Γαβρόγλου: Γιατί λέμε «όχι» σε Πανεπιστήμιο Στερεάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 09:47 Γαβρόγλου: Γιατί λέμε «όχι» σε Πανεπιστήμιο Στερεάς (ΒΙΝΤΕΟ)

"Κόκκινο χαλί" στον Υπουργό Παιδείας από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα για την τριχοτόμηση του ΤΕΙ Στερεάς.

Την ειλημμένη απόφαση του Υπουργείου για την τριχοτόμηση του ΤΕΙ Στερεάς και την αξιοποίηση των κομματιών του από, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μετέφερε στη Λαμία ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου έφτασε στη Λαμία περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (10/8) ως τελευταίο σταθμό στην τριήμερη περιοδεία του στις περιοχές που θα φιλοξενήσουν το νέο υπέρ-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τρίκαλα - Καρδίτσα - Λάρισα - Βόλος - Λαμία).

Στη συνάντηση που έγινε στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος από τα δύο ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΤΕΙ Στερεάς) με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από δύο συνιστώσες.

Από τη μία, η επιστημονική εξέλιξη του νέου ιδρύματος και η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού ανάλογα με την ειδικότητα και του πεδίου γνώσης του (σχετικές οι ερωτήσεις από τους, Παντελή Μπάκα, Κοσμήτορα Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου, Διονύση Βαβουγιώργο Αναπληρωτή Πρόεδρο Τμήματος Πληροφορικής, Νίκο Ασημάκη και Νίκο Στριμπάκο Αντιπρυτάνεις ΤΕΙ Στερεάς), η κτιριακή επέκτασή του (Γιώργος Σταμούλης, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής), το σε ποια Σχολή θα καταλήξει το Τμήμα Φυσικοθεραπείας (Ιωάννης Πουλής, πρόεδρος Τμ. Φυσικοθεραπείας) και το τι μέλλει γενέσθαι με την τεχνολογική εκπαίδευση στη χώρα μας (Αθανάσιος Κοντογεώργος πρώην Αντιπρύτανης ΤΕΙ Στερεάς και Θωμάς Καραγιάννης Διοικητικός Υπάλληλος).

Από την άλλη, η κατοχύρωση των θέσεων και των δικαιωμάτων εργασίας τους. Με λίγα λόγια σε αυτό το χρονικό σημείο το Υπουργείο παρουσίαζε δύο λύσεις. Ή το σχέδιο που προκρίνει το ίδιο για την τριχοτόμηση του ΤΕΙ και την εμπλοκή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ και Γεωπονικής ή σταδιακή κατάργηση του. Μπροστά σε αυτό το δίλημμα ήταν αναπόφευκτο η περισσότερη συζήτηση να περιστραφεί γύρω από ζητήματα που έχουν να κάνουνμε την κατοχύρωση των θέσεων και την έδρα εργασίας τους.

Γενικότερα υπήρξε μία ταύτιση απόψεων της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρευρισκομένων, σαν η συζήτηση να είχε ολοκληρωθεί από καιρό και απέμεναν μόνο κάποιες λεπτομέρειες - τακτοποιήσεις, έτσι ώστε να μη θιχτούν εργασιακά δικαιώματα.

Μοναδική «παραφωνία» η ερώτηση της Διοικητικού Υπαλλήλου του ΤΕΙ Στερεάς, Ζωής Φυσέκη γιατί όλα αυτά τα καινούρια Τμήματα που θα γίνουν στη Στερεά θα πρέπει να έχουν την ταμπέλα τριών διαφορετικών ιδρυμάτων και όχι αυτή του Πανεπιστημίου Στερεάς, αλλά και ενός απόφοιτου του Τμήματος Ηλεκτρονικής Λαμίας για το «αγκάθι» σχετικά με την τύχη των σημερινών πτυχιούχων των ΤΕΙ.

Δείτε τις απαντήσεις του κ. Γαβρόγλου γιατί η Στερεά δεν μπορεί να έχει Πανεπιστήμιο και τι θα γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους των ΤΕΙ σχετικά με το πώς θα πρέπει να διεκδικήσουν την «πανεπιστημιακή τους αναγνώριση»:

Τον κ. Γαβρόγλου στην περιοδεία του σε όλες τις πρωτεύουσες της Θεσσαλίας και τη Λαμία, συνόδευε ο ειδικός σύμβουλος Παντελής Κυπριανός, ενώ στο Πανεπιστήμιο τους υποδέχτηκαν μαζί με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς, οι βουλευτές Αποστόλης Καραναστάσης και Θανάσης Μιχελής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση