος Διάκος»…

Ήττα με ανατροπή και σκορ 1-3 για τη Λαμία στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας με το Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της, από την ομάδα του Βόλου που έχει χτίσει μια φοβερή παράδοση στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος».

Οι «κυανόλευκοι» ουσιαστικά μόνο στο πρώτο μέρος έδειξαν συνοχή στο παιχνίδι τους, όταν και έδειξαν αρκετά καλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο σημειώνοντας ένα γκολ και μην επιτρέποντας στον αντίπαλο τους για 20  και κάτι λεπτά να αλλάξει δεύτερη μπαλιά.

Μετά το 21’ όμως οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά πήραν και τον έλεγχο του παιχνιδιού τουλάχιστον μέχρι το 35’. Το πρώτο μέρος γενικά ήταν αμφίρροπο παιχνίδι ενώ στην επανάληψη οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεψαν να αποκτήσει ρυθμό καμία από τις δύο ομάδες.

Ωστόσο ο Βόλος ήταν πιο ουσιαστικός και κατάφερε αρχικά με πέναλτυ να πάρει το προβάδισμα και με τη λήξη να εδραιώσει την μεγάλη ανατροπή.

Το αρχικό σχήμα

Με μικρές διαφορές σε σχέση με το φιλικό κόντρα στο Λεβαδειακό ξεκίνησε ο Σάββας Παντελίδης.

Συγκεκριμένα στο 4-2-3-1, ο Αντέτζο πήρε θέση δίπλα στον Κορνέζο, αντί του Μπενίτεζ, ενώ αριστερά ξεκίνησε ο Γκοράνοφ αντί του Σαραμαντά.

Η άμυνα είχε ακόμα το Σιμόν, ενώ στη θέση «6», ξεκίνησαν Τζανδάρης και Νούνιεζ. Στα χαφ, Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι και Γιακουμάκης, ο οποίος είχε ξεκινήσει ως σέντερ φορ κόντρα στους Βοιωτούς και μπροστά ο Μανούσος. Στον πάγκο έμεινε δηλαδή και ο Τάσος Καραμάνος που τελικά δε χρησιμοποιήθηκε.

Η συγκεκριμένη 11αδα ήταν κατά 9/11 η ίδια με αυτή που έπαιξε κόντρα στο Βόλο για το πρωτάθλημα με εξαίρεση ότι κάτω από τα δοκάρια τότε ήταν ο Σαράνοφ αντί του Γκαραβέλη και ο Γιακουμάκης προστέθηκε αντί του Σλίβκα που έπαιξε στο δεύτερο μέρος.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος σε εντυπώσεις και γκολ. Η υπεροχή της Λαμίας ήταν καθολική μέχρι το 21’, παρά το γεγονός ότι από το 5’ ήταν μπροστά στο σκορ χάρη σε γκολ του Ντε Βινσέντι. Ήταν μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν Τσιλούλης, Τζανδάρης, Σιμόν και πάλι Τσιλούλης πριν ο Αργεντινός με πλασέ την περάσει κάτω από τα πόδια του Κότνικ!

Στο 16΄η Λαμία πέτυχε και δεύτερο γκολ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό του Νούνιεζ με τον Ντε Βινσέντι, ωστόσο η παρεμβολή του Τσιλούλη που ήταν οφ-σάιντ, ακύρωσε το τελικό αποτέλεσμα που ήταν η μπάλα στα δίχτυα από πλασέ του Κοστορικανού.

Ο Βόλος ξεκίνησε να αλλάζει πάνω από τρεις πάσες μεταξύ των παικτών του μετά το 21’ και μέσα σε τρία λεπτά είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσει. Οι παίκτες του άλλαξαν πολύ όμορφα την μπάλα πάνω στη γραμμή του πλαγίου από δεξιά, αυτή έφθασε στον Ντέλετιτς που με εξαιρετική κίνηση και ακόμη πιο εξαιρετικό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 1-1.

Ο Βόλος συνέχισε να είναι καλύτερος και στο 31’ μία σέντρα του Βίκτορ Φερνάντεζ εξελίχθηκε σε σουτ που απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη.

