Ψήφισμα της ΠΕΔ για τη μη συμμετοχή της στις συναντήσεις Γαβρόγλου στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 20:56 Ψήφισμα της ΠΕΔ για τη μη συμμετοχή της στις συναντήσεις Γαβρόγλου στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

Φανερά ενοχλημένη παρουσιάστηκε η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς  από το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου δεν συμπεριέλαβε συνάντηση μαζί της κατά την περιοδεία του στη Λαμία.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της στη Λαμία, παρουσία 14 μελών (από τα 21) αποφάσισαν ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

1. Δεν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο Λαμιέων, καθώς κρίνουμε ότι η διαχείριση του θέματος από τον Υπουργό, κ. Γαβρόγλου είναι απαξιωτική για την ΠΕΔ.

2. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την επεξεργασμένη πρότασή μας, που εκπονήθηκε από ακαδημαϊκούς και βασίστηκε με ακαδημαϊκά κριτήρια στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας.

3. Απαιτούμε την ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, έστω και μετά από τέσσερις (4) μήνες και την αποτύπωση των θέσεων του Υπουργείου επί της πρότασής μας.

4. Αναμένουμε τον άμεσο ορισμό ημερομηνίας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με το αίτημά μας που κατατέθηκε με τον αριθμ. 668/4-7-2018 έγγραφό μας.

Το παραπάνω παρέδωσε στον Υπουργό ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος, διατυπώνοντας την ενόχλησή του για την απαξίωση του θεσμού της ΠΕΔ από μέρους του Υπουργού.

Δείτε και το αίτημα της ΠΕΔ για συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου στη Λαμία, το οποίο και έστειλαν στο Υπουργείο στις 7/8/18 και δεν έλαβαν καμία απάντηση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση