Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έφυγε» ο θρυλικός τερματοφύλακας της Λαμίας Κώστας Πίρτσος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 16:40 «Έφυγε» ο θρυλικός τερματοφύλακας της Λαμίας Κώστας Πίρτσος

Φτωχότερη από σήμερα η ποδοσφαιρική οικογένεια της Λαμίας και της Ελλάδας…

Είχε συνδέσει το όνομά του άρρηκτα με τον ιστορικό ΑΣ Λαμία και τη Φθιωτική πρωτεύουσα κι ας είχε γεννηθεί 400 χιλιόμετρα μακριά στο Ροδολίβος Σερρών κι ας ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τον Κώστα Πίρτσο, τον τερματοφύλακα που αγάπησαν οι Λαμιώτες φίλαθλοι και τους αγάπησε κι εκείνος, που «έφυγε» την Τετάρτη (6/6) για το μεγάλο ταξίδι, μετά από σύντομη ασθένεια, που τον ανάγκασε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο.

Ο Κώστας Πίρτσος ήταν 73 ετών. Οι βετεράνοι του ΑΣ Λαμία, κάποιοι πρώην συμπαίκτες του πρόλαβαν και τον τίμησαν το 2015 σε ειδική εκδήλωση στο ΔΑΚ Λαμίας με τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα με τους βετεράνους του δικεφάλου του Βορρά.

Ο Πίρτσος είχε έρθει από τον ΠΑΟΚ στον ΑΣ Λαμία το 1971, όπου παρέμεινε μέχρι το 1977, παίζοντας με πολλά γνωστά ονόματα του Λαμιώτικου ποδοσφαίρου. Ήταν από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν από την ομάδα της Λαμίας, στην 50χρονη ιστορία της!

Η κηδεία αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου θα γίνει την Πέμπτη (7/6) στις 12 το μεσημέρι από τον ΙΝ Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Καλό του ταξίδι…