Το τελευταίο 10λεπτο η Λαμία ισορρόπησε και προσπάθησε να βγάλει κάτι καλό στην αντίπαλη εστία, το 1-1 όμως παρέμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Αλλαγή συστήματος

Στην επανάληψη ο Παντελίδης πέρασε στο 3-5-2, βάζοντας το Σιμόν στα στόπερ και φέρνοντας στην 11αδα ως δεξί μπακ τον Προβυδάκη. Στην επίθεση ο μανούσος άφησε τη θέση του στο Μποάκι, ο οποίος είχε ως παρτενέρ τον Γιακουμάκη, ενώ στο κέντρο ήρθε ο Μπεχαράνο στη θέση του Νούνιεζ. Αλλαγή και στη θέση «1» με τον Σαράνοφ να παίρνει τη θέση του Γκαραβέλη.

Στο 59’ πέρασαν στο παιχνίδι Σλίβκα και Βασιλακάκης στις θέσεις των Τζανδάρη και Ντε Βινσέντι, κάνοντας λίγο πιο επιθετικό το σχήμα.

Στο 66’ οι αλλαγές συνεχίστηκαν από τον Παντελίδη αλλάζοντας αριστερό μπακ βάζοντας τον Σαραμαντά, ενώ στην άμυνα πέρασαν οι Τζανετόπουλος και Μπάμπης στη θέση των Αντέτζο και Σιμόν.

Μέχρι εκείνο το λεπτό δεν είχαμε δει φάση και τελικά στο αμέσως επόμενο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτυ σε χέρι του Μπεχαράνο. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Ματίγια γράφοντας το 1-2.

Δύο ακόμη αλλαγές για τη Λαμία στο 74’ με το Βασιλαντωνόπουλο να περνά δεξιά στη θέση του Προβυδάκη και τον Τσούκαλο στην επίθεση στη θέση του Γιακουμάκη.

Ουσιαστικά οι πολλές αλλαγές δεν άφησαν τη Λαμία να αποκτήσει ρυθμό ή κάποια φάση έστω από στημένη μπάλα.

Στο 86’ τραυματίστηκε και ο Μπεχαράνο και επέστρεψε στο παιχνίδι ο Προβυδάκης και ένα λεπτό αργότερα από ένα λάθος στην άμυνα ο Γκάγκι έβγαλε μόνο του τον Οζέγκοβιτς που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ, η μπάλα όμως χτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε στον Γκάκι που συνόδευσε το ντεμπούτο του με γκολ (1-3).

Δεν ξέρουμε αν βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα από τον Παντελίδη για την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του,  πάντως το θέμα ψυχολογία θέλει αρκετή δουλειά ακόμη. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω που ακόμη δεν το έχουν δώσει και κάποιοι ακόμη που θέλουν μια καλή εμφάνιση για να διώξουν το άγχος που είναι φανερό ότι έχει δέσει τα πόδια τους.

Παραμένει επίσης το πρόβλημα γκολ όπως και στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

ΠΑΣ Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης (46’ Σαράνοφ), Αντέτζο (66’ Τζανετόπουλος), Τζανδάρης (59’ Σλίβκα), Νούνιεζ (46’ Μπεχαράνο, λ.τρ. Προβυδάκης), Γιακουμάκης (74’ Τσούκαλος), Μανούσος (46’ Μποάκι), Ντε Βινσέντι (59’ Βασιλακάκης), Σιμόν (66’ Μπάμπης), Γκοράνοφ (66’ Σαραμαντάς), Τσιλούλης (46’ Προβυδάκης, 74’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος

Είχαν δηλωθεί και οι Καραμάνος, Τρόπουλος

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ (46’ Κλέιμαν), Ουές (71’ Λυμπεράκης), Λούνα (71’ Τάχατος), Εσκοβάλ (84’ Ασλανίδης),, Πιρίνεν, Μεταξάς (71’ Άλκο), Ματίγια, Ντέλετιτς (71’ Γκάγκι), Νόκερτ  (84’ Τριανταφύλλου), Φερνάντεζ (46’ Μεσκίδα), Κούτσιας (46’ Οζέγκοβιτς)

Διαιτητής: Τζοβάρας

Βοηθοί: Γάκος, Δοδόγλου

(Φωτογραφίες: @yiannissimopoulos @nasos_simopoulos)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση