Η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας σχολιάζει την... "Ιθάκη"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 15:01 Η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας σχολιάζει την... "Ιθάκη"

Με τίτλο «Ψάχνει Ιθάκη να κρυφτεί» η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζει το διάγγελμα του πρωθυπουργού από το συμβολικό νησί του Ιονίου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

"Το 3ο μνημόνιο ήταν ένα απολύτως αχρείαστο μνημόνιο. Οδηγηθήκαμε σε αυτό από την απαράδεκτη τυχοδιωκτική πολιτική του κ. Τσίπρα. Με τις ανεύθυνες και δημαγωγικές επιλογές του, την δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα, την κωλοτούμπα και τελικά τον καταστροφικό λογαριασμό. Λογαριασμός που -σύμφωνα και με τον επικεφαλής του ESM, κ. Κλάους Ρέγκλιγκ- ανέρχεται από 86 έως 200 δισ. ευρώ. Και έτσι, ενώ η Ελλάδα στο τέλος του 2014 είχε ολοκληρώσει την απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή υποχρεώθηκε να βρεθεί ξανά στο χείλος του γκρεμού. Με αυτό το δεδομένο το φαινομενικό τέλος των μνημονίων προφανώς δεν είναι κάποιο καθοριστικό βήμα αφού η επίλυση πολύ σημαντικών προβλημάτων που έχει η χώρα για να αναταχθεί η οικονομία της βρίσκεται ακόμη μπροστά μας.

Στην πραγματικότητα δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο. Πολύ περισσότερο δεν βγαίνουμε από την κρίση. Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι η τυπική λήξη του τρίτου προγράμματος. Τελειώνει δηλαδή η φθηνή χρηματοδότηση της χώρας, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα λιτότητας και οι βαριές δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια. Η χώρα έχει εισέλθει σε ένα νέο, άτυπο, 4ο μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δισ., με σκληρή εποπτεία, πολύ αυστηρότερη από όλες τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες πέρασαν από μνημόνιο. Και έχει υποχρεωθεί ήδη σε νέα λιτότητα διαρκείας με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  κόστισε ακριβά στην ελληνική οικονομία και πολλές χαμένες ευκαιρίες .Η έξοδος που πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση μόνο με την έξοδο του Μεσολογγίου μπορεί να παραλληλιστεί .

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να αποκαταστήσουν την χαμένη περηφάνια της ελληνικής κοινωνίας ,ο κ.Τσίπρας το μόνο που έχει να κάνει προσφέροντας υπηρεσίες στην χώρα είναι να προκηρύξει εκλογές".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση