Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία - Ιωνικός 0-2: Ιδανικοί αυτόχειρες!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 08:14 Λαμία - Ιωνικός 0-2: Ιδανικοί αυτόχειρες!

Ένα αυτογκόλ και ένα γκολ από το πουθενά έστησε στον τοίχο την ομάδα του Παντελίδη…

Ξεκίνησε δυνατά προσγειώθηκε όμως απότομα η Λαμία στο κρίσιμο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής κόντρα στον Ιωνικό στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος», γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 0-2.

Σε ένα παιχνίδι όπου δέχτηκε δύο γκολ το καλύτερο κομμάτι της ομάδας ήταν η άμυνα! Το πρώτο γκολ ήρθε σε ένα διάστημα που όλοι περίμεναν να ανοίξει το σκορ παίκτης της Λαμίας όπως και έγινε, αλλά σε λάθος τέρμα. Το αυτογκόλ του Μπεχαράνο στο 18’  ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, πάλι από κόρνερ και σε μια φάση που ο Βαλεριάνος ετοιμαζόταν να βγάλει σέντρα, ο Ιωνικός έβγαλε και δεύτερο γκολ και πέτυχε τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα με τον παλιό προπονητή της Λαμίας στον πάγκο το Μιχάλη Γρηγορίου.

Γενικά η εμφάνιση δεν ήταν καλή μετά το πρώτο γκολ και είναι δείγμα της κακής ψυχολογίας που κουβαλάνε οι περισσότεροι παίκτες της. Η Λαμία που είχε και την ατυχία να χάσει στο πρώτο μέρος το Βέργο και ουσιαστικά στις επιλογές σε επιθετικούς υπήρχε μόνο ακόμη ένας ο Μανούσος.

Το σύστημα

Με το 50% της άμυνας αλλαγμένο και με το γνωστό 4-2-3-1 ξεκίνησε η Λαμία. Στην άμυνα ο Παύλοβετς είχε παρτενέρ τον Τζανετόπουλο, ενώ στα άκρα πήγαν Βασιλαντωνόπουλος και Αμπάντα. Τα δύο αμυντικά χαφ μπροστά τους οι Μπεχαράνο και Σλίβκα, Ρόμανιτς, Νούνιες και Μαρτίνες στο κέντρο και φορ ο Βέργος.

Με αυτή την 11αδα που βρέθηκε μαζί για πρώτη φορά, η Λαμία για 10 λεπτά από το 7’ μέχρι το 16’ έβγαλε έξι τελικές με καλές προσπάθειες. Σε δύο από αυτές στο 9’ στο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου και στο 13’ του Μπεχαράνο, Βαλεριάνος και Τσιγκρίνσκι αντίστοιχα με το σώμα παραχώρησαν κόρνερ. Σε δύο ακόμη περιπτώσεις στο 10’ με το Βέργο, στο 14΄με τον Τζανετόπουλο και στο 16’ με το Μαρτίνες, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και τέλος στο 12’ ένα ακόμη σουτ του Ρόμανιτς μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ιωνικός πέτυχε γκολ. Ένα τυχαίο κόρνερ στο 18’ που έφερε κι άλλο ένα κι άλλο ένα, ήταν η αφορμή. Και τις τρεις φορές ο Σάκιτς έψαξε συμπαίκτη στο πρώτο δοκάρι και στην τρίτη προσπάθεια βρήκε το κεφάλι του Μπεχαράνο που άθελά του πλάσαρε ιδανικά τον Σαράνοφ.

Το αυτογκόλ του Μπεχαράνο:

Ένα γκολ που πάγωσε το «Αθανάσιος Διάκος» αλλά το χειρότερο βραχυκύκλωσε την ομάδα του Παντελίδη που έκανε 17 λεπτά ουσιαστικά να ξαναβγεί με αξιώσεις μπροστά. Στο 35’ ένα σουτ του Αμπάντα πέρασε άουτ και στο 38’ το σουτ του Τζανετόπουλο από τη μικρή περιοχή βρήκε στην πλάτη του συμπαίκτη του Βέργου και έφυγε άουτ! Στο 40’ επίσης μια εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνες έφυγε λίγο κόρνερ αφού βρήκε στο τείχος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά σε ένα ακόμη κόρνερ που κέρδισε ξανά από τυχαία κόντρα ο Ιωνικός και όχι από κάποια αξιόλογη επίθεση, έγινε το 0-2. Ο Βαλεριάνος, έβγαλε πλασαριστά στον Σεμπά αυτός και πάλι στον Βαλεριάνο που προσποιήθηκε για να βγάλει σέντρα που όμως εξελίχθηκε σε άπιαστο σουτ που «κρέμασε» τον Σαράνοφ.

Το απίθανο γκολ του Βαλεριάνου:

Η επανάληψη

Δεν έκανε αλλαγές στην ανάπαυλα ο Παντελίδης αλλά περίμενε μέχρι το 55’ βγάζοντας τον αρνητικό Νούνιες και τον επηρεασμένο από το αυτογκόλ Μπεχαράνο. Δυστυχώς από την 5αδα της μεσαίας γραμμής μόνο ο Ρόμανιτς διασώθηκε στο πρώτο μέρος οπότε όποιον και να έβγαζε δίκαιο θα είχε ο έμπειρος κόουτς. Μπήκαν Ντε Βινσέντι και Στάνκο.

Στο 72’ πάντως βγήκε και ο Μαρτίνες μαζί με τον Βασιλαντωνόπουλο (που έφαγε λίγο νωρίτερα μια γεμάτη κλωτσιά) και μπήκαν Τσιλούλης και Σιμόν, καθώς άλλος επιθετικός στον πάγκο δεν υπήρχε. Έτσι ο Ρόμανιτς πήγε πιο μπροστά, ενώ και ο Σιμόν επιβεβαίωνε την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2.

Στο 76’ από μπαλιά του Σιμόν ο Μανούσος ανάγκασε τον Χουτεσιώτη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση σε ένα ημίχρονο που ζήτημα αν παίχτηκαν 20 λεπτά, καθώς οι παίκτες του Ιωνικού σε κάθε ευκαιρία ξάπλωναν ή καθυστερούσαν να επαναφέρουν την μπάλα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά ο διαιτητής Βεργέτης έδειξε μόλις 4 λεπτά καθυστερήσεων όσα και στο πρώτο μέρος!

Αυτή η ήττα μπορεί να μην είναι καταδικαστική, είναι όμως μαχαιριά καθώς διατήρησε και τον Ιωνικό στο παιχνίδι και μάλιστα με πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Νούνιες (55’ Ντε Βινσέντι), Βέργος (λ.τρ. 45’ Μανούσος), Σλίβκα, Μπεχαράνο (55’ Στάνκο), Μαρτίνες (72' Τσιλούλης ), Παύλοβετς, Ρόμανιτς, Βασιλαντωνόπουλος (72' Σιμόν), Αμπάντα

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Τζανδάρης, Ασκόφσκι, Κορνέζος

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Γούλερι (46’ Καμπράλ), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς (92’ Τσίμπσαχ), Φαντιγκά (87’ Ρουμπουλάκου), Κάνιας, Σεμπά (76’ Αντούνες), Μάντζης

Στον πάγκο, Χριστοδούλης, Τσιριγώτης, Μασάς, Λοβέρα, Ελευθεριάδης

Διαιτητές: Χρήστος Βεργέτης, Ανδρέας Φωτόπουλος, Αντώνιος Σινιοράκης

4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Το παιχνίδι: