Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η κηδεία του Λάμπρου Παπαδήμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 08:43 Σήμερα η κηδεία του Λάμπρου Παπαδήμα

Η Λαμία θρηνεί μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες που πέρασαν από τη Φθιώτιδα.

Ο Λάμπρος Παπαδήμας άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του πρώην υπουργού και δημάρχου της πόλης θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 4:00΄ το απόγευμα στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κηδεία θα παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και φυσικά πολλοί φίλοι του από την πολιτική και την αυτοδιοίκηση.

Η οικογένεια του Λάμπου Παπαδήμα αντί στεφάνων επιθυμεί να στηριχτεί η "Κιβωτός του Κόσμου".

Ποιος ήταν ο Λάμπρος Παπαδήμας

Γεννήθηκε το 1939 στη Λαμία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ιατρός - χειρουργός και επί σειρά ετών διηύθυνε την χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας.

Την περίοδο 1978 - 1982, ήταν για δύο συνεχείς θητείες πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ειδικευμένων Νοσοκομειακών Ιατρών.

Εξελέγη δήμαρχος Λαμίας τρεις φορές για τρεις συνεχόμενες τετραετίες (1982, 1986, 1990) και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ και πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ελληνικών Δήμων για την Ευρώπη (1990 - 1993), ενώ υπήρξε ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος που αναδείχθηκε σε θέση αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CCRE) την περίοδο 1988 - 1990.

Επί δημαρχίας του, στήθηκε άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην κεντρική Πλατεία Λαού της Λαμίας.

Το 1993 παραιτήθηκε από δήμαρχος Λαμίας και εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 1996, 2000 και 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1996 - 1998 και 2001-2004) και υπουργός Υγείας και Πρόνοιας (1998 - 2000).

Άφησε πίσω, την αγαπημένη του γυναίκα Μαρία και τα δυο του παιδιά, τον Ηλία και τη Σοφία και τα πολυαγαπημένα εγγόνια του.
 
 
Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου
 
«Αξιοπρεπής, ουσιαστικός, διακριτικός ο Λάμπρος Παπαδήμας θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Τον αποχαιρετούμε με όλη μας την αγάπη και εκτίμηση και διατυπώνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του», αναφέρει στη σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
-------------------------------------
 
Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων
«Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης εκφράζει τη λύπη του, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θάνατο του πρώην δημάρχου, βουλευτή και υπουργού Λάμπρου Παπαδήμα. Έναν άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επί σειρά ετών Δήμαρχο της πόλης μας, που έβαλε τη σφραγίδα του στην σύγχρονη ιστορία της Λαμίας.
Συλλυπούμαι θερμά την οικογένεια του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Λαμιώτικης γης που θα τον σκεπάσει.»
Από το Γραφείο Τύπου
 
-------------------------------------
 
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΣ, μετά την είδηση του θανάτου του πρώην Υπουργού και Δημάρχου Λαμιέων κ. Λάμπρου Παπαδήμα, ο οποίος με την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική του διαδρομή, προσέφερε τα μέγιστα στο τόπο μας, συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ομόφωνα :
 
1. Να παραστεί σύσσωμη στην νεκρώσιμη ακολουθία
 
2. Να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στον γιό του εκλιπόντα, συνάδελφό μας κ. Ηλία Παπαδήμα και στην υπόλοιπη οικογένειά του.
 
3. Αντί στεφάνου να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντα χρηματικό ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα της Λαμίας.
 
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΣ
Αθανάσιος Λυκόπουλος
 
-------------------------------------

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Μας γεμίζει με βαθειά λύπη ο απρόσμενος θάνατος του Λάμπρου Παπαδήμα.

Ως γιατρός, πορεύτηκε στις αρχές του Ιπποκράτη.

Ως αυτοδιοικητικός και πολιτικός, επέλεξε να είναι κυρίως ουσιαστικός και ωφέλιμος για τον τόπο και τους ανθρώπους, αφήνοντας ως κληρονομιά ένα έντονο αποτύπωμα.

Πορεύτηκε με σταθερά βήματα και βαθειά γνώση.

Η Λαμία και η Φθιώτιδα νοιώθει φτωχότερη γιατί στερείται από την εμπειρία του και την δημιουργική του συνεισφορά, που ποτέ δεν αρνήθηκε σε κανέναν μας.

Τον συνοδεύουμε στο στερνό του ταξίδι, μαζί με τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του"
 
-------------------------------------
 
Το Δ.Σ. του Σωματείου και οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας εκφάζουν τη λύπη τους, για το θάνατο του πρώην δημάρχου, ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του Διοικητικού Συμβούλιου της Επιχείρησης Λάμπρου Παπαδήμα.
Συλλυπητήρια θερμά στην οικογένειά του και τους οικείους του.
 
Το Σωματείο Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας
 
 
Διαβάστε επίσης:

Το Δημοτικό Συμβούλιο τιμά τον πρώην Δήμαρχο Λαμιέων Λάμπρο Παπαδήμα