Καταγγελίες Κερπινιώτη για την επίσκεψη Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 11:53 Καταγγελίες Κερπινιώτη για την επίσκεψη Γαβρόγλου

Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί σε δελτίο τύπου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαμιέων με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας γύρω από την επίσκεψη Γαβρόγλου και την επικείμενη κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς.

Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και με παραίτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο εξαιτίας των δυσάρεστων εξελίξεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για την περιοχή.

Αναλυτικά τα όσα γράφει ο  κ. Κερπινιώτης:

«Μετά τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις για τη Λαμία και γενικότερα για τη Φθιώτιδα, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο συγνώμη στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος μας έκανε την… τιμή και επισκέφθηκε την πόλη μας, προκειμένου να κάνει τον «διάλογο» για τις μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγνώμη, γιατί σε μια «έκρηξη πάθους» παρασυρόμενος από τους πύρινους λόγους του Δημάρχου Λαμιέων, συμφώνησα σε εκφράσεις σε βάρος του Υπουργού που δε συνάδουν τόσο με την επιστημονική του επάρκεια, όσο και με την επάρκεια που επέδειξε ως πολιτικός. Ο κ. Γαβρόγλου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τις… «αντιρρήσεις» των αυτοδιοικητικών και να πάρει τη συναίνεση, μοιράζοντας προφανώς ανταλλάγματα!

Μπορώ πραγματικά να καταλάβω την «πίεση» σε βάρος των εργαζομένων του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ που είχαν να αντιμετωπίσουν το δίλημμα ή σας κλείνω ή σας κάνω Πανεπιστήμιο. Βλέπω επίσης τα «ανταλλάγματα» που πήραν συγκεκριμένοι Δήμοι (Δελφοί, Χαλκίδα Βοιωτία), που σε μία νύχτα από πολέμιοι γίναν αρωγοί της μεταρρύθμισης του κ. Γαβρόγλου.

Ειλικρινά όμως ψάχνω να βρω τι έταξε στον δικό μας Δήμαρχο κι από κει που τον έλεγε δημόσια «ανεκδιήγητο», την Παρασκευή φιλιόντουσαν κι αγκαλιάζονταν και του υποσχόταν κι από πάνω ότι θα του δώσει το κτίριο του 16ου και το οικόπεδο στην ΠΑΒΥΠ κι ότι άλλο χρειάζεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας! Δεν πιστεύω ότι ο Δήμαρχος μας συμβιβάστηκε με την εξαγγελία να εξετάσει το Υπουργείο την ίδρυση Πειραματικών Σχολείων. Στεναχωρήθηκε ο κ. Σταυρογιάννης για το μέλλον των παιδιών του Γυμνασίου. Δεν ψηφίζουν άλλωστε!

Προφανώς και τα ανταλλάγματα έχουν να κάνουν με την πολιτική και μάλιστα της χειρότερης μορφής, την οποία υπηρετούν οι κάθε λογής «Μαυρογιαλούροι».

Συμφωνώ απόλυτα με το κλίμα πολιτισμού που συνάντησε ο Υπουργός στην πόλη μου, διαφωνώ κάθετα όμως σε όσα προσφέρει το σχέδιο του για τη Λαμία. Αυτή τη στιγμή η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς, καταντά παράρτημα της Θεσσαλίας στην οποία έχει ήδη παραχωρηθεί η διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Υγείας. Απομένει η Διοίκηση της Παιδείας για να ολοκληρωθεί η άλωση, αλλά πλέον μόνο σε επίπεδο δεύτερου και πρώτου βαθμού. Και αυτό δυστυχώς χρεώνεται σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά, υποτίθεται για το καλό του τόπου μας.

Ας το έχουν στο μυαλό τους αυτό όσοι κι όσες πηγαίνουν στις κάλπες για να διαλέξουν τους εκπροσώπους τους.

ΥΓ: Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Λουκά Υπερήφανο που έμεινε ουσιαστικά μόνος του να ορθώνει ανάστημα απέναντι στο Υπουργείο. Θα είχε ενδιαφέρον αν μοιραζόταν δημόσια το περιεχόμενο του τελευταίου τηλεφωνήματος με τον Δήμαρχο Λαμιέων για να συνειδητοποιήσουν οι συμπολίτες μου τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν για ακόμη οκτώ μήνες.

Ευχαριστώ και τον Κώστα Μπακογιάννη που αν και είναι σύντομο το πέρασμά του από τη Λαμία, μας έδωσε για λίγο τον αέρα της έδρας Περιφέρειας.

Όσο για μένα θα εξετάσω με περισσότερη ψυχραιμία το νόημα της παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο.

Κωνσταντίνος Κερπινιώτης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Λαμιέων»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση