Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακρόπολις: Επίδειξη δύναμης του Lukyanuk στην ΕΔ10 της Δίβρης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 13:18 Ακρόπολις: Επίδειξη δύναμης του Lukyanuk στην ΕΔ10 της Δίβρης

ΕΔ10 | ΔΙΒΡΗ 1: Μήκος 18,53 χλμ | Έδαφος: Μαλακό Χώμα | Θερμοκρασία: 31ο C.

Ανεβάζοντας την ταχύτητά του και χωρίς να έχει πια τίποτα να χάσει, ο Alexey Lukyanuk ήταν στη δεύτερη Ειδική («Δίβρη 2») της τρίτης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 ταχύτερος κατά 18 δευτερόλεπτα από τους Lukasz Habaj και Eyvind Brylindsen, που χωρίστηκαν από μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Στη μάχη της νίκης, σε αντίθεση με την πρώτη σημερινή Ειδική, ο Bruno Magalhaes κατάφερε να μπει στο ρυθμό που ήθελε για να συντηρήσει το σημαντικό του προβάδισμα στην κορυφή, ενώ ταυτόχρονα ο διώκτης του Norbert Herczig είχε μια σύντομη έξοδο από το δρόμο. Ο Ούγγρος έχασε λίγα δευτερόλεπτα για να επανεκκινήσει τον κινητήρα του, κι έτσι η υστέρησή του από τον Πορτογάλο αυξήθηκε στα 50,9 δευτ. στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι Χαλκιάς-Μαχαίρας έκαναν τον ταχύτερο χρόνο με διαφορά 2,9 δευτ. από τους Αλυγιζάκη-Βαρδάκη, ενώ τρίτοι ήταν οι Γιώργος Κεχαγιάς και Βασίλης Μπασιούκας που διατηρούν τη δεύτερη θέση της ελληνικής γενικής κατάταξης. Στην κατηγορία F2 συνεχίζει να προηγείται ο «El Nak Jr.» με τον Ανδρέα Βίγκο, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η μάχη μεταξύ των Μποζιονέλου-Παναρίτη και Λευκαδίτη-Κόντου για τη δεύτερη θέση.

No1: LUKYANUK Alexey - ARNAUTOV Alexey
«Στην προηγούμενη Ειδική είχαμε πρόβλημα με τα φρένα στα τελευταία χιλιόμετρα. Τώρα όλα ήταν μια χαρά. Αλλάξαμε και ελαστικά.»

Νο2: MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo
«Τώρα ήταν καλύτερα. Δεν πήραμε ρίσκα αλλά βελτιωθήκαμε και όλα είναι ελεγχόμενα. Στην προηγούμενη Ειδική το πρόβλημα ήμουν εγώ.»

Νο3: HERCZIG Norbert - FERENCZ Ramon
«Είχαμε μία πολύ δύσκολη στιγμή σε αυτήν την Ειδική, λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Βγήκαμε εκτός δρόμου, έσβησε ο κινητήρας και χάσαμε πολύ χρόνο.»

Νο6: BRYNILDSEN Eyvind - ENGAN Veronica
«Πρέπει να πιέσω περισσότερο, αλλά “καθαρίζουμε” πολύ το δρόμο. Στις επόμενες Ειδικές όλα είναι πιθανά.»

Νο9: PTASZEK Hubert - SZCZEPANIAK Maciej
«Είχαμε κάποιες κακές στιγμές, έτσι κόψαμε ρυθμό να διασφαλίσουμε τη θέση μας.»

Νο15: SERDERIDIS Jourdan - MICLOTTE Frederic
«Πήγαμε ευθεία σε μία διασταύρωση. Δεν άκουσα τις σημειώσεις. Κανένα πρόβλημα. Βελτιωνόμαστε.»

Νο19: ERDI Tibor Junior - GYORGY Papp
«Καθόλου καλή σειρά εκκίνησης για εμάς. Γλιστράει πολύ.»

Νο29: NORDGREN Juuso - SUOMINEN Tapio
«Έπρεπε να προφυλάξουμε τα ελαστικά. Τώρα θα είμαστε πάλι με μαλακή γόμα.»

 

SERVICE F Δηλώσεις ERC Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 / Σκέλος 3 - Loop 1

Νο2: MAGALHAES Bruno - MAGALHAES Hugo

«Ήταν ένα καλό πρωϊνό για εμάς. Στην πρώτη Ειδική δεν είχα συγκέντρωση και χάσαμε χρόνο αλλά στην επόμενη πήγαμε καλύτερα. Ελέγχουμε τον αγώνα.»

Νο3: HERCZIG Norbert - FERENCZ Ramon

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά, χωρίς λάθη και προφυλάξαμε τα ελαστικά. Στην επόμενη όμως Ειδική έκανα λάθος σε μία στροφή, έχασα τα φρένα, ο κινητήρας έσβησε και χάσαμε περίπου 15 δευτερόλεπτα.»

Νο4: GRZYB Grzegorz - WROBEL Jakub

«Η πρώτη Ειδική σήμερα ήταν πολύ στενή και απαιτητική. Στη δεύτερη θέλαμε να πιέσουμε αλλά είχαμε ένα τετακέ και χάσαμε χρόνο.»

Νο6: BRYNILDSEN Eyvind - ENGAN Veronica

«Ήταν ένα καλό πρώτο πέρασμα από τις σημερινές Ειδικές. Η σειρά εκκίνησης δε μας ευνοούσε αλλά τώρα θα μπορέσουμε να πιέσουμε για το βάθρο.»

Νο9: PTASZEK Hubert - SZCZEPANIAK Maciej

«Δύο Ειδικές απομένουν οι οποίες είναι πολύ πονηρές. Δεν είμαστε πολύ μακριά από την 2η θέση, θα οδηγήσουμε προσεκτικά και όλα μπορούν να γίνουν. Άλλωστε βρισκόμαστε στο Ράλλυ Ακρόπολις.»

Νο14: NOBRE Paulo - MORALES Gabriel

«Γλιστρούσαν πολύ οι Ειδικές σήμερα. Ήταν πολύ απαιτητικές και χρειαζόσουν πολύ καλή συγκέντρωση. Τα καταφέραμε, είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.»

Νο15: SERDERIDIS Jourdan - MICLOTTE Frederic

«Πιέσαμε αρκετά στην πρώτη Ειδική καθώς γνωρίζουμε το δρόμο αλλά γλιστρούσαμε πολύ. Είμαστε κοντά στον Grzyb αλλά είναι πολύ κοντά μας και ο Nobre. Θα πρέπει προσέχουμε.»

Νο16: GALATARIOTIS Simos - IOANNOU Antonios

«Οι Ειδικές είναι πιο δύσκολες από ότι περιμέναμε. Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε κάποιον οπότε οδηγούμε προσεκτικά για να κρατήσουμε τη θέση μας.»

Νο18: ALONSO Juan-Carlos - MONASTEROLO Juan Pablo

«Πιέσαμε για να ανέβουμε στο βάθρο της κατηγορίας μας. Τα καταφέραμε αλλά απομένουν δύο Ειδικές ακόμα.»

Νο21: MELEGARI Zelindo - CECCHI Andrea-Marco

«Θέλουμε να ολοκληρώσουμε και να απολαύσουμε τον αγώνα καθώς χθες δεν καταφέραμε πολλά πράγματα.»

Νο22: PANTELI Petros - "Q8"

«Κάναμε ακόμα δύο Ειδικές. Είμαστε τρία αυτοκίνητα που διεκδικούμε την 3η θέση στο ERC2 και η διαφορά μεταξύ μας είναι πολύ μικρή. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα ελαστικά.»

Νο29: NORDGREN Juuso - SUOMINEN Tapio

«Απολαύσαμε την πρώτη Ειδική αλλά στην επόμενη έπρεπε να προφυλάξουμε τα ελαστικά. Δύο Ειδικές ακόμα, πάμε να τις απολαύσουμε.»

Νο30: HALKIAS Efthimios - MAHAERAS Leonidas

«Είμαστε πρώτοι στο δρόμο και “καθαρίζουμε”. Γνωρίζουμε τις Ειδικές αλλά οδηγούμε προσεκτικά. Είμαστε πρώτοι Έλληνες και θέλουμε να τερματίσουμε σε αυτήν τη θέση.»