Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννης - Γαβρόγλου: Ο «ειλικρινής διάλογος» και η ελπίδα του 2ου βήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 21:46 Μπακογιάννης - Γαβρόγλου: Ο «ειλικρινής διάλογος» και η ελπίδα του 2ου βήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά τις διαφωνίες τους, συμφώνησαν στη μεταξύ τους συνάντηση ότι η 1η φάση της μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας μπορεί να φέρει το 2ο βήμα για ίδρυση ενός υγιούς Πανεπιστημίου Στερεάς.

Ίσως αν η συνάντηση Μπακογιάννη - Γαβρόγλου, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (10/8) στη Λαμία, είχε γίνει μερικούς μήνες νωρίτερα, να μιλούσαμε για ένα διαφορετικό πλάνο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα.

Όχι ότι στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ήταν δυνατόν να αλλάξουν τα πλάνα μηνών σχετικά με τις αλλαγές που συντελούνται στο πεδίο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά σίγουρα η Στερεά θα είχε άλλη θέση.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν «ζωηρά» αλλά «με ειλικρίνεια» για περισσότερο από μία ώρα παρουσία και των κκ Καραΐσκου και Κυπριανού και συμφώνησαν ότι διαφωνούν ως προς το τελικό σχέδιο, αλλά ότι μπορούν να συμφωνήσουν στο εγγύς μέλλον. Σε σημείο που να βλέπουν από κοινού «έναν οδικό χάρτη που θα τους οδηγήσει σε δεύτερο χρόνο σε μια συζήτηση για την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς».

Οι απορίες πολλές και οι παρατηρήσεις ακόμη περισσότερες σχετικά με την αξιοπιστία του διαλόγου με την πολιτεία, που σε αυτή τη φάση ενδιαφέρεται αποκλειστικά για να ξεπεράσει τους σκοπέλους από την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε όμως το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις των δύο ανδρών στους δημοσιογράφους και το διάλογό τους σχετικά με την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς ως δεύτερο βήμα στη μεταρρύθμιση την οποία θα οριστικοποιήσουν με σχέδιο νόμου τους προσεχείς μήνες.